بررسی نقش فسفر ، مقدار مورد نیاز آن و مواد غذایی حاوی فسفر

نویسنده Hooman Ghayouri, بعد از ظهر 12:58:30 - 08/12/11

« بررسی نقش منیزیم ، مقدار مورد نیاز آن و مواد غذایی حاوی منیزیم | اسید فولیک و عوارض ناشی از کمبود آن »

0 اعضا و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

Hooman Ghayouri

بررسی نقش فسفر ، مقدار مورد نیاز آن و مواد غذایی حاوی فسفر

فسفر معدنی برای انجام بسیاری از واکنشهای شیمیایی در بدن مورد نیاز است . ترکیبات فسفر ، رها شدن انرژی را که از سوختن مواد مختلف در بدن به وجود می آید ، تنظیم می کنند.
[/b]

فسفر به صورت ترکیب با کلسیم نیز به تشکیل مواد سخت و بلوری که اسکلت محکم و مشبک استخوان ها و دندانهای قوی را ایجاد می کنند ، کمک می کنئ. در حقیقت ۸۵ درصد فسفر بدن در استخوانها قرار دارد.

آنچه می تواند تا حدودی مشکل زا باشد این است که مکانیسم تنظیم تعادل کلسیم و فسفر بدن به قدری ظریف تنظیم می شود که مصرف بیش از حد فسفر واقعاً موجب برداشته شدن کلسیم از استخوانهای بدن و ورود آن به خون می گردد. دانشمندان متوجه شده اند که کمبود طولانی مدت کلسیم موجب پوکی استخوان می شود ، پوکی استخوان ضعفی در استخوان هاست که می تواند منجر به افتادن دندانها و بروز شکستگی ها شود.

خوردن اشکال طبیعی فسفر ، که در هر چیزی از جوجه و گل کلم گرفته تا شیر و میوه ها وجود دارد ، احتمالاً نمی تواند مقادیر بسیار زیادی از این ماده معدنی را به بدن شما برساند . با این حال برخی از متخصصان نگران این موضوع هستند که نوشیدن بیش از حد نوشابه های حاوی قلیا – مانند کوکا کولا ، ماءالشعیر و حتی آب معدنی – می تواند تعادل حساس کلسیم – فسفر را در جهت نادرست هدایت کند. به گفته دکتر جان آندرسون ، استاد تغذیه در دانشکده های بهداشت عمومی و پزشکی دانشگاه کارولینای شمالی در چپل هیل ، علاوه بر آنچه گفته شد با ترک کردن مصرف شیر به دلیل مصرف نوشابه های حاوی قلیا ، دریافت کلسیم بیش از پیش کاهش می یابد.

دکتر آندرسون می گوید: « این جاست که شما بدترین ضربه را به بدن خود وارد می کنید . در حقیقت باعث پیچیده تر شدن مشکل خود می شوید . چرا که کلسیم اندک و فسفر فراوان مصرف می کنید.»

به نظر می رسد نوشابه های حاوی قلیا و بسیاری از غذاهای حاوی اسید فسفریک یا برخی از اشکال فسفات ، هردو منابع عظیمی از فسفر می باشند.

دکتر آندرسون می گوید:« اسید فسفریک را به دلیل دادن طعم اسیدی به نوشابه های غیر الکلی می افزایند ، و اضافه کردن فسفات به غذا ممکن است یا برای محافظت از فاسد شدن غذا یا حتی برای کمک به تغییر کیفیت فیزیکی غذا صورت گیرد.»

در موارد نادر ، افرادی که آنتی اسیدهای حاوی هیدروکسید آلومینیوم را به مدت طولانی مصرف می کنند ، ممکن است از ضعف عضلانی رنج ببرند . این ماده شیمیایی ظاهراً از جذب فسفر جلوگیری می کند.

مصرف بی خطر فسفر

متخصصان معتقدند که واقعاً دلیلی برای مصرف مکمل فسفر وجود ندارد . به دست آوردن فسفر کافی از رژیم غذایی آسان است .

مقدار نیاز روزانه :۱۰۰۰ میلی گرم

منابع خوب غذایی :

نوعی ماهی پهن به نام هالی بوت ، ماست بدون چربی ، ماهی آزاد ، شیر خامه گرفته ، سینه جوجه ، غذاهای درست شده با جو ، گوشت گاو بدون چربی ، گل کلم و لوبیای سفید

Tags:

Share via facebook Share via linkedin Share via telegram Share via twitter Share via whatsapp

https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/xx.png
بررسی نقش پتاسیم ، مقدار مورد نیاز آن و مواد غذایی حاوی پتاسیم

نویسنده Hooman Ghayouri در اخبار تغذیه

0 ارسال
1696 مشاهده
آخرین ارسال: بعد از ظهر 13:01:41 - 08/12/11
توسط
Hooman Ghayouri
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/xx.png
بررسی نقش منیزیم ، مقدار مورد نیاز آن و مواد غذایی حاوی منیزیم

نویسنده Hooman Ghayouri در اخبار تغذیه

0 ارسال
2725 مشاهده
آخرین ارسال: بعد از ظهر 13:00:07 - 08/12/11
توسط
Hooman Ghayouri
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/xx.png
تغذیه مادر در دوران شیردهی ، برای شیردهی موفق و تامین مواد مغذی مورد نیاز ...

نویسنده Mandana در اخبار مامایی

0 ارسال
1384 مشاهده
آخرین ارسال: قبل از ظهر 08:24:31 - 08/05/11
توسط
Mandana
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/xx.png
بررسی تاثیر دما یا درجه حرارت بر آلودگی یا فساد مواد غذایی

نویسنده Zohreh Gholami در مقالات علوم و صنایع غذایی

0 ارسال
2290 مشاهده
آخرین ارسال: قبل از ظهر 10:24:09 - 08/17/11
توسط
Zohreh Gholami
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/xx.png
راهکارهای مناسب برای وارد کردن مواد غذایی به رژیم غذایی کودک

نویسنده Zohreh Gholami در تغذیه کودکان

0 ارسال
1471 مشاهده
آخرین ارسال: بعد از ظهر 12:29:40 - 09/21/11
توسط
Zohreh Gholami
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/xx.png
بررسی مواد اصلی تشکیل دهنده نان و مکانیسم اثر این مواد در عمل آور خمیر

نویسنده Zohreh Gholami در مقالات علوم و صنایع غذایی

0 ارسال
2364 مشاهده
آخرین ارسال: بعد از ظهر 12:09:59 - 08/16/11
توسط
Zohreh Gholami
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/clip.png
وسایل مورد نیاز در یک آکواریوم

نویسنده Zohreh Gholami در مقالات علوم دریایی

0 ارسال
5360 مشاهده
آخرین ارسال: بعد از ظهر 20:22:29 - 07/28/11
توسط
Zohreh Gholami