روز جهانی صنایع دستی - شهادت آیت الله سعیدی 1349 هجری شمسی

نویسنده Hooman Ghayouri, بعد از ظهر 20:18:39 - 06/09/11

« ولادت حضرت علی (ع) و روز پدر | قیام خونین 15 خرداد 1342 و روز جهانی محیط زیست »

0 اعضا و 8 کاربران مهمان درحال دیدن موضوع.

Hooman Ghayouri

روز جهانی صنایع دستی

در دنیای خشن امروز که نشانه استیلای تکنیک بر روح انسان است، صنایع دستی یعنی دمیدن روح لطافت به این زندگی خشن و انسان تا هست لطافت را می خواهد و صنایع دستی این نیاز مبرم انسان را برآورده می کند. ۲۰ خرداد روز جهانی صنایع دستی را گرامی میداریم.
یکی از خصوصیات صنایع دستی این است که این صنعت حاصل روح ملت ها و آئین فرهنگ ملی کشورهاست که به سادگی با رجوع به آمار صنایع دستی کشورها به روحیه مردم آن کشورها می توان پی برد، بنابراین صنایع دستی تنها یک کالا برای مبادله نیست بلکه خصوصیات فرهنگی و ویژگی های اقوام از طریق این کالا مبادله میشود و نوعی ارتباط را ایجاد میکند.

شورای جهانی صنایع دستی:

صنایع دستی پس از جنگ جهانی دوم با محتوای هنری و فرهنگی مورد توجه کشورهای پیشرفته قرار گرفت و ۱۰ ژوئن (۲۰ خرداد) سال ۱۹۶۴ میلادی، نخستین کنگره ی جهانی با شرکت مسوولان اجرایی استادان دانشگاه، هنرمندان و صنعت گران بیش از ۴۰ کشور جهان در نیویورک برگزار شد که در قطعنامه ی پایانی این کنگره، تاسیس شورای جهانی صنایع دستی به عنوان نهاد وابسته به یونسکو تصویب شد.
با تأسیس سازمان ملل متحد، محافظت از میراثهای فرهنگی بشری بر عهده "یونسکو" یا "سازمان تربیتی ـ علمی و فرهنگی ملل متحد گذاشته شده است. که از سال ۱۹۶۴ میلادی با تأسیس "شورای جهانی صنایع دستی"، در قالب یکی از ارگانهای وابسته به یونسکو، صنایع دستی و سنتی به صورت بخشی از حیات فرهنگی اقتصادی ملل مورد توجه قرار گرفت. ایران نیز از سال ۱۳۴۷ (۱۹۶۸ میلادی) توسط سازمان صنایع دستی ایران به عضویت شورای جهانی صنایع دستی و به تبع آسیایی بودن به عضویت مجمع آسیا و اقیانوسیه شورا درآمد.
در بدو امر، شورای جهانی صنایع دستی با شمار محدودی از اعضا کار خود را آغاز کرد و در حال حاضر، ۹۰ کشور جهان را تحت پوشش دارد. دبیرخانه آن در شهر آمستردام کشور هلند قرار دارد. مهمترین هدفهایی که این شورا، به عنوان یک ارگان غیر انتفاعی غیردولتی قائل شده است عبارت اند از:
۱) تشویق، کمک و راهنمایی صنعتگران دستی و همچنین بالا بردن سطح اطلاعات تخصصی و حرفه ای آنها با توجه به زمینه های متفاوت فرهنگی موجود در هر یک از کشورهای عضو.
۲) حفظ و تقویت صنایع دستی و تجلی آن به صورت رکن عمده ای از حیات فرهنگی ملتها.
۳) ایجاد همبستگی میان صنعتگران دستی سراسر جهان.
از هر کشور تنها یک سازمان می تواند به عنوان نماینده صنعتگران آن کشور، به عضویت شورا درآید و سازمان صنایع دستی ایران از سال ۱۳۴۷ به عنوان ارگان مسئول متولی صنایع دستی کشور به عضویت شورای جهانی صنایع دستی درآمده است.

شهادت آیت الله سعیدی به دست ماموران ستم شاهی 1349 هجری شمسی

خرداد 1349 ه.ش، آيت الله سيد محمد رضا سعيدي در زندان رژيم شاه به شهادت رسيد. آيت الله سعيدي سال 1308 ش. در نوغان مشهد ديده به جهان گشود.
وي که از ابتدا به امور مذهبي و ستيز با ظلم علاقه مند بود، پس از آموختن مقدمات علوم ادبي و عربي، نزد بزرگاني همچون اديب نيشابوري، شيخ هاشم و شيخ مجتبي قزويني به فراگيري منطق و اصول پرداخت. آيت الله سعيدي پس از آن که مقدمات و سطح را در مشهد گذراند، رهسپار حوزه علميه قم شد و در درس خارج آيت الله بروجردي شرکت کرد. بعد از مدتي آيت الله سعيدي بتدريج در مکتب امام خميني پرورش ويژه يافت و از نظر علمي و اخلاقي و ديني و از نظر احساس تکليف نسبت به سرنوشت اسلام و مردم و ميهن اسلامي، شخصيت ويژه اي پيدا کرد. علاقه بين امام خميني و شهيد سعيدي بتدريج چنان محکم شد که امام در نامه اي خطاب آيت الله سعيدي نوشت:

من از افرادي مثل شما آنقدر خوشم مي آيد که شايد نتوانم عواطف دروني را آن طور که هست ابراز کنم. من قادر نيستم عواطف امثال شما را جواب بدهم، لکن خداوند متعال قادر است.

شهید  به کويت عزيمت کرد. آيت الله سعيدي پس از آن که از کويت بازگشت، در ايران به عنوان يکي از سربازان پرشور امام خميني در خط مقدم جهاد و مبارزه قرار گرفت. بعد از تبعيد امام خميني، شهيد سعيدي مخفيانه به عراق رفت و در آنجا نيز با سخنراني هاي خود به تشريح اهداف قيام امام خميني پرداخت.
پس از مدتي اقامت در عراق، شهيد سعيدي احساس کرد، لازم است به ايران بازگردد و درباره قيام امام خميني به روشنگري بپردازد. آيت الله سعيدي چراغ مبارزه در مسجد امام موسي بن جعفر (ع) را با زحمات زيادي چندين سال روشن نگه داشت.

گرچه ساواک در اين مدت به طور مرتب به آزار و اذيت آيت الله سعيدي مي پرداخت ولي وي به هر نحوي که ممکن بود اين کانون را حفظ کرد و از مردم نيز به طور مداوم درخواست مي نمود که دست از مقاومت برندارند. سال 1349 ه.ش، سال هجوم سرمايه داران آمريکايي به سوي ايران بود. آنها مي خواستند آخرين رمق اقتصادي ايران را نيز از بين ببرند و در کنار غارت خزاين و دارايي هاي ايران، فرهنگ اسلامي و بومي ايران را نيز غارت کنند. آيت الله سعيدي با درک اين موقعيت حساس، به پا خواست و شجاعانه اعلاميه اي در اين زمينه صادر کرد. اعلاميه و نامه آيت الله سعيدي در سکوت مرگبار آن زمان، چنان شوري در جامعه ايجاد کرد که از زمان تبعيد امام خميني سابقه نداشت.
آيت الله سعيدي در بخشي از اين اعلاميه چنين نوشت: هيات حاکمه ستمگر و عامل استعمار، چنان در برابر استعمارگران خاضع گرديد که طوق بندگي و عبوديت آنان را بر گردن افکنده و درصدد برآمده است نواميس ملت ايران را نيز به آنها تقديم کند... امروز، روز فرياد و اعتراض است، صداي خود را با اعتراض بلند کنيد، داد بزنيد، فرياد کنيد، يکپارچه و متحد عليه اين قرارداد خائنانه مبارزه نماييد... اعلاميه آيت الله سعيدي چنان وحشتي در ميان سران رژيم شاه افکند که فوراً دستور دستگيري آن عالم مبارز را صادر کردند.

بدين ترتيب، آيت الله سعيدي روز 11 خرداد 1349 به زندان انتقال يافت و در 20 خرداد به طرز بسيار وحشيانه اي در تاريک خانه زندان به شهادت رسيد. شهادت آيت الله سعيدي، سبب پديد آمدن خشم و اندوه در ميان اقشار مذهبي و حوزه هاي علميه شد. امام خميني (ره) هم پس از شنيدن خبر شهادت آيت الله سعيدي، پيامي فرستادند و در بخشي از پيام خود فرمودند:

من شهادت فجيع اين سيد بزرگوار و فداکار را که براي حفظ مصالح مسلمين و خدمت به اسلام، جان خود را از دست داد، به ملت اسلام عموماً و خصوصاً به ملت ايران تعزيت مي دهم و از خداوند متعال رفع يد دستگاه جبار و عمال کثيف استعمار را مسألت مي نمايم

Tags:

Share via facebook Share via linkedin Share via telegram Share via twitter Share via whatsapp

https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/xx.png
شهادت دومین شهید محراب آیت الله مدنی به دست منافقان (1360 هـ ش)

نویسنده Zohreh Gholami در رویدادهای مهم و تاریخی

0 ارسال
1661 مشاهده
آخرین ارسال: قبل از ظهر 09:21:21 - 09/11/11
توسط
Zohreh Gholami
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/clip.png
زندگینامه آیت الله مدنی

نویسنده Zohreh Gholami در مشاهیر مذهبی

0 ارسال
1861 مشاهده
آخرین ارسال: قبل از ظهر 09:17:45 - 09/11/11
توسط
Zohreh Gholami
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/xx.png
زندگانی آیت الله محمد حسین طباطبایی

نویسنده Zohreh Gholami در مشاهیر مذهبی

0 ارسال
2560 مشاهده
آخرین ارسال: قبل از ظهر 08:54:51 - 11/16/11
توسط
Zohreh Gholami
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/clip.png
تقویم هجری شمسی و اوقات شرعی با Jalali Calendar 1.4.4

نویسنده Hooman Ghayouri در نرم افزار کاربردی, Utility Softwares

0 ارسال
2355 مشاهده
آخرین ارسال: بعد از ظهر 12:19:06 - 08/22/11
توسط
Hooman Ghayouri
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/clip.png
روز، تاریخ و ساعت سال تحویل 97 به شمسی، قمری و میلادی - نام سال 97

نویسنده guld118 در فرهنگ و هنر

0 ارسال
1177 مشاهده
آخرین ارسال: بعد از ظهر 17:47:46 - 03/11/18
توسط
guld118
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/xx.png
قیام خونین 15 خرداد 1342 و روز جهانی محیط زیست

نویسنده Hooman Ghayouri در رویدادهای مهم و تاریخی

0 ارسال
1820 مشاهده
آخرین ارسال: قبل از ظهر 11:34:30 - 06/05/11
توسط
Hooman Ghayouri
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/clip.png
منظومه شمسی - آشنایی با سیارات منظومه شمسی

نویسنده guld118 در مقالات نجوم و ماورا الطبیعه, Astrology Articles

6 ارسال
14921 مشاهده
آخرین ارسال: قبل از ظهر 01:16:29 - 05/03/17
توسط
guld118