خرده دعواهاي زناشويي در دوران نامزدي

نویسنده Zohreh Gholami, قبل از ظهر 11:28:32 - 11/26/11

« یکدیگر را خوشبخت کنید | راه کارهاى ایجاد محبت بین همسران »

0 اعضا و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

Zohreh Gholami

خرده دعواهاي زناشويي در دوران نامزدي

يکي از دوران‌هايي که در داشتن زندگي مشترک موفق نقش حساسي دارد، «دوران نامزدي» است. اگر همسران در اين دوران، با ظرافت و ماهرانه رفتار و به وظايف مخصوص عمل كنند، مي‌تواند در بالندگي، پرباري و استحکام دوران‌هاي بعدي، تاثير عميقي داشته باشد.
[/b]

بيشتر مردم معتقدند «يک روز دوران نامزدي، بهتر از يک سال دوران بعد از عروسي است!» گرچه اين اعتقاد، مبالغه‌آميز است اما حقيقت مهمي را بيان مي‌کند؛ اينكه دوران نامزدي از جهاتي مهم‌تر، شيرين‌تر، پربارتر، لذت‌بخش‌تر و سازنده‌تر از دوران پس از عروسي است و مي‌توان در اين دوران، شالوده و پايه‌هاي زندگي آينده را بنا نهاد. منظور از «دوران نامزدي»، فاصله بين عقد (دائم يا موقت) و عروسي است. اين دوره، دوره شناخت متقابل، خرده دعواها و تلاش براي تطابق است و برخلاف تصورعام، ممكن است اصلا شاد و خوب نباشد. افراد در دوره نامزدي به شدت تنش‌ها و اضطراب‌هاي زيادي را تجربه مي‌كنند.


دو نوع نامزدي
در فرهنگ ايراني، 2 نوع تعريف از دوره نامزدي وجود دارد؛ نامزدشدن دختر و پسر با «عقد رسمي» و وقفه تا برگزاري مراسم عروسي كه ممكن است با توجه به شرايط، چند ماه تا چند سال طول بكشد.

نوع دوم، دوره پيش‌درآمد عقد است، يعني به اصطلاح دختر و پسر را براي هم «نشان» مي‌كنند. در واقع اين نوع نامزدي با اطلاع و حضور خانواده‌ها و با تبادل حلقه‌اي ساده‌تر از حلقه عقد، رسميت مي‌يابد. معمولا بسياري از اقوام يا خانواده‌هاي ايراني علاقه و اعتقادي به نوع دوم نامزدي ندارند يا در پي كاهش مدت زمان نامزدي هستند. خيلي از خانواده‌ها هم اگر اين نوع نامزدي را در چارچوب اعتقادات ورسم و رسوم خانواده باشد، راهي براي شناخت بيشتر خانواده‌ها و دختر و پسر از همديگر قبل از عقد مي‌دانند. آنهايي كه دغدغه شرعي بيشتري دارند، بين دختر و پسر «صيغه محرميت» جاري مي‌كنند. نمي‌توان يكي از اين دو نوع نامزدي را قاطعانه روش بهتر و برتري دانست زيرا هر خانواده‌اي براساس ويژگي‌هاي مذهبي، قومي و طايفه‌اي، تلقي خاصي از عبارت «نامزدي» دارد.


خانواده‌ها و نامزدي
بسياري از دختران و پسران زير 25 سال، فكر مي‌كنند خانواده‌ها و ويژگي‌هاي آنها، هيچ نقشي در الگوي انتخاب، برگزاري مراسم نامزدي و عروسي و شروع زندگي مشترك ندارند. گاهي تصور مي‌كنند همين كه همديگر را دوست دارند، براي شروع زندگي كافي است در صورتي كه نمي‌توان نقش خانواده طرفين را ناديده گرفت. در جوامع شرقي نقش خانواده‌ها بسيار پررنگ تر از جوامع غربي است و رضايت‌نداشتن خانواده‌ مي‌تواند به راحتي زندگي را به ناكامي بكشاند.

دوره نامزدي دوره بسيار خوبي براي شناخت خانواده‌ها از روحيات و علايق همديگر است. اگر يكي از دو نامزد، تاكيد دارد كه به نظرهاي خانواده‌اش در مورد مساله خاصي توجه شود، بايد حتما اين اعتقاد را به صراحت با طرف مقابل در ميان بگذارد و نظر او را جويا شود تا در اين مورد به توافق برسند. برخي جوان‌ها فكر مي‌كنند دوره نامزدي فقط رفتن به رستوران و كافي‌شاپ و صحبت درباره مسايل رويايي است؛ در حالي كه اصلا اينطور نيست و بايد اين دوره را جدي گرفت.

مذاكرات در اين دوره سرنوشت‌ساز است. در مورد رسم و رسوم و بايد و نبايدهاي خانوادگي همديگر کنجکاوي و سوال کنيد. نگران نباشيد، كسي به شما نمي‌گويد «فضول» و اينجا لازم است كمي فضول باشيد. ممكن است در ميان صحبت‌هاي طرف مقابلتان به بايد و نبايدهايي برخوريد كه شما يا خانواده‌تان هرگز حاضر به پذيرفتن آنها نباشيد. در ازدواج‌هاي دنياي امروز، دو نفر حتي با فرهنگ‌هاي بسيار متفاوت، با هم زندگي مشترکشان را آغاز مي‌كنند، با هم كار مي‌كنند و با هم مي‌سازند، اما ما چنين الگويي در ايران نداريم، به همين دليل بخش مهمي از انرژي نامزدها صرف چانه‌زني درباره چگونگي برگزاري مراسم عروسي مي‌شود و به‌طور طبيعي، بر سر اين مسائل تنش‌ها و بگومگوهايي پيش مي‌آيد.

گاهي دختر و پسرها به اشتباه فكر مي‌كنند حالا كه در اين مرحله اين همه كشمكش دارند بقيه زندگي‌شان هم همين‌طور خواهد بود. آنها فراموش مي‌كنند كه هر يك دو فرهنگ خانوادگي كاملا متفاوتي دارند و به عنوان نماينده اين خانواده‌ها با هم مذاكره مي‌كنند (يعني وظيفه سخت چانه‌زني درباره رسم و رسوم خانوادگي به آنها سپرده شده است) ولي اين به معني آن نيست كه در زندگي آينده‌شان هم اين قدر جدال‌ خواهند داشت.


البته در اينجا دو نكته بسيار مهم را يادآور مي‌شوم:
اول اينکه اگر مشاهده کرديد نامزدتان در مقابل پدر و مادرش تسليم مطلق است، از خود هيچ اختياري ندارد و حتي توصيه‌هاي غيرمنطقي آنها را مي‌پذيرد، كمي در انتخاب خود ترديد كنيد.
دوم اينکه اگر مشاهده كرديد براي نامزدتان مسائلي مثل شيوه برگزاري مراسم عروسي به‌طور افراطي مهم‌تر از خود رابطه است، آن را به عنوان خطر جدي بگيريد.


در دوره نامزدي بايد به دقت رفتار نامزدتان را هم با خانواده خودش و هم با خانواده خودتان زير نظر داشته باشيد. اگر در رفتارش بي‌احترامي، تحقير و تمسخر مي‌بينيد يا خانواده همسر آينده‌تان به شما چنين نگاهي دارند يا با اكراه مي‌پذيرندتان، ممكن است در زندگي آينده با مشكل مواجه شويد.


وظايف دختر و پسر در دوران نامزدي
دختران و پسران جوان در دوران نامزدي مي توانند اين دوران را به مقدمه براي يک زندگي مشترک پايدار بدل کنند، رعايت توصيه?هاي زير به شما در اين راه کمک مي کند:

1) افزايش شناخت يکديگر براي تفاهم بيشتر: هرچند دختر و پسر بايد ابتدا شناخت کافي پيدا و بعد طرف مقابل را انتخاب كنند اما علاوه بر آن بايد در دوران نامزدي هم، شناخت ملموس‌تر و محسوس‌تر و بيشتري پيدا کنند و با روحيات و اخلاق و ديدگاه هاي هم بيشتر آشنا شوند. در حقيقت اين آشنايي و شناخت در دوران نامزدي، شناخت مرحله گزينش را تكميل مي‌كند. آن شناخت، براي «انتخاب» بود و اين شناخت، براي «تفاهم و سازگاري».

2) محبت به يکديگر: يكي از شرط‌هاي اصلي براي داشتن سعادت در زندگي زناشويي، «محبت» است و زمينه آن بايد قبل از عقد فراهم شده باشد ولي دوران نامزدي، بهترين فرصت براي افزايش و تحکيم محبت است. رفتار و گفتار و تمام اعمال نامزدها در افزايش محبت يا کاهش آن تاثير دارد. بنابراين دختر و پسر بايد کاملا مواظب رفتار و اعمال خود باشند و از انجام هر عمل پسنديده‌اي که باعث افزايش محبت مي‌شود، کوتاهي نکنند و کارهايي انجام ندهند كه باعث دلسردي و کاهش محبت طرف مقابل ‌شود.

3) بها دادن به احساسات و عواطف يکديگر: نامزدها بايد مواظب عواطف و احساسات يکديگر باشند و به آن بها دهند. بعضي از نامزدها، به عواطف و احساسات لطيف نامزدشان، بها نمي‌دهند و به او بي‌اعتنايي مي‌کنند زيرا تصورشان اين است كه با اين رفتار عزيزتر مي‌شوند! در حالي که اصلا اين‌طور نيست و چنين رفتاري فقط باعث جريحه‌دار شدن عواطف طرف مقابل خواهد شد و ممكن است کينه او را به دل بگيرد و زندگي و روابط لطمه‌هاي سنگيني بخورد. معمولا خاطرات دوران نامزدي تا آخر عمر در ذهن مي‌ماند و در زندگي آينده تاثير دارد. بنابراين رفتارها بايد کاملا سنجيده باشد. بي‌اعتنايي، سرسنگيني و تکبر در مقابل نامزدتان، لطمه‌هاي سنگيني به عواطف و شخصيت او مي‌زند كه گاهي غيرقابل جبران است.

4) هديه دادن: «هديه» در جلب توجه و افزايش محبت‌ها نقش مهمي دارد. نامزدها نبايد از اين اقدام زيبا و مهم غفلت کنند. لازم نيست که هديه حتما گران‌قيمت باشد، بلکه زيبابودن و اينكه مورد علاقه طرف مقابل باشد و با ظرافت تقديم‌كردن آن مهم است. هديه دادن، ظرافت و سليقه خاصي دارد. فراموش نكنيد كه هر دو طرف بايد به هم هديه دهند نه اينکه فقط پسر به دختر هديه بدهد.

5) ملاقات‌هاي صميمانه: نامزدها بايد در اين دوران شيرين و به يادماندني، ديدارهاي دوستانه داشته باشند. اين ملاقات‌ها، اميد و شور و علاقه را درآنها تقويت مي‌کند. اين کار نه تنها خلاف شرع نيست بلکه باعث تقويت عفت در آنها مي‌شود. در اين ملاقات‌ها، دختر و پسر بايد با يکديگر صحبت‌هاي محبت‌آميز داشته باشند و به هم عشق، علاقه و محبت نشان دهند و درباره آينده‌شان گفت‌وگو کنند؛ به هم دلگرمي و اميد بدهند و به گردش و تفريح بروند.

Tags:

Share via facebook Share via linkedin Share via telegram Share via twitter Share via whatsapp

https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/clip.png
چاقي دوران كودكي و اختلالات باروري در دوران بزرگسالي

نویسنده Zohreh Gholami در پزشکی کودکان

0 ارسال
1431 مشاهده
آخرین ارسال: قبل از ظهر 09:17:18 - 12/04/11
توسط
Zohreh Gholami
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/clip.png
موسیقی در دوران هخامنشیان

نویسنده Zohreh Gholami در مقالات هنر, Art Articles

0 ارسال
2698 مشاهده
آخرین ارسال: بعد از ظهر 18:34:11 - 08/15/11
توسط
Zohreh Gholami
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/xx.png
موسیقی در دوران ساسانیان

نویسنده Zohreh Gholami در مقالات هنر, Art Articles

0 ارسال
1986 مشاهده
آخرین ارسال: بعد از ظهر 19:07:50 - 08/15/11
توسط
Zohreh Gholami
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/clip.png
موسیقی در دوران سلوکیان

نویسنده Zohreh Gholami در مقالات هنر, Art Articles

0 ارسال
2238 مشاهده
آخرین ارسال: بعد از ظهر 18:43:09 - 08/15/11
توسط
Zohreh Gholami
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/xx.png
افسردگي دوران بارداري

نویسنده Zohreh Gholami در مقالات پرستاری و مامائی, Nursing & Midwifery Articles

0 ارسال
1320 مشاهده
آخرین ارسال: بعد از ظهر 21:24:54 - 07/11/11
توسط
Zohreh Gholami
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/xx.png
کم خونی در دوران بارداری

نویسنده Zohreh Gholami در اخبار مامایی

0 ارسال
1508 مشاهده
آخرین ارسال: بعد از ظهر 13:19:52 - 08/05/11
توسط
Zohreh Gholami
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/xx.png
موسیقی در دوران اشکانیان

نویسنده Zohreh Gholami در مقالات هنر, Art Articles

0 ارسال
1823 مشاهده
آخرین ارسال: بعد از ظهر 19:03:35 - 08/15/11
توسط
Zohreh Gholami