بهداشت پیری یا کهولت

نویسنده Zohreh Gholami, بعد از ظهر 20:02:02 - 09/14/11

« مسائل مهم بهداشتی در مسافرت | بهداشت در محیط شهری »

0 اعضا و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

Zohreh Gholami

بهداشت پیری یا کهولت

مشی فیزیولژیایی
پس از 50 سالگی متابولیسم آدمی بتدریج ناتوان شده و قدرت عضلانی و فعالیت‌های بدنی کاهش پیدا می‌کند. متابولیسم بازال کاهش یافته و تعویضات دمی کم می‌شود. در عین حال دفع تفاله یا باقی‌مانده مواد غذائی کند می‌شود اعمال کبدی و کلیوی کندی می‌گیرد، اوره ، اسید اوریک و چربی بیشتر در خون مانده تمایل به رسوب و جایگزینی در بافتها پیدا می‌کنند.


ظرفیت واکنش کاهش پیدا می‌کند
زمان واکنش روانی با افزودنی سن افزوده می‌شود، تنظیم اعمال حیات بخوبی صورت نمی‌گیرد، خستگی زودتر فرا می‌رسد. آمادگی بر ابتلا به عفونت ها مانند سل و گریپ بیشتر می‌شود، اصولا بیماریهای عفونی در افراد کهنسال شکل جدیدتری بخود می‌گیرد. در افراد مسن نزدیک بین دوربینی حاصل می‌شود. (از 45 سالگی و گاه زودتر شروع می‌شود) و از حد شنوائی کاسته می‌شود. عوارض غدد تراوای داخلی اهمیت بیشتری دارد یا در زنان تراوش هورمون مادینه (استروژن) کاسته شده ناگهان یائسگی حاصل می‌گردد. در مردان سیر قهقرائی قدرت تناسلی خیلی کندتر صورت می‌گیرد.


سیر بالینی
پیری و کهولت در سن 50 سالگی ظاهر می‌شود پوست اطراف و ارتجاع خود را از دست می‌دهد چین و چروک در پوست پدید آمده رسوب چربی در زیر پوست ایجاد می‌شود. از حجم ماهیچه‌ها کاسته شده و از قدرت انقباض آنها کم می‌شود. تصلب جدار عروقی حاصل می‌شود سیاهرگها گشاد می‌شوند و در این سن بواسیر بیشتر ملاحظه می‌شود، بتدریج سرخرگها سفت و سخت می‌شود و فشار خود بالا می‌رود، بافت ارتجاعی بویژه در ریه‌ها افزودنی می‌گیرد و ظرفیت حیاتی شش ها کم می‌شود.

در پیرمردان این تظاهرات بتدریج شدت می‌گیرد. پوست نازک شده پژمرده می‌شود، عضلات بتدریج ذوب می‌شود و سفتی ماهیچه‌ای پدید می‌آید. استخوانها پوک شده رقت پیدا می‌کند و به قهقهرا رفتن حرکات را باعث می‌شود. سفت شدن سرخرگها خیلی شایع است. خطر سرطان با افزودن سن افزایش پیدا می‌کند. از رشد موها و ناخن‌ها کاسته می‌شود. اختلالات روانی و اجتماعی و خودپسندی و کبر ، شایستگی طلبی ، غمگین شدن و... عارض می‌گردد و سبب اضطراب شده و قسمت اعظم ناراحتی را در برابر توقف فعالیت ، منزوی شدن ، ناتوانی بدنی و مالی و بیماری تشکیل می‌دهد.


بهداشت 50 سالگی و پیش گیری از پیری
قانع کردن افراد 50 ساله که در فعالیت و سلامتی کامل هستند به تغییر عادت دشوار است. از سن 55 سالگی تغییر رژیم و مراقبت لازم می‌تواند از پیشرفت سریع و کهولت پیشگیری کند و فرد را در حالت شادابی و سلامتی نگهداری کند. پرکاری و ایجاد خستگی اثر شومی کهولت دارد خواب و استراحت در این سن می‌باید کافی باشد ورزش ملایم و نرمش راهپیمایی و عبادت سبب شادابی شد، و از گوشه گیری فرد جلوگیری می‌کند. غذای افراد خیلی مهم است پرخوری و افراط سبب سرعت پیشرفت پیری می‌شود. حضرت علی می‌فرماید: "قبر خود را با دندان‌های خود حفر نکنید" میانه روی در غذا و رعایت رژیم مناسب سبب طول عمر می‌شود. بهداشت روانی هم در افراد مسن اهمیت بسیاری دارد. فکر و خیال و وسواس با اینکه "دارم پیر می‌شوم" سبب پیشرفت سریعتر پیر می‌شود.


بهداشت پیرمردان
آغاز پیری از موقع قطع شدن فعالیت شغلی نموداری می‌شود. این مرحله موجب یاس شده اثر بدی روی سلامتی بدنی و خلقی شخص دارد. بنابراین است که افراد مسن همواره مشغول باشند منتهی کار کمتر و سبکتری انجام بدهند؛ بهر حال بیکاری در این افراد اثرات شومی در بردارد. بهداشت بدنی و روانی افراد مسن می‌باید توسط پزشک خانواده کنترل بشود. چاقی اثر بدی دارد و ورزش ملایم و نرمشها پیاده‌روی و کوهنوردی سبک ، انجام کارها دستی، باغبانی و گل بخش است. در سن کهولت ده ساعت استراحت در رختخواب ضرورت دارد. تغذیه می‌باید کافی و کامل باشد احترام و محبت کامل خانواده نیز در توقف پیری و کاهش پیشرفت آن مهم است. تنها گذاشتن این افراد همچنین بی‌اعتنایی به آنان اثرات بدی دارد. در ایران آمار دقیقی در مورد افراد کهنسال وجود ندارد در خارج کشور ما بالاترین آن در سوئد (14%) و پایین ترین آن در ونزوئلا می‌باشد (5/2-3%)


امید به زندگی در افراد مسن
بهبود وضع زندگی و مراقبت‌های لازم در دنیا سبب شده است که سن متوسط افزودنی یا دو و افراد طول عمر بیشتری پیدا کنند. بررسی خاصی لازم نشان می‌دهد که طول عمر در زنان بیشتر از مردان است. افراط‌های زندگی مانند: الکل، سیگار، آلودگی هوا و محیط زیست، گوشه‌گیری و پرخوری در کوتاه کردن عمر دخیل است.


Share via facebook Share via linkedin Share via telegram Share via twitter Share via whatsapp

https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/clip.png
بهداشت و تاریخچه بهداشت

نویسنده Zohreh Gholami در مقالات بهداشت

0 ارسال
2157 مشاهده
آخرین ارسال: قبل از ظهر 10:14:55 - 07/30/11
توسط
Zohreh Gholami
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/xx.png
گیاهانی که خواص ضد پیری دارند

نویسنده Zohreh Gholami در مقالات تغذیه, Nutrition Articles

0 ارسال
1068 مشاهده
آخرین ارسال: قبل از ظهر 11:18:13 - 06/29/11
توسط
Zohreh Gholami
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/clip.png
داروی ضد پیری و اکسیر جوانی!

نویسنده guld118 در متفرقه

0 ارسال
691 مشاهده
آخرین ارسال: بعد از ظهر 13:59:01 - 07/17/18
توسط
guld118
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/xx.png
تأخیر فرآیند پیری با مصرف میوه

نویسنده Zohreh Gholami در اخبار تغذیه

0 ارسال
1204 مشاهده
آخرین ارسال: قبل از ظهر 10:47:30 - 12/12/11
توسط
Zohreh Gholami
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/xx.png
برجسته بودن رگ دست و پیری زودرس دستان

نویسنده Zohreh Gholami در مقالات پزشکی

0 ارسال
2927 مشاهده
آخرین ارسال: بعد از ظهر 19:17:05 - 12/10/11
توسط
Zohreh Gholami
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/clip.png
انگور خاصیت ضد چاقی، ضد پیری و ضد دیابت دارد

نویسنده Hooman Ghayouri در اخبار تغذیه

0 ارسال
1777 مشاهده
آخرین ارسال: بعد از ظهر 17:46:56 - 08/04/11
توسط
Hooman Ghayouri
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/xx.png
تاثیر آنتی اکسیدان ها در کند شدن روند پیری

نویسنده Zohreh Gholami در مقالات تغذیه, Nutrition Articles

0 ارسال
1083 مشاهده
آخرین ارسال: قبل از ظهر 11:14:17 - 06/29/11
توسط
Zohreh Gholami