اخبار مامایی

نویسنده Mandana, بعد از ظهر 18:26:51 - 07/25/11

« هشدار درباره استفاده بي قاعده از قرص هاي ضدبارداري | تمرینات ورزشی برای بهبود کمردرد ( Back Pain ) دوران حاملگی »

0 اعضا و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

Mandana

افسردگی دوران بارداری (PERINATAL DEPRESSION) موجب وزن کم نوزاد در هنگام تولد می شود

مشکلات روحی زنان باردار سلامت جنین را به خطر می اندازد .
پژوهشگران علوم پزشکی در کشور های بنگلادش و سوئد در تحقیقات خود نشان دادند که مادران با مشکلات افسردگی و اضطراب فرزندان کوچکتری به دنیا می آورند.



به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،    افسردگی دوران بارداری (PERINATAL DEPRESSION) یکی از مشکلات رایج در میان زنان باردار است که متأسفانه در اغلب موارد یا تشخیص داده نمی شود و یا چنان دیر تشخیص داده می شود . علائم افسردگی دوران بارداری  اندکی با علائم افسردگی معمولی تفاوت دارد، اما بسیاری از علائم نیز بین افسردگی معمولی و افسردگی دوران بارداری  مشترک است که این علائم مشترک یکی از راه های شناسایی سریع و به موقع افسردگی دوران بارداری و پس از زایمان است.

اینک محققان موسسه کارولینسکا و کمیته پیشرفت روستایی بنگلادش با بررسی ۷۲۰ زن بنگلادشی دریافتند که مادران غمگین یا مادرانی که در طول بارداری افسردگی و اضطراب رنج می برند فرزندان کوچکتر از حد نرمال به دنیا می آورند و در میان فرزندان این مادران خطر مرگ در کودکی بالاتر است.

این دانشمندان اعلام کردند: مشکلات روحی مادر به خصوص اگر با شرایط فقر و یا وضعیت اجتماعی و اقتصادی پایین همراه باشد یکی از علل اصلی مرگ در کودکان است.

در این تحقیقات وضیعت روحی و اقتصادی ۷۲۰ زن در دو منطقه روستایی نزدیک به هم در مدت ۹ ماه بارداری رصد و علائم افسردگی و اضطراب در این مادران تا ۶ تا ۸ ماه بعد از زایمان آنها کنترل شد.

نتایج این تحقیقات نشان داد که ۱۸ درصد از زنان با تشخیص افسردگی و یک چهارم زنان با علائم اضطراب کودکانی کوچکتر از اندازه های طبیعی به دنیا آورده اند.

افسردگی دوران بارداری گاه از همان روزهای ابتدایی بارداری آغاز می شود، اما گاهی هم از ماه سوم به بعد بروز می کند. افسردگی دوران بارداری (PERINATAL DEPRESSION) با علائمی چون؛ خستگی ، بی خوابی ، کمپلکس ها (درگیری ها) ی روانی- احساسی به ویژه گریه کردن و زودرنجی آغاز شده و به تدریج علائم حادتری بروز می کند که از این میان می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

- تندمزاجی و تحریک پذیری؛ به عبارتی کاهش آستانه تحمل .

- احساس غم، ناامیدی و غرق شدن و نابودی؛

- گریه کردن زیاد.

- کاهش شدید انرژی و انگیزه برای انجام امور؛

- ولع خوردن یا بی اشتهایی شدید.

- خوابیدن بیش از حد یا بی خوابی.

- کاهش تمرکز، فراموشی و مشکل در به یاد آوردن مسائل، و ناتوانی در تصمیم گیری.

- احساس بی ارزش بودن و گناهکار بودن؛ چرا که مادران می اندیشند کودکی را به دنیا می آورند که قرار است مانند آنها با مشکلات زندگی دست و پنجه نرم کند؛ این احساس به ویژه اگر نوزاد دختر باشد بیشتر است.

- از دست دادن علاقه و اشتیاق به انجام امور منزل یا امور مربوط به خود؛

- گوشه گیری و قطع ارتباط با دوستان و خویشاوندان.

- سردرد، درد قفسه سینه، تپش قلب، تنگی نفس و احساس خفگی و کلافگی؛

این علائم ممکن است همزمان با هم و یا به تدریج بروز کنند. شدت و ضعف بروز علائم، بستگی به میزان افسردگی و برخورد اطرافیان به ویژه همسر دارد.

مدال:
خواب کافی و مناسب در زنان باردار فشار خون را تنظیم می کند

مهر ۱۳, ۱۳۸۹ توسط : admin   موضوع: : اخبار علمی پزشکی, اخبار مامایی, مشروح اخبار, مقالات و تحقیقات پزشکی

ارسال نظر

پژوهشگران می گویند خواب کافی و  مناسب در زنان باردار فشار خون را تنظیم می کند . انان می گویند  مهم ترین دلیل نداشتن خواب کافی در این دوران افزایش اندازه جنین می باشد که وضعیت و فرم مادر را برای خوابیدن دچار مشکل می کند .  برای مثال اگر فرد عادت به خوابیدن به پشت یا شکم داشته ، مدتها زمان لازم دارد تا به وضعیت جدید و خوابیدن به پهلو عادت کند. بعلاوه جابه جا شدن و تغییر وضعیت در بستر نیز سخت تر می شود.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  اینک محققان دانشگاه  واشنگتن در مطالعات خود دریافتند که زیاد و یا کم خوابیدن زنان باردار بویژه در سه ماهه اول بارداری ممکن است زنان را در معرض خطر افزایش فشار خون قرار دهد و باعث بروز مشکلاتی پس از بارداری شود.


بالا رفتن فشار خون ناشی از بارداری از علائم  اولیه تشنج   دوران بارداری می باشد  که وضعیت خطرناکی است که به دلیل دفع پروتئین زیاد در ادرار است.
این مشکل معمولاً پس از ۲۰ هفتگی بارداری رخ می دهد که احتمال بروز تشنج در دوران بارداری را افزایش می دهد.

تحقیقات صورت گرفته نشان می دهد زنان بارداری که شب ها ۶ ساعت یا کم تر می خوابند نسبت به زنان بارداری که شب ها حدود ۹ ساعت می خوابند در سه ماهه اول بارداری ۳ درجه فشار خون بیشتری دارند.
معمولاً میزان خواب متعادل بین ۷ تا ۸ ساعت است ولی چون زنان در دوران حاملگی بیشتر تمایل به خوابیدن دارند، پزشکان ۹ ساعت خواب را به این دسته از زنان توصیه می کنند.
از سوی دیگر مطالعات حاکی از آن است خوابیدن ۱۰ ساعت یا بیشتر در طول شب هم می تواند مضر بوده و فشار خون زنان باردار را در طول سه ماهه اول ۴ درجه بالاتر ببرد ولی زنانی که ۹ ساعت در دوران بارداری خود بخصوص سه ماهه اول می خوابند متعادل ترین فشار خون را نسبت به سایرین دارند.

بهترین وضعیت خواب در حاملگی
از همان ابتدای بارداری به خود عادت دهید که به پهلو دراز بکشید. خوابیدن به پهلو  با زانوان خمیده ، بهترین و راحت ترین وضعیت خواب در این دوران می باشد.

این وضعیت حتی کار قلب را نیز آسان تر می کند زیرا فشار جنین را از روی بزرگ سیاهرگ برداشته و خون اندام ها راحت تر به قلب بر می گردد. بعضی از پزشکان معتقدند که زنان باردار باید به پهلوی چپ بخوابند. زیرا کبد در طرف راست بدن قرار دارد و خوابیدن به پهلوی چپ ، فشار ناشی از رحم را از روی این ارگان بزرگ برمی دارد. خوابیدن به پهلوی چپ جریان خون را به قلب ارتقا می بخشد و خون بیشتری به جنین، رحم و کلیه ها راه می یابد و فشار از کمر برداشته می شود.

اما راجع به چرخش خود در هنگام خواب نباید نگران بود. تغییر وضعیت در شب امری اجتناب ناپذیر و کنترل نشده است. اغلب در سه ماهه سوم بارداری خوابیدن به پشت اصلا امکان پذیر نخواهد شد زیرا حالت راحتی نیست. اما اگر به پشت بخوابید فشار ناشی از جنین به بزرگ سیاهرگ اعمال شده و با ایجاد ناراحتی از خواب بیدار می شوید.

اگر علی رقم این مسئله باز هم ممکن است به پشت دراز بکشید از پزشک خود راجع به تغییر دادن این وضعیت سوال کنید. شاید استفاده از بالش به شما کمک کند که وضعیت خواب را اصلاح نموده و خواب بهتری را تجربه کنید.
به خاطر داشته باشید که با توجه به تغییر کیفیت خواب ، شما مجاز به استفاده از داروهای غیر تجویزی و یا گیاهان دارویی برای بهبود کیفیت خواب در این دوران نیستید. ولی رعایت موارد زیر می تواند در این زمینه به شما کمک کند.
۱-    حذف نوشیدنی های کافئین دار نظیر قهوه و چای از رژیم غذایی و محدود کردن مصرف به ابتدای صبح و یا ابتدای بعد از ظهر
۲-    اجتناب از نوشیدن مایعات فراوان و یا تناول غذای سنگین درست قبل از رفتن به بستر
۳-    رعایت برنامه زمانی منظم برای رفتن به بستر و بیدار شدن از خواب
۴-    اجتناب از فعالیت بدنی سنگین قبل از رفتن به بستر، در عوض به مدت ۱۵ دقیقه دوش اب گرم  و یا نوشیدن شیر و عسل قبل از خواب می تواند مفید باشد.
۵-    اگر دچار گرفتگی ساق پا میشوید ، پای خود را به دیوار فشار دهید .مصرف کلسیم کافی نیز میتواند به رفع این مشکل کمک کند.
۶-    تکنیک های آرام بخشی مثل یوگا و ... را فرا گیرید تا به این ترتیب خستگی را از بدن دفع کنید.
۷-    اگر دچار استرس و اضطراب در این دوران شده اید به کلاس های آموزشی والدین و زایمان رفته تا اطلاعات لازم و کافی را در این رابطه کسب کنید.
اگر علی رقم رعایت موارد بالا همچنان بیدار مانده و مرتبا در بستر جابه جا می شوید، بهتر است به جای دراز کشیدن ، بلند شوید و کتاب بخوانید ، تلویزیون تماشا کنید ، به موزیک گوش فرا دهید و یا سایر فعالیت هایی را که به نظر شما لذت بخش است را انجام دهید.

سرانجام با این کار خسته شده و راحت تر به خواب می روید. اگر امکان دارد در طول روز به مدت ۳۰ تا ۶۰ دقیقه چرت بزنید تا به این ترتیب کمبودخواب شبانه را جبران کنید.

Mandana

دوری از آفتاب و کمبود شدید ویتامین دی ،احتمال ابتلا به سرطان سینه را تا هشت برابر افزایش می دهد

کشف ارتباط میان فقر ویتامین دی و ابتلا به سرطان سینه
محققین می گویند نتایج تحقیقات نشان می دهد که ۶۰ درصد از زنان سیاهپوست مبتلا به سرطان سینه در امریکا، به فقر شدید ویتامین دی دچار هستند .

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  مطالعات بر روی زنان مبتلا به سرطان سینه نشان داده است سطح ویتامین دی در بدن ۶۰ درصد از زنان سیاهپوست مبتلا به سرطان سینه پایین است، در حالیکه تنها ۱۵ درصد از زنان سفید پوست مبتلا به این بیماری دچار فقر شدید ویتامین دی هستند .

به گفته دانشمندان بررسیها ثابت کرده است که احتمال ابتلا به این بیماری در افرادی که دچار فقر شدید ویتامین دی هستند ، تا هشت برابر افزایش می یابد .

دکتر سوزان استاک از دانشگاه کارولینای جنوبی در کلمبیا اعلام کرد:هنگامی که فرد در معرض تابش نور افتاب قرا می گیرد، رنگدانه ها در پوستهای تیره تر، به مثابه مانعی در تولید ویتامین دی عمل می کند .

دکتر استاک و همکارانش در این تحقیق به مدت پنج سال ، سطح ویتامین دی را در خون ۱۰۷ زن مبتلا به سرطان سینه اندازه گیری کردند .۶۰ درصد این زنان سیاه پوست و ۴۰ درصد سفید پوست بودند

ویتامین دی به رشد و استحکام استخوان‏ها و عضلات از طریق کنترل تعادل کلسیم و فسفر یاری میرساند . این ویتامین را  از غلات و ماهی هایی چون ساردین و نیز شیر و نور آفتاب میتوان دریافت نمود . قرار گرفتن در زیر نور آفتاب به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه ، احتیاج روزانه بدن به این ویتامین را تامین می‏کند .

ویتامین دی و کلسیم باعث افزایش قدرت عضلات در اشخاص بزرگسال می‏شود و همچنین موجب پیشگیری از بروز بیماری‏هایی چون پوکی استخوان در سالمندان و نبز راشیتیسم در کودکان میگردد . پوکی استخوان ، یک مشکل مشترک بین مردم ، به ویژه زنان و افراد سالمند است.

در پی مطالعات انجام شده در سال های اخیر ، محققان به این نتیجه رسیده است که ویتامین دی ممکن است که مزایای دیگری نیز داشته باشد .  مطالعات نشان داده اند که سطح پایین ویتامین D  ممکن است خطر حملات قلبی و از سویی بروز سرطان ها را افزایش دهد.

ساده ترین راه برای دریافت ویتامین D  نور خورشید است. توسط اشعه ماوراء بنفش در سلولهای پوستی واکنشهایی برای تولید آن رخ میدهد . اما از سویی بسیاری از مردم در مورد سرطان پوست و آسیب پوستی از نور خورشید نگران میباشند.

ارگانیزم تیره پوستان نسبت به افراد روشن پوست به میزان کمتری ویتامین D تولید میکند . همچنین تولید ویتامین D در سالمندان و افرادی که  در مناطق کم نور زندگی میکنند نیز کم می باشد .

بسیاری از غذاها در حد مورد نیاز حاوی ویتامین D نیستند . از سویی پاره ای از خوراکی ها دارای سطح بالایی از این ویتامین هستند چنان : ماهی های روغنی مانند ماهی آزاد ، ماهی تن و ماهی اسقومری  و  همچنین روغن کبد ماهی . مقدار کمی از این ویتامین در کبد گاو ،

پنیر و زرده تخم مرغ یافت می شود . در بین برخی از مردم بکار گیری مکمل های غذایی که حاوی ویتامین دی است نیز رایج میباشد . در بعضی از کشورها ، مردم از غذاهایی استفاده میکنند که به شکل تصنعی به آن ویتامین دی افزوده شده است مثل  شیر محتوی ویتامین .

امروزه پزشکان تست ویتامین دی را تجویز میکنند و برخی استعمال ویتامین دی را صلاح میدانند  . اما برخی از کارشناسان نگران هستند که اگر مردم بیش از حد این ویتامین را مصرق کنند ، ممکن است این ویتامین چنان سم عمل کند. از سویی پزشکان پوست هشدار می دهند

که مردم در ارتباط باقرار گرفتن در معرض آفتاب احتیاط کنند .

Mandana

مردها از امکان ابتلایشان به سرطان پستان بی اطلاع هستند

پژوهشگران می گویند نتایج یک نظر سنجی جدید نشان داده است اکثریت مردان نسبت به خطر بروز سرطان سینه در مردها  آگاهی ندارند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از هلت دی  ،  از آنجا که سرطان سینه در مردان شایع نیست اغلب از سوی رسانه‌ها، ‌جوامع و جامعه مراقبت‌های بهداشتی نادیده گرفته می‌شود.

این نظر سنجی حاکیست، ۸۰ درصد از مردانی که در معرض خطر بالای ابتلا به سرطان سینه هستند نمی‌دانند که مردان هم ممکن است به این سرطان مبتلا شوند و علاوه بر این پزشکان کمتر درباره احتمال بروز سرطان سینه در مردان هشدار می‌دهند.

متخصصان در این زمینه با ۲۸ مرد گفت‌وگو کردند که به دلیل حداقل یک مورد وابستگی خونی و سابقه ابتلا به سرطان سینه در خانواده مادری به شدت در معرض ابتلا به این سرطان بودند.

دکتر ایلیین توماس، استادیار دانشکده پرستاری در دانشگاه کلورادو در این باره گفت: این نظر سنجی اولین گام به سوی افزایش آگاهی و درک مردان درباره احتمال بروز این سرطان در جنسیت آنها است.

مائورین شاون کندی، سردبیر مجله «پرستاری» نیز در این رابطه خاطر نشان کرد: از آنجا که سرطان سینه در مردان شایع نیست اغلب از سوی رسانه‌ها، ‌جوامع و جامعه مراقبت‌های بهداشتی نادیده گرفته می‌شود.

طبق اطلاعات انستیتو ملی سرطان در آمریکا کمتر از یک درصد از مبتلایان به سرطان سینه را مردان تشکیل می‌دهند که اغلب بین ۶۰ تا ۷۰ ساله هستند.

نتایج این تحقیق در مجله آمریکای «پرستاری» به چاپ رسیده است .

سرطان پستان در مردان بیماری خیلی نادری است. این امر احتمالا مربوط به میزان کمتر بافت پستانی و نیز این واقعیت است که مردان مقادیر کمتری از هورمون هایی همچون استروژن راکه مشخص شده ایجاد سرطان پستان در زنان را تحت تاثیر قرار می دهد ، تولید می کنند. بهر حال از هر ۱۰۰ مورد سرطان سینه تنها یک مورد آن در مردان مشاهده می شود و درمیان یک میلیون مرد تنها ۱۰ نفر دچار این بیماری می شوند.

مردان بعلت نا آگاهی از علائم سرطان سینه و یا احساس خجالت از طلب کمک در اثر این بیماری جان خود را از دست می دهند.

سالانه حدود ۲۵۰ مرد مبتلا به سرطان سینه در انگلیس تشخیص داده می شوند در حالیکه ۷۰ نفر در اثر آن فوت می کنند اما نیمی از مردان بیمار تا زمانی که سرطانشان به مرحله پیشرفته نرسیده تشخیص داده نمی شوند.

به گفته محققان در صورت تشخیص زود هنگام ، احتمال بهبود کامل در مرد مبتلا به سرطان سینه ۷۵ تا ۱۰۰ درصد است در حالیکه با پیشرفت این میزان به ۳۰ درصد تنزل می یابد.

نگرانی عمده این است که بسیاری از افراد در این باره اطلاع کافی ندارند. معمولا مدت زمان بین مشاهده توده و مراجعه مردان به پزشک حدودا ۱۶ ماه است. مشکل این است که مردان چنین فکری نمی کنند.

این بدان معنی است که وقتی آنها بالاخره به بیمارستان می رسند سرطان سینه آنقدر پیشرفت کرده که شانس زنده ماندن به میزان زیادی تقلیل یافته است. اما در صورتی که زود تشخیص داده شود درمان سرطان سینه در مردان نیز مانند زنان امکان پذیر است.

گفتگو با مردان مبتلا نشان داده است علاوه بر حمایت ، نیاز ویژه به اطلاعات مربوط به جنس درزمینه سرطان سینه در مردان نیز وجود دارد. مردان از کمبود اطلاعات و حمایت روانی نیزشکایت دارند. نیازبه ایجاد پروتوکل های ملی برای اطلاع رسانی و حمایت از مردان مبتلا به سرطان سینه نیز کاملا احساس می شود.

گفته می شود که از آنجا که سرطان سینه در مردان نادر است ، ابتلا به آن می تواند باعث انزوای فرد از جامعه شود و از طرفی چون این بیماری عمدتا در زنان دیده می شود ، مردان مبتلا به آن را بیشتر از لحاظ روحی تحت تاثیر قرار می دهد.  این مشکلات نیاز به اطلاع رسانی و حمایت از این بیماران را تایید می کند.

اطلاع رسانی از این جهت حائز اهمیت است که مردان بدانند چه وضعیتی نرمال محسوب می شود و با مشاهده هرگونه تغییر هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنند. سرطان سینه هرچه زودتر تشخیص داده شود ، درمانش آسانتر است.

Mandana

مروری بر علائم و نشانه‌های هشدار دهنده سرطان پستان

سرطان پستان یک مسألة مهم اپیدمیولوژیک با گسترش جهانی است. زنان ساکن کشورهای صنعتی در مقایسه با سایرین، ریسک ابتلای بالاتری دارند که البته کشور ژاپن در این میان یک استثناء است .



به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  نشانه‌های هشدار دهنده‌ای که فرد باید با مشاهده آنها به پزشک مراجعه کند عبارتند از:
۱- هر توده غیرعادی در نواحی اطراف سینه

۲- تغییر اندازه یا شکل سینه

۳ – هرگونه ترشح غیرطبیعی از نوک سینه (به ویژه اگر حاوی خون باشد)

● علائم سرطان سینه شامل این موارد هستند:

* وجود توده و یا افزایش ضخامت در سینه و یا ناحیه‌ی زیر بغل

* ترشح شفاف یا خونی از سینه

* پوسته‌ریزی در نوک سینه

*  فرو رفتن نوک سینه به داخل

* قرمزی و یا تورم سینه

* فرو رفتگی پوست سینه که در آن پوست، حالتی شبیه به پوست پرتقال پیدا می کند.

* وقوع تغییر شکل سینه که موجب متفاوت شدن آن با سینه‌ی دیگر شود.

* زخم در پوست سینه که بهبود پیدا نکند.

● پیشگیری:

اگرچه این اقدامات مصون ماندن ازسرطان سینه را تضمین نمی‌کنند اما به پیشگیری از آن کمک می‌کنند.

* سیگار نکشید

* وزن خود را در حد طبیعی و مناسب حفظ کنید

* مرتب ورزش کنید.

* مصرف الکل را محدود کنید.

* رژیم غذایی سالمی داشته باشید که حاوی مقادیر زیادی از سبزیجاتی مانند کلم بروکلی،  کلم و گل کلم باشد.

* در حال حاضر توصیه سازمانهای تحقیقاتی- بهداشتی بیانگر تشویق افراد به انجام معاینه فردی و یا عدم انجام آن نیست.  اما اگر سن شما زیر ۴۰ سال است هر سه سال یک بار و در صورتی که بالای ۴۰ سال دارید هر ساله باید توسط پزشک معاینه شوید.

* بررسی رادیوگرافی سینه یا ماموگرافی را به صورت مرتب انجام دهید.

ماموگرام می‌تواند سرطان سینه را ۵-۲ سال پیش از اینکه تبدیل به یک توده‌ی قابل لمس شود نشان دهد. اگرچه بر سر تناوب انجام ماموگرافی‌ها اختلاف نظر وجود دارد، اما بسیاری از متخصصان همچنان توصیه می‌کنند که زنان بالای ۴۰ سال سالیانه یک ماموگرافی انجام دهند. 

●  راههای پیشگیری از سرطان سینه
در قسمت پزشکی سالانه خود ، از پزشکتان بخواهید که ریسک ابتلا به سرطان سینه را در شما محاسبه کند .
اگر از ریسک متوسطی در ابتدا به بیماری برخوردار هستید ،هر ماه سینه خود را به طور متوسط چک کنید . بهتر است این کار را از بیست سالگی شروع کنید .

از ۲۰ تا ۳۹ سالگی نیز هر سه سال یک بار به کلینیک های تخصصی مراجعه کرده و از سلامت خود آگاه شوید و از ۴۰سال به بالا هر سال این کار را انجام دهید .
اگر ریسک شما در ابتلا به بیماری بالا است می بایست در مورد چگونگی انجام آزمایشات و فاصله زمانی بین آنها با پزشک متخصص مشورت کنید .

وزن بدن خود را همواه متعادل نگه دارید ،هنگامی که به سن شما افزوده می شود باید میزان کالری را در رژیم خود کاهش دهید و زمان ورزش و نرمش را زیاد کنید .

در طول روز در شش وعده غذایی از میوه و سبزیجات تازه استفاده کنید البته اگر این تعداد را به نه مرتبه در روز افزایش دهید کار بی نظیری را انجام داده اید .

به دنبال راههای باشید که بدن شما را همواره به فعالیت وادارد چه در محیط کار ،چه در خانه و چه در اوقات فراغت .
اگر مادر یا خواهر یا دختر شما سرطان سینه دارند نزد مشاور ژنتیک رفته و آزمایشات اولیه را انجام دهید .

● ورزش و سرطان سینه
به اعتقاد پژوهشگران تندرستی ، زنان در هر گروه سنی می تواند با انجام حرکات ورزش به طور منظم میزان خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهد .

مطالعات علمی بارها نشان داده است که ورزش منظم به بدن انسان در مقابله با بیماری ها کمک می کند .
محققان دریافته اند ورزش های متداول مانند پیاده روی ،دوچرخه سواری یا شنا که در هفته پنج بار تکرار شود بیش از هر فعالیت دیگر موثر بوده است .

فعالیت همگانی همچنین خطر سرطان سینه را در زنانی که احتمال آنها به این سرطان بیش از سایر افراد است نیز کاهش می دهد .

در دو گروه خطر احتمال ابتلای آنها به سرطان سینه بالا است .
یکی آن دسته که در خانواده آنها سابقه سرطان سینه بوده است و گروه دیگر کسانی که از درمان جایگزینی هورمونی استفاده می کنند که تحقیقات نشان می دهد که ورزش برای زنان لاغر تا وزن متعارف و حتی آنهایی که کمی چاق هستند بیش از دیگر زنان سودمند است .

مطالعات نشان می دهد از بین هر سه زن یک نفر در طول زندگی خود دچار سرطان می شود و سرطان سینه هم از شایع ترین علت مرگ و میر در زنان است امید است که با تشخیص سریع درمان قطعی آن صورت پذیرد .

●  هفت  تفکر اشتباه در رابطه با سرطان پستان :

باورغلط اول: توده‌های پستانی تقریبا همیشه سرطان هستند.
این عقیده نادرستی است که هر توده‌ ای در پستان به معنی وجود سرطان است. به گفته محققان انجمن سرطان آمریکا، اگر چه هر خانمی در پستان خود که احساس توده‌ داشت باید به فکر سرطان باشد تا عکس این موضوع ثابت شود، اما این نباید زنان را نگران کند.

هر چه سن یک زن بیش تر باشد، احتمال بیش تری دارد تا یکی از ۷ تا ۸ نفری باشد که مبتلا به سرطان پستان می ‌شوند. همچنین احتمال بیش تری وجود دارد که توده ‌های پستانی در زنان سالمند و زنانی که به دوران یائسگی نزدیک می‌ شوند و یا یائسه شده‌ اند سرطانی شوند.

وقتی یک توده پستانی سرطانی نباشد، به چه دلیل ممکن است ایجاد شده باشد؟ این توده‌ ها ممکن است کیست ‌هایی باشند که معمولا خطرناک نیستند، اما ممکن است رشد غیر سرطانی و غیر طبیعی سلول‌ ها باشد نظیر فیبروآدنوما که کمتر شایع است و یا لخته ‌های خونی که موجب ایجاد توده می‌ شوند.

همچنین این توده ‌های کاذب ممکن است در اثر تغییرات هورمونی ایجاد شوند که در واقع اصلا آن ها توده نیستند.

به هر حال دلیل توده‌ های پستانی هر چه باشد، نباید مورد غفلت واقع شود و باید از سوی پزشک اطمینان حاصل شود که خطرناک نیستند.

گاهی لازم است معاینه جسمی از سوی پزشک صورت گرفته و گاهی نیاز به ماموگرافی و در برخی اوقات نیاز به سونوگرافی است. با انجام این آزمون‌ ها علت توده ‌های پستانی دقیقا مشخص خواهد شد.

باور غلط دوم: سرطان پستان همیشه همراه با توده ‌ای قابل لمس است.
همیشه این ‌طور نیست. به گفته محققان دانشگاه لومباردی شهر جورج واشنگتن همیشه سرطان‌ های پستان با توده همراه نیستند. گاهی اوقات قبل از این که خانمی احساس توده در پستان خود داشته باشد، بعد از انجام ماموگرافی مشخص می ‌شود که او دچار سرطان پستان است. بسیاری از سرطان‌ ها هنگام آزمون‌ های غربالگری ماموگرافی تشخیص داده می‌ شوند.

باور غلط سوم: توده‌ های سرطانی با توده‌ های خوش ‌خیم تفاوت دارند.
اگر این ‌طور فکر می ‌کنید بدانید که همیشه توده‌ های سرطانی متفاوت از توده‌ های خوش‌ خیم نیستند. توده‌ های سرطانی و توده‌ های غیر سرطانی یا همان خوش ‌خیم، ممکن است با یکدیگر اشتباه گرفته شوند.

زنان غالبا فکر می ‌کنند وقتی توده‌ ای سرطانی باشد، آن را به صورت توده ‌ای سفت احساس می ‌کنند که به اطراف حرکت نمی‌ کند. این در حالی است که توده ‌های پستانی همچنین ممکن است نرم و متحرک باشند.

بنابراین همیشه نمی ‌توان گفت که توده‌ های سفت، سرطانی و توده‌ های نرم، بی ‌خطر هستند.

در حالی که ۴۰ درصد زنان در زندگی خود با توده‌ های پستانی مواجه می ‌شوند، باورهای رایج درباره این توده‌ ها کم نیست.

کیست‌ ها در صورتی که عمقی باشند احساس سوزش ایجاد می‌ کنند. اما اگر این کیست‌ ها سطحی باشند غالبا نرم و گرد حس می ‌شوند.

اگر توده‌ های پستانی عمقی باشند قادر هستند بافت پستان را به جلو برانند. گاهی توده‌ هایی که در لمس به نظر خوش‌ خیم و نرم و متحرک می ‌آیند می ‌توانند سرطان باشند.

توده‌ هایی که با لمس آن ها زنان احساس خراش و سوزش داشته باشند معمولا خوش ‌خیم هستند و اما بهترین توصیه این است که اگر هنگام لمس هر احساسی داشتید باید مورد بررسی قرار بگیرید.

باور غلط چهارم: نباید نگران توده‌ های کوچک بود.
این باور غلط است که نباید با لمس توده‌ های کوچک در پستان احساس نگرانی کرد. توده‌ های سرطان ‌ها می ‌توانند در زمان شروع بسیار کوچک باشند. اندازه یا سایز توده ‌های پستانی راه خوبی برای تصمیم ‌گیری در مورد بی‌ خطری یا سرطانی بودن توده ‌ها نیست.

در برخی از زنان توده‌ های پستانی به اندازه ی یک نخود و در برخی دیگر اندازه ی این توده‌ ها حتی به حد یک گریپ ‌فروت هم می ‌رسد. با انجام ماموگرافی حتی توده‌ های بسیار کوچک مشخص می ‌شوند. وقتی زنان واقعا در پستان خود توده ‌ای را حس می ‌کنند اندازه ی آن ها معمولا کمتر از ۲/۵ سانتی ‌متر قطر دارد یعنی چیزی به اندازه یک آلبالو.

باور غلط پنجم: مراجعه فوری ضروری نیست.
این باور غلط را از ذهن خود دور کنید که با لمس توده نباید سریع به پزشک مراجعه کرد. مخصوصا اگر شما خانمی هستید که سن‌ تان کمی بالا رفته است به تأخیر انداختن مراجعه و پیگیری توده پستانی کار درستی نیست. هر توده‌ ای در پستان باید توسط پزشک مورد ارزیابی کامل قرار گیرد.

گاهی پزشک توصیه می‌ کند که بعد از دوران قاعدگی برای بررسی بیش تر مراجعه کنند. ممکن است این توده نوعی کیست باشد و با قاعدگی و تغییرات هورمونی تغییر کند. زنانی که به سن یائسگی نزدیک می ‌شوند احتمال کمتری وجود دارد تا دچار تغییرات توده ناشی از تاثیرات هورمونی شوند، بنابراین نباید ارزیابی‌ های پستانی به تاخیر انداخته شود.

اما این سوال مطرح می ‌شود که چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
پزشکان توصیه می ‌کنند در هر سنی که هستید حتما حداکثر ۲ تا ۴ هفته بعد از لمس توده به پزشک مراجعه کنید. حتی بهتر است بلافاصله پس از لمس توده به پزشک مراجعه کنید. این پزشک است که زمان مراجعه بعدی را تعیین می ‌کند و زنان خود نباید در مورد آن تصمیم بگیرند.

عده‌ای از زنان خود را با اطرافیان و آشنایان خود مقایسه می ‌کنند و به گمان این که توده پستانی آن ها هم ممکن است کیست باشد و برطرف می ‌شود به پزشک مراجعه نمی‌ کنند. در حالی که اگر توده‌ ای سرطانی باشد حتی یک هفته و یا یک ماه هم برای درمان ارزشمند است، مخصوصا اگر فرد جوان باشد.

باور غلط ششم: یک توده می ‌تواند سرطانی باشد، حتی در زنانی که تاریخچه خانوادگی سرطان ندارند.
این باور هم واقعیت مطلق ندارد. تنها ۵ تا ۱۰ درصد از سرطان‌ های پستان، ارثی است.

اکثریت زنانی که دچار سرطان پستان می ‌شوند هیچ عامل خطری ندارند. پس این جمله هم واقعیت ندارد که اگر خانمی در خانواده‌ ای زندگی می‌ کرد که تاریخچه سرطان در آن وجود نداشت، توده‌ های پستانی هرگز سرطانی نخواهند شد.

باور غلط هفتم: در زنانی با داشتن تاریخچه کیست، توده‌ های پستانی سرطانی نیستند.
همیشه این ‌طور نیست. برخی از زنان که سالیان زیاد در پستان خود کیست داشته ‌اند نباید تصور کنند که این کیست‌ ها نگران‌ کننده نخواهند شد، چرا که ممکن است کیست‌ ها هم دچار تغییراتی شده و به توده‌ های سرطانی تبدیل شوند.

همه خانم‌ ها باید توجه کنند که هر زمانی که در پستان ‌های خود توده‌ ای جدید یافتند باید فورا به پزشک مراجعه کنند تا نگرانی‌ های شان برطرف شود، چرا که ممکن است این توده از همان کیست ‌های قدیمی نباشد.

معاینه فردی برای تشخیص سرطان سینه:

با توجه به اینکه سرطان پستان از عوامل مهم مرگ و میر در زنان به شمار می رود، معاینة پستان یک بخش مهم از معاینات بالینی را تشکیل می دهد.

معمولاً برای این معاینات، بیماران به پزشک متخصص زنان ارجاع داده می شوند. در حالی که به دلیل ارتباط بین تشخیص زود هنگام بیماری و نتایج درمانی قابل توجه آن، هر پزشکی باید وظیفة انجام معاینات مربوطه و بررسیهای تشخیصی لازم را در مراحل اولیة کشف هرگونه یافتة غیر طبیعی به عهده گیرد.

خود زنان نیز باید جهت خودآزمایی پستان ها آموزش دیده و اقدام کنند. به کمک خودآزمایی می توان امکان شناسایی هر چه زودتر سرطان پستان و اخذ بهترین تصمیم درمانی را فراهم آورد.

گرچه سرطان پستان در مردان نادر است ولی در صورت وجود هر نوع ضایعة یک طرفه، باید همانند زنان مورد بررسی قرار گیرند.

در جلوی آینه ایستاده و دستها را بالای سرتان ببرید طوری که بازوها در طرفین باشد و شکل منطقه سینه و پوست آن را بررسی کنید. در این ناحیه نباید تغییر رنگ یا شکل محسوسی ببینید، بعد دستها را چرب نموده و ناحیه زیربغل و سینه‌ها را لمس کنید، در این حالت در صورت وجود هرگونه برآمدگی یا توده، ‌فرد متوجه آن خواهد شد.

در مرحله بعد دراز کشیده و بالشی را زیر گردن خود بگذارید، یک دست را بالای سر برده و دست دیگر را به طور عرضی در موازات سینه قرار دهید اغلب تغییراتی که در سینه حس می‌شود، نشانه سرطان نیست، مثل تورم سینه در دوران قاعدگی ولی اگر پس از چند روز از دوران قاعدگی، تست سینه را انجام دادیم باید نشانه‌های غیرمعمول را جدی بگیریم.

Mandana

انجام فعالیت های روزانه می تواند در پیشگیری از بروز سرطان سینه مؤثر باشد

پژوهشگران می گویند نتایج مطالعات جدید نشان می دهد که انجام فعالیت های روزانه ای که افراد سر کار و در منزل انجام می دهند می تواند در پیشگیری از بروز سرطان سینه مؤثر باشد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  سرطان سینه پس از سرطان پوست دومین سرطان شایع در زنان است. هر ساله تعداد زیادی از مبتلایان به سرطان سینه تشخیص داده می‌شوند و تعدادی نیز جان خود را از دست می‌دهند. خطر ابتلا به سرطان سینه با افزایش سن بیشتر می شود.  سالانه بیش از ۴۴ هزار نفر از زنان در آمریکا در اثر این نوع سرطان می میرند.

به همین دلیل پژوهشگران امریکایی فعالیت های روزانه ای که سر کار و در منزل انجام داده می شود، راه رفتن و دوچرخه سواری برای رسیدن به سر کار، ساعت ها تماشای تلویزیون در روز، و ساعت ها بی تحرکی و نقش این گونه فعالیت ها را در بروز سرطان سینه میان ۹۷۰۳۹ زن ۵۰ تا ۷۱ ساله یائسه مورد بررسی و مطالعه قرار دادند.

پژوهشگران در تحقیقات خود به این نتیجه رسیدند که انجام فعالیت های جسمانی فره بخش و سرگرم کننده، مسافرت رفتن، افزایش فعالیت های روزانه شامل کارهای خانه و کارهای مربوط به سر کار، می تواند در احتمال بروز سرطان سینه تهاجمی نقش پیشگیرانه دارد.

بنابراین، محققان همیشه زنان و بویژه زنان یائسه را تشویق می کنند تا فعالیت های روزانه خود را افزایش دهند فرقی نمی کند این فعالیت ها از چه دسته و گروهی باشد، بلکه صرف انجام فعالیت جسمی و تحرک داشتن و دوری از بی تحرکی می تواند آن ها را از ابتلا به سرطان سینه تهاجمی دور کند.

البته  در مورد تأثیر عوامل محیطی بر ایجاد سرطان سینه مطالعاتی شده است و دیده شده که تفاوتهای جغرافیایی در گروههای ژنتیکی همسان در ایجاد این سرطان مؤثر بوده است، مثلاً خطر این بیماری در مهاجرین به کشور آمریکا افزایش نشان می دهد

با توجه به اینکه از نظر تاریخی وقوع سرطان سینه در ایالت متحده و غرب ۷ ـ ۴ برابر بیشتر از سایر کشورهاست. عامل محیطی دیگر رادیوتراپی است که عمدتا جهت ضایعات قسمتهای بالاتنه استفاده درمانی شده و بیمار دچار عارضه سرطانی ناشی از اشعه مواد رادیواکتیو می شود.

از دیگر عوامل محیطی مؤثر در سرطان سینه رژیم غذایی بخصوص چربی غذاست که نقش دارد.

مصرف مشروبات الکلی خطر سرطان سینه را افزایش می دهد.

و بالاخره تأثیر برخی ویروسها بر ایجاد این سرطان مطرح و در دست بررسی است.

در حال حاضر توصیه سازمانهای تحقیقاتی- بهداشتی بیانگر تشویق افراد به انجام معاینه فردی و یا عدم انجام آن نیست.  اما اگر سن شما زیر ۴۰ سال است هر سه سال یک بار و در صورتی که بالای ۴۰ سال دارید هر ساله باید توسط پزشک معاینه شوید.

Mandana

روش درمانی IVF احتمال پسرزایی را افزایش می‌دهد

استفاده از روش IVF  باروری در درون بدن انسان احتمال پسرزایی را افزایش می‌دهد .
متخصصان علوم پزشکی در کشور استرالیا  اعلام کردند که زنانی که برای باردار شدن از روش IVF استفاده می‌کنند باید بدانند که احتمال پسر شدن نوزاد آن‌ها بیشتر است.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  IVF مخفف لغت های انگلیسی "باروری در درون بدن انسان" ( In Vitro Fertilisation )  است. اولین بار با این روش در سال ۱۹۷۸ نوزادی را در یک زوج نابارور به دنیا بیاورند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  محققان اعلام کردند که احتمال پسر شدن نوزادانی که از روش IVF متولد می‌شوند ۵۱ درصد تا ۵۶ درصد است.

اما استفاده از روش درمان باروری ICSI (میکرواینجکشن) که برای درمان ناباروری مردان استفاده می‌شود، احتما دخترزایی بیشتر است.

در این روش یک اسپرم توسط سوزن‌های بسیار نازک به قطر ۴ میکرو متر (یک بیستم قطر مو) به داخل تخمک تزریق می‌شود و در این روش قسمت اعظم لقاح توسط متخصص جنین‌شناسی در آزمایشگاه انجام می‌شود.

در این تحقیق  محققان تولد حدود ۱۴ هزار نوزاد را مورد مطالعه و بررسی قرار دادند.

محققان در این مطالعات تمام نوزادانی را در از روش درمان ناباروری دراسترالیا و نیوزلند در سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۶ متولد شده‌اند را مور بررسی قرار دادند.

به گزارش فارس، در روش IVF تخمک از خانم گرفته می‌شود و این تخمک در محیط آزمایشگاه در مجاورت اسپرم قرار می‌گیرد و در محیط آزمایشگاه لقاح و باروری انجام می‌شود.

در روش IVF احتمال پسر شدن نوزادان بین ۵۱ تا ۵۶ درصد است که افزایش احتمال پسر شدن نوزاد به زمان گرفتن تخمک بستگی دارد، در روش ICSI احتمال پسر شدن نوزاد ۴۹ درصد است و همچنین این تحقیقات نشان می‌دهد که در روش باروری طبیعی احتمال پسر شدن نوزاد ۵۱ درصد است.

چه کسانی برای انجام روش ر را انتخاب می شوند؟

در ابتدا این روش برای زنانی به کار می رفت که لوله های تخمدانی شان دارای کارآیی لازم برای انتقال تخمک نبود. ولی امروزه از این روش برای موارد زیادی استفاده می شود. به طور مثال مردانی که دارای اسپرم های کافی برای باروری هستندبا این روش دارای فرزند می شوند.

فواید روش IVF:

این روش توانسته نوزادان زیادی را چه از زنان نابارور و چه از مردان نابارور به دنیا آورد .

نتایج این تحقیقات در مجله انگلیسی  زبان  Obstetrics and Gynaecology» منتشر شده است .

Mandana

افسردگی و اختلال سلامت روان مادران باردار ، موجب وزن کم نوزاد هنگام تولد می شود

تاثیر سلامت روان مادر باردار بر وزن هنگام تولد نوزاد

دوره حاملگی و پس از آن، با تغییرات روانشناختی و فیزیولوژیک بسیار مهمی همراه است که گاهی با تغییرات پاتولوژیک نیز همراه می‌گردد. اینک  محققان می گویند نتایج آخرین تحقیقات نشان می دهد که  اضطراب و افسردگی  مادر را در دوره بارداری با کمی وزن نوزاد ، هنگام تولد مرتبط می دانند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  محققان موسسه کارولینسکا در سوئد با بررسی پرونده پزشکی هفتصد و بیست زن تن از زنان باردار دریافتند، نوزاد زنانی که از اضطراب و یا افسردگی رنج می برند، هنگام تولد وزن کمتری در مقایسه با دیگر نوزادان دارند.

به گفته محققان ، عوارض روحی مادران موجب اختلال در خونرسانی جفت و جنین و کاهش رشد جنین می شود.

کم وزنی نوزاد هنگام تولد ، از مهمترین عوامل تهدید کننده سلامت نوزادان است.

پژوهشگران می گویند براساس نتایج این پژوهش باید مادران مستعد را شناسایی و با مراقبتهای روحی و روانی در طی دوران قبل و بعد از زایمان از بروز این اختلالات پیشگیری کرد .

Mandana

شیردهی احتمال ابتلا به دیابت را در مادران کاهش می دهد

پژوهشگران می گویند نتایج تحقیقات جدید نشان می دهد مادرانی که نوزادشان را با شیر خود تغذیه نمی کنند، در سالهای بعد با خطر ابتلا به دیابت نوع دو مواجه می شوند.
   

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  مطالعات دانشگاه پیستبورگ بر روی بیش از دو هزار زن نشان داد مادرانی که نوزادشان را با شیر خود تغذیه نمی کنند، دو برابر مادرانی که نوزاد را با شیر خود تغذیه می کنند و یا آنهایی که هرگز بچه دار نشده اند، به دیابت نوع دوم مبتلا می شوند.

دکتر الینور بیلما شوارز استادیار پزشکی دانشگاه پیتسبورگ می گوید: طی قرن گذشته شاهد افزایش چشمگیر شیوع دیابت نوع دو بوده ایم.

به گفته وی رژیم غذایی و ورزش تاثیر بسیاری در بروز دیابت نوع دو دارد، اما کمتر کسی می داند که شیردهی مادران با کاهش چربی شکم مادر، خطر بروز دیابت نوع دو را در سالهای بعد کاهش می دهد.

محققان در این مطالعه دو هزار و ۲۳۳ زن ۴۰ تا ۷۸ ساله را مورد بررسی قرار دادند.

از این تعداد ۵۶ درصد مادران دستکم یک ماه نوزادشان را با شیر خود تغذیه کردند.

دانشمندان دریافتند ۲۷ درصد مادرانی که نوزاد خود را شیر نداده بودند، به دیابت نوع دو مبتلا شدند. میزان ابتلا تقریبا دو برابر زنانی بود که فرزندشان را با شیر خود تغذیه کرده بودند و یا هیچگاه زایمان نکرده اند.

از سوی دیگر مادرانی که تمامی فرزندانشان را با شیر خود تغذیه کرده بودند بیشتر از زنانی که هرگز بچه دار نشده بودند، در معرض خطر ابتلا به دیابت نبودند.

این تفاوت ها حتی پس از در نظر گرفتن سن، نژاد، فعالیت بدنی و مصرف دخانیات و الکل به قوت خود باقی بود.

شوارز می گوید: تحقیقات ما دلیل دیگری برای ترغیب زنان به تغذیه نوزاد با شیر خود دستکم در ماه نخست تولد، فراهم می آورد.

Mandana

مصرف ویتامین آ ( A ) برای زنانی که تست مثبت ایدز دارند و به کودکشان شیر می‌دهند ، خطرناکتر است

نتایج پژوهشی جدید نشان می دهد که مصرف ویتامین آ در زمان شیردهی خطر انتقال ویروس ایدز از مادر به نوزاد را افزایش می‌دهد .
پژوهشگران دانشگاه میشیگان  می گویند آنان در پژوهش جدیدی آشکار کرده‌اند که مصرف ویتامین آ و مکمل‌های بتاکاروتن برای زنانی که تست مثبت ایدز دارند و به کودکشان شیر می‌دهند، خطرناکتر است، چون میزان ورود ویروس ایدز به شیر مادر را افزایش می‌دهد و به این ترتیب احتمال انتقال عفونت ایدز از مادر به فرزند افزایش می‌یابد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از ساینس دیلی ، ادواردو ویلامور محقق دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه میشیگان در این پژوهش گفت: انتقال ویروس ایدز از طریق شیردادن به نوزاد اتفاق می‌افتد چون شیر مادر حامل ذرات حیاتی است که نوزاد جذب و هضم می‌کند.

تحقیقات جدید نشان داده است که مصرف مکمل‌های ویتامین آ و بتاکاروتن در زنان شیرده با تست مثبت ایدز در واقع مقدار ویروس را در شیرمادر افزایش می‌دهد.

محققان می‌گویند: انتقال ایدز از مادر به فرزند یک مشکل عمده و بزرگ در کشورهای در حال توسعه است. برای مثال تنها در سال ۲۰۰۸ حدود ۴۳۰ هزار مورد جدید ابتلا به عفونت ایدز گزارش شد که بیش از ۹۵ درصد آنها نتیجه انتقال ویروس از مادر به نوزاد بوده است و بیشترین این موارد در کشورهای صحرای آفریقا رخ داده است.

این یافته‌ها در مجله آمریکایی «تغذیه بالینی» و مجله «تغذیه» منتشر شده است.

Mandana

مرور سریع بارداری و توصیه های لازم در دوران بارداری

توصیه های دوران بارداری:

چگونگی مراجعه به پزشک در دوران حاملگی

اولین مراجعه باید بلافاصله پس از مثبت شدن جواب آزمایش بارداری صورت گرفته تا اقدامات اولیه از قبیل تشکیل پرونده، آزمایش روتین بارداری، معاینات لازم واکسیناسیون و...انجام می شود.اگر خانم باردار جزء گروه در معرض خطر نباشد، ملاقاتهای بعدی در طی شش ماه اول هر ماه یک بار، طی ماههای هفتم و هشتم هر دو هفته یک بار و پس از آن تا زمان زایمان هرهفته باید صورت پذیرد.چنانچه خانم باردارجزء گروه های درمعرض خطر باشد، این ملاقاتها در فواصل کمتری انجام خواهد شد.

خانمهای در معرض خطر عبارتند از:

۱- دارای سن کمتر از ۲۰ سال یا بیشتر از ۳۵ سال

۲- خانمهایی که بارداری اولشان است

۳-خانمی که اولین مراجعه آنها درماه هفتم صورت بگیرد

۴- خانمهای بسیار چاق و یا لاغر

۵- خانمهایی که سیگار یا الکل یا مواد مخدر مصرف می کنند

۶- دارای مشکلات اقتصادی و اجتماعی

۷- دارای فقر آهن یا کم خونی یا شواهد دال بر تغذیه ناکافی مادر

۸- دارای مشکلات عصبی

۹- دارای فاکتور مامائی از قبیل: نازائی بیشتراز دوسال، سابقه سقط، سابقه مرده زائی، سابقه زایمان نارس، سابقه سزارین، سابقه عقب افتادگی ذر فرزندان دیگر، زایمان جنین کم وزن ( تاخیر در رشد جنین)، حوادث جفتی یا خونریزی مادر و نارسایی یا مشکلات دهانه رحم.

علائم هشداردهنده مهم طی دوران حاملگی

غیر از دستورات لازم در مورد حاملگی و مسائل مربوط به تغذیه، استراحت، خواب، اجابت مزاج، حمام کردن، لباس پوشیدن، سیگارکشیدن، مصرف دارو و الکل و مقاربت، به بیمار گوشزد می شود در صورت مشاهده موارد زیر سریعا به پزشک مراجعه نماید:

۱-هرگونه خونریزی از واژن یا لکه بینی

۲- تورم صورت یاانگشتان (ورم قسمت فوقانی بدن)

۳- سردرد شدید یا مداوم

۴- تاری دید

۵- دردشکم استفراغ مداوم

۶- تب یا لرز

۷- دفع ادرار دردناک

۸- خروج مایع از واژن

۹- تغییر محسوس در شدت یا تناوب حرکات جنین

چگونگی بر خورد با مشکلات شایع دوران حاملگی

تهوع و استفراغ: این شکایت در نیمه اول حاملگی یعنی ۱ یا ۲ هفته بعد از قطع قاعدگی ظاهر می شود و تا حدود هفته ۱۰ تا ۱۲ حاملگی ادامه می یابد و شدت آن متفاوت است. برای کاهش آن رعایت نکات زیر موثر است:

۱- قبل از بلند شدن ازرختخواب یک ماده غذائی جامد مثل بیسکویت یا کمی نان و پنیر بخورید و بعد از۱ تا ۲۰ دقیقه از رختخواب بلند شوید.

۲- هنگام صرف صبحانه مایعات مثل چای شیرین میل نکنید.

۳- مایعات را در بین دو وعده غذائی مصرف کنید.

۴- بعد از صرف غذا تا یک ساعت درازنکشید.

۵- تعداد وعده های غذائی را زیاد و حجم غذاها را کم کنید.

۶- خوردن غلات، سیب زمینی نپخته، نان برشته وبیسکویت ارجح است.

۷- در موقع صرف غذا روی صندلی نشسته تا فشاررا از روی شکم ومعده کم کنید. کمربند لباس را شل کنید و یا لباس راحت بپوشید.

۸- اگر بوی بعضی از غذاها موجب تشدید علائمتان می شود از مصرف چنین غذاهایی تاحد امکان خودداری
کنید

۹- بخاطر داشته باشید عوامل روانی در تشدید آن بسیار موثر است.

ویار و مشکلات آن: گاهی در دوران بارداری تمایل شدید به خوردن غذاهای عجیب و گاه مواردی چون پودر لباسشویی، خاک، یخ یا برفک یخچال، نشاسته یا موارد مشابه آن در زنان بارادر پیدا می شود. عده ای از محققین معتقدند خوردن نشاسته، خاک،تکه های یخ و ...ناشی ازفقرآهن می باشد. البته تمامی خانمهای بارداری که ویار دارند، الزاما دچار فقر آهن نیستند.

سوزش پشت جناغ یا ترش کردن: یکی دیگر از عوارض حاملگی سوزش پشت جناغ سینه یا در اصطلاح عامیانه ترش کردن در ماههای بالاتر است که به علت برگشت غذا از معده به مری به علت بزرگ شدن رحم وفشار بر روی معده تشدید می شود. توصیه های لازم:

۱- بعد از غذا تاق باز نخوابید.

۲- تعداد دفعات وعده غذا را زیاد و حجم آنرا کم کرده که معده زیاد پر نشود.

۳- بعد ازغذا در وضعیت زانو در بغل ننشینید.

۴- در طی روز زیاد دولا و راست نشود.

۵- به پهلوی راست و کمی خمیده بخوابید.

۶- غذای زیاد چرب مصرف نکنید.

۷- در موقع خوابیدن سر را نسبت به تنه بالاتر قرار بدهید.

در صورت شدت آن نیاز به داروهای آنتی اسید است.

یبوست دوران حاملگی: برای پیشگیری ازیبوست، مصرف غذاهای پرفیبر مثل سبزیجات، میوه جات و ملین های طبیعی (مانند آب آلو یا آب انجیر یا روغن زیتون) بسیار موثر است. مصرف مایعات و پیاده روی و تجویز مسهل ها در خانمهایی که سابقه مصرف زیاد مسهل را داشته اند نیز موثراست. همچنین کاهش مصرف موادغذائی یبوست زا(مانند برنج، کاچی، سیب زمینی و...) نیز در کاهش یبوست تاثیر گذار می باشد.


جعبه متن
پزشکان بدون مرز

Tags:

Share via facebook Share via linkedin Share via telegram Share via twitter Share via whatsapp

https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/xx.png
مشاوره مامایی (پرسش و پاسخ)

نویسنده Hooman Ghayouri در مشاوره مامایی (پرسش و پاسخ)

1 ارسال
3211 مشاهده
آخرین ارسال: قبل از ظهر 11:56:27 - 07/22/11
توسط
Mandana
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/xx.png
اخبار روز پیشگامان متا

نویسنده Hooman Ghayouri در فناوری اطلاعات و ارتباطات (IT)

0 ارسال
1948 مشاهده
آخرین ارسال: بعد از ظهر 23:46:45 - 08/12/11
توسط
Hooman Ghayouri
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/clip.png
اخبار روز پیشگامان متا

نویسنده Hooman Ghayouri در اطلاعیه ها

0 ارسال
2392 مشاهده
آخرین ارسال: بعد از ظهر 23:36:33 - 08/12/11
توسط
Hooman Ghayouri
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/xx.png
امروز جهان بیش از همیشه به خدمات مامایی نیاز دارد

نویسنده Mandana در اخبار مامایی

0 ارسال
2052 مشاهده
آخرین ارسال: بعد از ظهر 12:03:41 - 07/29/11
توسط
Mandana
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/xx.png
اخبار لحظه ایی ارز دیجیتال - تازه های رمزارزها - متاورس

نویسنده متا در رمزارز - ارز دیجیتال

91 ارسال
5905 مشاهده
آخرین ارسال: بعد از ظهر 20:40:53 - 09/02/24
توسط
متا
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/xx.png
کلیه اخبار مربوط به حرکات زشت و زننده 2 بازیکن فوتبال پرسپولیس در این بخش.

نویسنده aria_com63 در اخبار ورزشی

2 ارسال
1866 مشاهده
آخرین ارسال: قبل از ظهر 10:18:33 - 11/01/11
توسط
aria_com63