روغن کنجد و خواص آن

نویسنده Zohreh Gholami, بعد از ظهر 16:17:06 - 12/17/11

« مصرف داروهای گیاهی بهترند یا داروهای شیمیایی؟ | سه گیاه دارویی برای درمان سرماخوردگی »

0 اعضا و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

Zohreh Gholami

روغن کنجد و خواص آن


مصرف‌کنندگان اوليه
اولين‌بار مردم ناحيه جنوبي هند از اين روغن براي طبخ غذاهايشان استفاده کردند اما اين روغن در ميان ژاپني‌ها، کره‌اي‌ها و چيني‌ها نيز طرفداران فراواني دارد به همين دليل مي‌توان آن را جزيي از آشپزي آسياي جنوب شرقي دانست.


مزيت کاهش چربي و فشارخون
روغن کنجد منبع ويتامين E است به همين دليل مصرف آن کلسترول خون را كاهش مي‌دهد. اسيدهاي چرب غيراشباعي که در اين روغن وجود دارد، آن را به يک عامل کنترل کننده چربي خون تبديل کرده و کساني که چربي خون و فشارخون بالا دارند، بهتر است که اين روغن براي تهيه غذاهاي روزانه‌شان استفاده کنند.


ساير خواص
روغن كنجد ضداضطراب و ضديبوست است وافراد مبتلا به اسهال نبايد از آن استفاده كنند اما مي‌توان يک قاشق مرباخوري از آن را در غذاي فردي که به يبوست دچار است، ريخت تا خشکي مزاجش برطرف شود.


براي آشپزي
اين روغن به دليل مقاومت بالا در برابر حرارت، هم مي‌تواند براي پخت و پز به کار رود و هم براي سرخ کردن. البته دو نوع بودار و بدون بوي آن در دسترس است که مي‌توان نوع بودارش را براي تهيه کيک و شيريني و سالاد به کار برد و نوع بدون بو را براي طبخ غذا.

روغن کنجد يکي از روغن‌هاي گياهي است که متخصصان تغذيه، مصرف آن را به تمام گروه‌هاي سني توصيه مي‌کنند. برخي مي‌گويند اين روغن را هم مي‌توان براي سرخ کردن به کار برد و هم براي طبخ غذا و البته نوع بودارش طعم‌دهنده سالاد است. براي روشن‌شدن موضوع، بهتر است با ما همراه شويد.


ضروري‌ترين اسيدهاي چرب
روغن كنجد از روغن‌هاي غيراشباع است. ارزش غذايي اين روغن بسيار بالاست زيرا بيشترين اسيدهاي چرب آن «لينولييک اسيد» (امگا6) و «لينولنيک اسيد» (امگا3) هستند که هر دوي آنها از اسيدهاي چرب ضروري‌اند و دريافت روزانه‌شان به علت اينكه بدن قادر به توليد آنها نيست و بايد از طريق رژيم غذايي به بدن برسند، توصيه مي‌شود.


کنجد و هزار خاصيت
اين دانه روغني خواص بسياري دارد و روغن آن نيز از اين دانه‌ها به دست مي‌آيد. کنجد سرشار از کلسيم است و آهن فراواني دارد به طوري که با خوردن 100 گرم از آن، بدن 670 ميلي‌گرم کلسيم و 10 ميلي‌گرم آهن دريافت مي‌كند. به همين دليل مصرف اين دانه به کساني که گوشت و لبنيات کمي استفاده مي‌کنند، توصيه مي‌شود. مي‌توان نتيجه گرفت كه اين روغن در مقايسه با ساير روغن‌ها املاح بيشتري دارد.


يک نکته، يک يادآوري
فراموش نکنيد که هر گرم از اين روغن 9 کيلوکالري انرژي دارد و هر قاشق مرباخوري‌اش يک واحد روغن محسوب مي‌شود و داراي 45 کيلوکالري انرژي است بنابراين نبايد باوجود مغذي‌بودن آن، در مصرفش زياده‌روي کرد.

Tags:

Share via facebook Share via linkedin Share via telegram Share via twitter Share via whatsapp

https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/xx.png
خواص ارده کنجد

نویسنده BMtips در طب سنتی و گیاهان داروئی

0 ارسال
4981 مشاهده
آخرین ارسال: بعد از ظهر 16:37:58 - 12/12/20
توسط
BMtips
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/xx.png
کنجد چه خواص هایی دارد ؟

نویسنده BMtips در متفرقه

0 ارسال
3921 مشاهده
آخرین ارسال: بعد از ظهر 14:33:38 - 12/19/20
توسط
BMtips
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/xx.png
مضرات روغن جامد

نویسنده Zohreh Gholami در اخبار تغذیه

0 ارسال
1055 مشاهده
آخرین ارسال: بعد از ظهر 13:46:35 - 12/11/11
توسط
Zohreh Gholami
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/xx.png
روغن ماهی و محافظت از نوزاد در برابر ابتلا به سرماخوردگی

نویسنده Zohreh Gholami در تنظیم خانواده و اخبار علمی روابط زناشویی

0 ارسال
1558 مشاهده
آخرین ارسال: قبل از ظهر 10:33:10 - 09/17/11
توسط
Zohreh Gholami
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/xx.png
طرز تهیه کنجد عسلی :

نویسنده BMtips در انواع دسر

0 ارسال
306 مشاهده
آخرین ارسال: بعد از ظهر 14:16:03 - 11/16/20
توسط
BMtips
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/xx.png
طرز تهیه کوکوی کنجد

نویسنده BMtips در آشپزی

0 ارسال
339 مشاهده
آخرین ارسال: بعد از ظهر 15:13:52 - 01/02/21
توسط
BMtips
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/xx.png
كاهش دردهاي اوستئوآرتريتي (استخواني ـ‌ مفصلي) با مصرف دوز كم روغن ماهي

نویسنده Zohreh Gholami در پزشکی

0 ارسال
1344 مشاهده
آخرین ارسال: قبل از ظهر 11:34:42 - 11/22/11
توسط
Zohreh Gholami