مارچوبه Asparagus *نام علمی Asparagus officinalis*

نویسنده Zohreh Gholami, بعد از ظهر 20:14:22 - 08/10/11

« آووکادو Avocado *نام علمی Persea americana* | آرتیشو (کنگر فرنگی) Artichoke *نام علمی Cynara scolymus* »

0 اعضا و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

Zohreh Gholami

مارچوبه  Asparagus  *نام علمی  Asparagus officinalis*

9.jpeg

مارچوبه گياهي است علفي و چند ساله كه ارتفاع آن تا چند متر مي رسد و داراي شاخه هاي نسبتا چوبي و صاف مي باشد. مارچوبه بصورت وحشي در اكثر نقاط دنيا مي رويد برگهاي آن فلسي شكل بوده كه از كنار آنها شاخه هايي باريك و دراز و سبز رنگ بصورت دسته هاي 3 تا 8 تائي خارج مي شود. به علت زيبا بودن اين گياه را بصورت تزئيني در باغچه ها  مي كارند مار چوبه را در اوائل پائيز مي چينند. اين گياه از قديم الايام مورد استفاده بشر بوده است و حتي در اهرام ثلاثه مصر نقاشي هايي وجود دارد كه مارچوبه را نشان مي دهد .

مارچوبه را مي توان بصورت مختلف مصرف كرد. بايد مارچوبه را با كمي آب و حرارات كم در ظرف هاي ضد زنگ پخت و تقريبا نيمه خام آنرا برداشت. آب مارچوبه را دور نريزيد و از آن براي سوپ استفاده كنيد زيرا داراي ويتامين و املاح مي باشد. وقتي كه مارچوبه مي خريد دقت كنيد تازه باشد. شاخه هاي مارچوبه تازه راست و نرم بوده و نوك  آن نبايد باز شده باشد و اگر فلس هاي نوك آن باز باشد نشانه  اين است كه گياه مدت زيادي مانده و كهنه شده است.



تركيبات شيميايي:
مارچوبه داراي آسپاراژين ف كوني فرين، اينوزيت، تانن، اسدي گاليك، آسپاراگوز، و اسيد سوكسي نيك مي باشد دانه آن داراي 15 درصد مواد روغني مي باشد اين روغن زرد مايل به قرمز است.

درصد مواد موجود در مارچوبه بصورت زير است
آب                                  90 گرم
پروتئين                          2/5 گرم
چربي                            0/2 گرم
مواد نشاسته اي              4/2 گرم
كلسيم                          22 ميلي گرم
فسفر                            60 ميلي گرم
آهن                              1/1 ميلي گرم
سديم                          2 ميلي گرم
پتاسيم                        275 ميلي گرم
ويتامين آ                      900 واحد
ويتامين ب 1                0/2 ميلي گرم
ويتامين ب 2                0/2 ميلي گرم
ويتامين ب 3                1/5 ميلي گرم
ويتامين ث                    35 ميلي گرم



خواص داروئي:
از نظرطب قديم ايران مارچوبه گرم و خشك است بنابراين آنهايي كه سرد مزاج هستند بايد آن را با عسل بخورند و آنهايي كه گرم مزاج هستند بايد آنرا با سركه بخورند.
مارچوبه گياهي است ادرار آور و داراي خواص زيادي است
1- خوردن آن ديد چشم را تقويت مي كند
2- براي تقويت نيروي جنسي مفيد است
3- ضعف مثانه را برطرف مي كند
4- براي تقويت قلب مفيد است
5- ملين است و يبوست را برطرف مي كند
6- تب بر است
7- مارچوبه به علت داشتن كلروفيل خونساز است و كسانيكه كم خون هستند بايد از آن استفاده كنند.
8- مارچوبه به ساختن گلبولهاي قرمز خون كمك مي كند



طرز استفاده:
براي نگاهدري مارچوبه آنرا در پارچه هاي مرطوب ببنديد و در يخچال قرار دهيد زيرا گرما و خشكي آنرا از بين مي برد
مارچوبه را نيز مي توان در سالاد ريخت و يا از آن سوپ تهيه كرد.
مورد ديگر استفاده از مارچوبه غير از پختن آن بصورت دم كرده آن است

دم كرده مارچوبه را به اين صورت تهيه كنيد:
چند شاخه مارچوبه را در داخل يك ليتر آبجوش بريزيد و مقدري هم رازيانه و جعفري به آن اضافه كنيد و بگذاريد مدت پنج دقيقه دم بكشد. از اين دم كرده بمقدر دو تا سه فنجان در روز براي تسكين و آرامش قلب استفاده كنيد.



مضرات:
مارچوبه را نبايد آنهايي كه مبتلا به ورم مجاري ادرار هستند و يا اشخاص عصبي مصرف كنند. مارچوبه همچنين براي مبتلايان به رماتيسم و سنگ كليه خوب نيست.

Tags:

Share via facebook Share via linkedin Share via telegram Share via twitter Share via whatsapp

https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/clip.png
زنبق نام علمی,florentine ‎‏ ‏Iris

نویسنده Zohreh Gholami در مقالات گیاهان داروئی, Pharmochology Articles

0 ارسال
10620 مشاهده
آخرین ارسال: بعد از ظهر 13:08:06 - 01/15/12
توسط
Zohreh Gholami
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/clip.png
بادام Almond *نام علمی Amygdolus*

نویسنده Zohreh Gholami در مقالات گیاهان داروئی, Pharmochology Articles

0 ارسال
1596 مشاهده
آخرین ارسال: بعد از ظهر 19:16:31 - 08/07/11
توسط
Zohreh Gholami
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/clip.png
زرشك Barberry *نام علمی Berberis*

نویسنده Zohreh Gholami در مقالات گیاهان داروئی, Pharmochology Articles

0 ارسال
2710 مشاهده
آخرین ارسال: قبل از ظهر 11:40:01 - 08/11/11
توسط
Zohreh Gholami
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/clip.png
سيب Apple *نام علمی Nigella Sativa*

نویسنده Zohreh Gholami در مقالات گیاهان داروئی, Pharmochology Articles

0 ارسال
1866 مشاهده
آخرین ارسال: بعد از ظهر 19:43:31 - 08/07/11
توسط
Zohreh Gholami
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/clip.png
آووکادو Avocado *نام علمی Persea americana*

نویسنده Zohreh Gholami در مقالات گیاهان داروئی, Pharmochology Articles

0 ارسال
2421 مشاهده
آخرین ارسال: قبل از ظهر 10:54:32 - 08/11/11
توسط
Zohreh Gholami
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/clip.png
يونجه Alfalfa *نام علمی Medicago sativa*

نویسنده Zohreh Gholami در مقالات گیاهان داروئی, Pharmochology Articles

0 ارسال
1877 مشاهده
آخرین ارسال: بعد از ظهر 18:43:50 - 08/07/11
توسط
Zohreh Gholami
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/clip.png
زردآلو Apricot *نام علمی Armeniaca bulgar*

نویسنده Zohreh Gholami در مقالات گیاهان داروئی, Pharmochology Articles

0 ارسال
1363 مشاهده
آخرین ارسال: بعد از ظهر 19:41:59 - 08/10/11
توسط
Zohreh Gholami