دستمزد مستقیم

نویسنده دایی رضا!, جولای 30, 2012, 10:08:39 بعد از ظهر

« سوال ؟ | نحوه محاسبه بهای تمام شده »

0 اعضا و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آیلان

درود بر شما
فرمایش شما کاملا صحیح است درست میفرمایید بنده قصدم جمع بندی این تاپیک بود که فرمایش قبلی شما بسیار عالی و جامع بود و می شود آن را به کل تعمیم داد
باز هم سپاسگزارم
با احترام

دایی رضا!

نقل قول از: SAM در سپتامبر 19, 2012, 08:17:02 بعد از ظهر
درود بر شما

امیدوارم برای آتش‌بس نیاز به شخص رابع نباشد (مزاح)

به اعتقاد بنده برخوردی که با فوق‌العاده اضافه کاری می‌توان کرد حسب شرایط حالات متفاوتی خواهد داشت:

  • چنانچه به خواست سفارش‌دهنده مجبور باشیم ساخت یا تکمیل یک سفارش خاص را در ساعاتی غیر از ساعات پایه یعنی در ساعات اضافه کاری انجام دهیم، فوق‌العاده اضافه کاری ناشی از این تصمیم به عنوان بهای مستقیم این سفارش خاص طبقه‌بندی می‌شود؛

  • اگر خارج از برنامه‌ریزی متداول و به دلیل شرایط خاص (از قبیل عقب افتادن از برنامه‌ریزی عادی) مجبور به انجام کار در ساعات اضافی باشیم این نوع فوق‌العاده اضافه کاری به عنوان بهای غیر مستقیم طبقه‌بندی می‌شود؛

  • و اما اگر به طور برنامه‌ریزی شده و مطابق با اطلاعات تولید بودجه شده، انجام کار در ساعات اضافی امری عادی باشد که در زمان بودجه‌ریزی آن را در نظر داشته باشیم فوق‌العاده اضافه کاری ایجاد شده نقش یک هزینه مستقیم را ایفا می‌کند.

تا جایی که از فحوای این تاپیک متوجه شدم ظاهراً اشکالی در مورد اول و سوم نباید باشد و اختلاف اصلی دقیقاً مربوط به حالت دوم است. برای درک بهتر چرایی این نوع رویکرد می‌توان توضیحات ذیل را مورد مداقه قرار داد:

یکی از اصلی‌ترین شاخصه‌های هزینه مستقیم این است که مستقیماً قابل ردگیری و انتساب به یک سفارش خاص یا یک واحد محصول مشخص باشد. اکنون فرض کنید در یک واحد تولیدی در پایان هر روز اقدام به محاسبه بهای تمام شده تولید می‌شود و در یک روز مشخص کارگران چند ساعت اضافه کاری می‌کنند. در پایان روز وقتی محاسبات بهای تمام شده را انجام می‌دهیم می‌دانیم هر واحد محصول تولیدی ما مثلاً 10 ریال دستمزد مستقیم دارد و در آن روز (با فرض عادی بودن سایر شرایط) 100 واحد محصول تولید شده است که مجموع دستمزد مستقیم این تولید 1.000 ریال می‌باشد اما در آن روز هزینه حقوقمان با احتساب اضافه کاری 1.100 ریال است که این 100 ریال مازاد، مربوط به فوق‌العاده اضافه کاری است. اکنون سؤالی که مطرح می‌شود این است که آیا واقعاً این 100 ریال مازاد مستقیماً قابل انتساب به کل 100 واحد محصول است؟ با نگرشی مبتنی بر محاسبات دقیق باید گفت خیر، چون این 100 ریال، دقیقاً مربوط به تعدادی محصول است که در ساعات اضافی تولید شده‌اند نه محصولاتی که در ساعات عادی تولید می‌شدند؛ لذا در این شرایط یا باید این مازاد را به عنوان هزینه غیر مستقیم (سربار) طبقه‌بندی کنیم یا برای این روز دو گزارش بهای تمام شده مجزا تهیه کنیم! در واقع در یک گزارش، تولیدات ساعات پایه را گزارش کنیم و در گزارش دیگر نیز محصولاتی که در ساعات اضافی تولید شده‌اند تا بتوان واقعاً گفت این 100 ریال مازاد، هزینه مستقیم محصولات گزارش شده در گزارش دوم است!

نکته حائز اهمیت این است که در ابتدای مثال گفته شد «می‌دانیم هر واحد محصول تولیدی ما مثلاً 10 ریال دستمزد مستقیم دارد»، در واقع این جمله به این معناست که چون ساعات اضافه کاری به طور غیر عادی ایجاد می‌شود لذا هزینه مازاد آن را از قبل به عنوان هزینه مستقیم در نظر نگرفتیم اما اگر ساعات اضافه کاری امری عادی و همیشگی باشد در ابتدای دوره می‌توان نرخ دستمزد مستقیم را با احتساب فوق‌العاده اضافه کاری به طور میانگین تعیین کرد.

با احترام

با عرض سلام و احترام وتشکراز جناب مهدی نیا ی بزرگوار و همچنین سرکار خانم آیلان

جناب مهدینیا یک مورد رو در فرمایش شما متوجه نشدم .ببخشید دیگه !مبلغ 100 ریال اضافه کاری بعلاوه فوق العاده اضافه کاری است یا فقط فوق العاده اضافه کاری؟

مثال زیر :
فرض کنید  کارکرد عادی در ماه 190ساعت باشد

نرخ دستمزد ماهانه در هر ماه 1900000ریال است
و فوق العاده اضافه کار 40%
فرض در ماه گذشته 249 ساعت کار انجام شده است

59= 190- 249 ساعت اضافه کار

590000=(190/1900000)*59  ریال اضافه کار

236000=40%*590000 فوق العاده اضافه کار

2726000 جمع

یعنی 100 ریال شما هم  مبنای محاسبه 140درصدی است یا 40 درصدی؟

اگه بحث روی 40 درصد از 140درصد باشد بایستی کمی تامل کرد

من بابت اینکه کارگرم یک ساعت بیشتر وایساده برای کار 100درصد پایه حقوقشوبهش میدم حالا این چه از قبل پیش بینی شده باشه چه اجبار باشه  و چه بابت یک سفارش خاص باشه
که بنظر من این 100 درصد از 140 درصد با بندهایی که شما فرمودین ( سه گانه )دقیقا همخونی و مصداق دارد
اما 40 درصد از 140 درصد که فوقالعاده اضافه کاریست .

بنظر من این عددی است که داره به شرکت من طبق ضوابط خاصی تحمیل میشه و من مجبورم اونوپرداخت کنم اینطور بگم من اگه  تحمیلی وجود نداشت و روال قانونی عادی بود من بابت اینکه کارگرم یک ساعت بیشتر کار کرده یک پایه حقوق بهش میدادم و خلاص  .ولی حالا علاوه بر اون 100 درصد 40 درصد به شرکتم تحمیل شده است که منتسب به نه سفارش خاصی است نه  پیش بینی و نه شرایط غیر عادی (دقیقا عین بیمه سهم کارفرما)

فقط بنظر من فوق العاده اضافه کاری رو که بابت یک سفارش خاص باشه و پرداخت اونوسفارش دهنده متقبل شود به بهای مستقیم میرود و در غیر اینصورت سربار است


بازهم از همه دوستان تشکر میکنم 
بدون امضاء!

SAM

درود مجدد خدمت شما

نقل قول از: رضا در سپتامبر 20, 2012, 10:21:30 قبل از ظهر
مبلغ 100 ریال اضافه کاری بعلاوه فوق العاده اضافه کاری است یا فقط فوق العاده اضافه کاری؟
نقل قول از: SAM در سپتامبر 19, 2012, 08:17:02 بعد از ظهر
در آن روز هزینه حقوقمان با احتساب اضافه کاری 1.100 ریال است که این 100 ریال مازاد، مربوط به فوق‌العاده اضافه کاری است.


همان‌طور که در قسمت قرمز رنگ نیز تصریح شده دقیقاً فوق‌العاده اضافه کاری است چرا که حقوق پایه مربوط به ساعات اضافی در آن 1.000 ریال لحاظ شده است.

نقل قول از: رضا در سپتامبر 20, 2012, 10:21:30 قبل از ظهر
مثال زیر :
فرض کنید  کارکرد عادی در ماه 190ساعت باشد
نرخ دستمزد ماهانه در هر ماه 1900000ریال است
و فوق العاده اضافه کار 40%
فرض در ماه گذشته 249 ساعت کار انجام شده است
59= 190- 249 ساعت اضافه کار
590000=(190/1900000)*59  ریال اضافه کار
236000=40%*590000 فوق العاده اضافه کار
2726000 جمع
یعنی 100 ریال شما هم  مبنای محاسبه 140درصدی است یا 40 درصدی؟

مبنای محاسبه شما ساعات کارکرد است که اگر به صورت ساعتی در نظر بگیرید بله ساعات مازاد شامل هم حقوق پایه است هم فوق‌العاده اما بنده به منظور شفاف‌تر شدن موضوع سعی داشتم بر مبنای محصول مثال بزنم. وقتی بر مبنای تعداد محصول بررسی می‌کنید مبلغ مازاد (البته بدون دخیل کردن عوامل و اطلاعات دیگر) مربوط می‌شود به فوق‌العاده چون دستمزد مستقیم همه محصولات من‌جمله محصولات تولید شده در ساعات اضافه را نیز در همان 1.000 ریال محاسبه کرده‌اید.

نقل قول از: رضا در سپتامبر 20, 2012, 10:21:30 قبل از ظهر
بنظر من این 100 درصد از 140 درصد با بندهایی که شما فرمودین ( سه گانه )دقیقا همخونی و مصداق دارد

قربان روی 100% پایه که اصلاً بحثی نیست. این 100% بدون ان‌قلت و چون و چرا جزء دستمزد مستقیم است. بحث اصلی در این تاپیک و همچنین رفرنس‌های مختلف، فوق‌العاده‌ای است که بابت اضافه کاری پرداخت می‌شود یعنی همان 40%. در واقع این 40% است که شرایط سه‌گانه در موردش مطرح می‌شود.

نقل قول از: رضا در سپتامبر 20, 2012, 10:21:30 قبل از ظهر
بنظر من این عددی است که داره به شرکت من طبق ضوابط خاصی تحمیل میشه و من مجبورم اونوپرداخت کنم اینطور بگم من اگه  تحمیلی وجود نداشت و روال قانونی عادی بود من بابت اینکه کارگرم یک ساعت بیشتر کار کرده یک پایه حقوق بهش میدادم و خلاص  .ولی حالا علاوه بر اون 100 درصد 40 درصد به شرکتم تحمیل شده است

جناب رضا! معیار تشخیص دستمزد مستقیم، تحمیلی نبودن موضوع پرداخت است؟ اگر بحث بر سر تحمیل بودن یا تحمیل نبودن باشد که کل حقوق به عنوان یک هزینه به شما تحمیل شده است اگر به تولیدکننده باشد که همان حقوق پایه را هم نمی‌پردازد اما چون به او تحمیل شده است آن را تقبل می‌کند. ضمناً فوق‌العاده اضافه کاری چیزی نیست که صرفاً قانون تحمیل کرده باشد، تصور بفرمایید اصلاً قانون نباشد کدام کارگر برای شما مازاد بر توافق پایه‌اش کار می‌کند و ساعات استراحتش را صرف کار اضافی برای شما می‌کند؟ در واقع قصد بنده این است که بگویم فارغ از تحمیل قانونی این فوق‌العاده نوعی تحمیل اجتماعی - فردی است یعنی همان‌طور که کارگر بابت ساعات پایه از شما حقوق مطالبه می‌کند بابت ساعات اضافه هم فوق‌العاده را تحمیل می‌کند. تحمیل قانونی منشأ عینی در جامعه داشته است که به مرور تبدیل به قانون شده است. مع‌الوصف هر پرداختی که به کارگر می‌شود را می‌توان نوعی تحمیل تلقی کرد اما معیار مستقیم یا غیر مستقیم بودن یک هزینه تحمیلی بودن آن نیست که اگر این‌گونه باشد تولیدکنندگان می‌بایست بخشی از حقوق اصلی کارگران، مهندسان و... را غیر مستقیم بدانند چرا که صرفاً به دلیل افزایش قانونی و سالانه به آن‌ها تحمیل شده است!

نقل قول از: رضا در سپتامبر 20, 2012, 10:21:30 قبل از ظهر
که منتسب به نه سفارش خاصی است نه  پیش بینی و نه شرایط غیر عادی (دقیقا عین بیمه سهم کارفرما)

اتفاقاً بیمه سهم کارفرما که مرتبط با دستمزد مستقیم باشد جزء دستمزد مستقیم طبقه‌بندی می‌شود این موضوع را هم در رفرنس‌های خارجی می‌توانید ببینید و هم داخلی. به عنوان مثال برای رفرنس‌های داخلی می‌توانید به کلیه صورت‌های مالی حسابرسی شده شرکت‌های بورسی مراجعه کنید.

نقل قول از: رضا در سپتامبر 20, 2012, 10:21:30 قبل از ظهر
فقط بنظر من فوق العاده اضافه کاری رو که بابت یک سفارش خاص باشه و پرداخت اونوسفارش دهنده متقبل شود به بهای مستقیم میرود و در غیر اینصورت سربار است

در این خصوص نیز تقبل پرداخت از سوی سفارش‌دهنده ملاک مستقیم بودن نیست بلکه چون تکمیل آن سفارش خاص منحصراً موجب ایجاد این هزینه مازاد شده و در واقع عامل اصلی ایجاد هزینه منحصراً و مستقیماً این سفارش خاص است لذا هزینه مازاد نیز به سفارش مزبور به عنوان یک هزینه مستقیم تخصیص داده می‌شود لذا به هیچ وجه معیار پرداخت توسط سفارش‌دهنده وجود ندارد. یک حسابدار صنعتی معمولاً تا مرحله محاسبه بهای تمام شده پیش می‌رود و عوامل مربوط به تعیین بهای تمام شده را مشخص می‌کند حال بخشی از مبلغ سفارش را مشتری می‌پردازد یا خیر، فکر نمی‌کنم این موضوع خیلی در تعیین بهای تمام شده برای او مؤثر باشد. در این مورد تنها چیزی که برای وی مهم است این است که بداند شرکت از برنامه عادی خود در تکمیل این سفارش عقب بوده که مجبور به اضافه کاری شده یا برنامه اضافه کاری صرفاً به خواست مشتری برای تحویل سریع‌تر سفارش به او بوده است که البته در این مواقع عقلانی این است که هزینه مازاد از مشتری مطالبه شود اما این عقلانیت منشأ حسابداری صنعتی یا Costing ندارد بلکه رویکرد و نگرش مدیریتی است که منجر به این تصمیم می‌شود. به عبارت بهتر یک حسابدار مدیریت یا management accountant می‌تواند چنین چیزی بگوید اما cost accountant خیر.

با احترام

دایی رضا!

با سلام

جناب مهدی نیای عزیز ممنون و سپاس از توضیحاتتون .

موفق باشید

دایی رضا!

دوستان اگه اجازه بدین این تاپیک رو جمع بندی کنیم :

1.چنانچه به خواست سفارش‌دهنده مجبور باشیم ساخت یا تکمیل یک سفارش خاص را در ساعاتی غیر از ساعات پایه یعنی در ساعات اضافه کاری انجام دهیم، فوق‌العاده اضافه کاری ناشی از این تصمیم به عنوان بهای مستقیم این سفارش خاص طبقه‌بندی می‌شود؛(قابل توجه خودم)



2.اگر خارج از برنامه‌ریزی متداول و به دلیل شرایط خاص (از قبیل عقب افتادن از برنامه‌ریزی عادی) مجبور به انجام کار در ساعات اضافی باشیم این نوع فوق‌العاده اضافه کاری به عنوان بهای غیر مستقیم طبقه‌بندی می‌شود؛(قابل توجه سرکار خانم آیلان)




3.و اما اگر به طور برنامه‌ریزی شده و مطابق با اطلاعات تولید بودجه شده، انجام کار در ساعات اضافی امری عادی باشد که در زمان بودجه‌ریزی آن را در نظر داشته باشیم فوق‌العاده اضافه کاری ایجاد شده نقش یک هزینه مستقیم را ایفا می‌کند(قابل توجه خودم)



اتفاقاً بیمه سهم کارفرما که مرتبط با دستمزد مستقیم باشد جزء دستمزد مستقیم طبقه‌بندی می‌شود این موضوع را هم در رفرنس‌های خارجی می‌توانید ببینید و هم داخلی. به عنوان مثال برای رفرنس‌های داخلی می‌توانید به کلیه صورت‌های مالی حسابرسی شده شرکت‌های بورسی مراجعه کنید(قابل توجه آقای مهدینیا)
اگه اجازه بدین مورد آخر رو پس از مطالعه رفرنسهای ذکر شده تایید کنیم واگر رفرنس خارجی هم ارایه بشه ممنون

بازهم سپاس وممنون

آیلان

نقل قول از: رضا در سپتامبر 20, 2012, 09:04:10 بعد از ظهر
دوستان اگه اجازه بدین این تاپیک رو جمع بندی کنیم :

2.اگر خارج از برنامه‌ریزی متداول و به دلیل شرایط خاص (از قبیل عقب افتادن از برنامه‌ریزی عادی) مجبور به انجام کار در ساعات اضافی باشیم این نوع فوق‌العاده اضافه کاری به عنوان بهای غیر مستقیم طبقه‌بندی می‌شود؛(قابل توجه سرکار خانم آیلان)(خود آقا رضا) ;D


درود بر شما

ای بابا آقا رضا حرف خودم رو به خودم پس میدهید؟بنده تمام بحثم از اول این تاپیک همین بود که فرضا اگر ساعت کار اضافی از قبل معلوم بود و یا برای سفارش خاصی بود که ردیابی آن به آن سفارش مشخص بود دستمزد مستقیم است اما اگر برای توقف و کاهلی و یا به دلیل درخواست بیمورد مدیریت باشد سربار خواهد شد!!!!آیا جز این بود؟؟؟
اما بنده دوست دارم رو مواردی که عرض کردم مستقیم نیست بحث کنیم
نقل قول از: آیلان در جولای 30, 2012, 11:36:11 بعد از ظهر
خوب چرا اضافه کاری و حق شیفت در دستمزد مستقیم لحاظ نمیشود؟؟؟

بنده با به سربار بردن  بند های 4 و 5 و 7 و 8 موافقم اما بقیه بند ها را باید دستمزد مستقیم لحاظ کنیم اما در مورد بند 4 تردید دارم زیرا که پاداش به افزایش تولید تعلق میگیرد و افزایش تولید روی بهای تمام شده تاثیر گذار است
در مورد پاداش هم به نظر من همانند اضافه کاری و بقیه آیتمها طبق همان شرایط اضافه کاری، به دستمزد مستقیم میرود و یا سربار
واسم جالب بود که شما به اضافه کاری گیر میدهید اما دستمزد ایام بیماری را مرکز توجه نگذاشتید؟چون در این ایام دستمزد پرسنل با تامین اجتماعی است اما عیدی و سنوات با شرکت است و تحلیلم هم ماده 74 قانون کار است
ماده 74
مدت مرخصي استعلاجي، با تائيد سازمان تامين اجتماعي، جزء سوابق كار و بازنشستگي كارگران محسوب خواهد شد.

نمیدونم این نحوه ماهیگیری ام درست بود یا خیر!؟


با احترام



Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via reddit Share via telegram Share via twitter Share via whatsapp

https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
مفهوم سربار مستقیم و غیر مستقیم

نویسنده امامقلی در حسابداری بهای تمام شده

3 ارسال
22347 مشاهده
آخرین ارسال: اکتبر 09, 2013, 12:29:00 بعد از ظهر
توسط
دایی رضا!
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
بخشنامه شماره ۱۰ دستمزد (دستمزد مبنای کسر حق بیمه سال ۱۳۹۱)

نویسنده اکبرزاده در قوانین و بخشنامه های بیمه تامین اجتماعی

0 ارسال
2360 مشاهده
آخرین ارسال: آپریل 29, 2012, 12:12:22 بعد از ظهر
توسط
اکبرزاده
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/clip.png
تغییرات مالیاتهای مستقیم

نویسنده اکبرزاده در حسابداران رسمی

0 ارسال
1148 مشاهده
آخرین ارسال: نوامبر 15, 2015, 01:07:03 قبل از ظهر
توسط
اکبرزاده
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
مالیات مستقیم برای دوماه

نویسنده samkia در حسابداری مالیاتی

1 ارسال
1667 مشاهده
آخرین ارسال: جون 07, 2014, 09:09:56 قبل از ظهر
توسط
اکبرزاده
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
لایحه اصلاحی قانون مالیاتهای مستقیم

نویسنده mohammadkhezli در حسابداری مالیاتی

1 ارسال
1849 مشاهده
آخرین ارسال: می 07, 2015, 01:17:49 بعد از ظهر
توسط
Masoud_MI
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/clip.png
دانلود فایل - قانون مالیاتهای مستقیم

نویسنده اکبرزاده در دانلود قانون مالیاتهای مستقیم اصلاحیه 1394/04/31

0 ارسال
1724 مشاهده
آخرین ارسال: نوامبر 12, 2015, 01:09:31 قبل از ظهر
توسط
اکبرزاده
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
بند 2 ماده 97 قانون مالیاتهای مستقیم

نویسنده آیلان در حسابداری مالیاتی

0 ارسال
6783 مشاهده
آخرین ارسال: دسامبر 06, 2012, 11:40:29 قبل از ظهر
توسط
آیلان

خدمات حسابداری

موسسه رستا تراز پارسه اصطلاحات حسابداری طراحی سایت و انجمن حسابداری

سایر پرتال ها

فروم متا انجمن بورس و اوراق بهادار ثبت آگهی رایگان