×

به انجمن تخصصی نرم افزار و طراحی سایت پیشگامان متا خوش آمدید. در این انجمن علاوه بر مباحث تخصصی رایانه و طراحی شما عزیزان می توانید جدیدترین قالب های آماده پاورپوینت و همچنین مقاله های تخصصی دانشجویی به تفکیک رشته های تحصیلی را دریافت نمایید. با آرزوی بهترین ها برای شما.


ببر "Tiger"

نویسنده Zohreh Gholami

پاسخ ها: 5
مشاهده: 1735
آخرين ارسال pm 19:10:36 - 10/24/11
توسط Zohreh Gholami
پلنگ "Leopard"(دفعات بازدید: 853 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

پلنگ "Leopard" : am 10:56:23 - 10/25/11
پلنگ "Leopard"

محدوده زمانی: پلیوسن پسین یا پلیستوسن تا امروزه

وضعیت بقا



در نزدیکی تهدید (IUCN 3.1)

طبقه‌بندی علمی
فرمانرو:   جانوران
شاخه:   طنابداران
رده:   پستانداران
راسته:   گوشت‌خواران
تیره:   گربه‌سانان
سرده:   پلنگیان
گونه:   P. pardus

نام علمی Panthera pardus

پلنگ (نام علمی: Panthera pardus) جانوری از خانوادهٔ گربه‌سانان و کوچک‌ترین حیوان در میان چهار گربهٔ بزرگ در سردهٔ پلنگیان است که شیر، ببر و جگوار سه عضو دیگر آنند. زیستگاه پلنگ در گذشته از آفریقای جنوبی تا کره در سراسر آفریقا و جنوب آسیا پراکنده بود. اما تخریب زیستگاه و شکار، قلمرو این حیوان را به شدت کاهش داده و امروزه بیشترین تراکم پلنگ‌ها در آفریقای جنوب صحرا است. آی‌یوسی‌ان این حیوان را با توجه به کاهش جمعیت و کاهش محدودهٔ زندگی آن در فهرست گونه‌های «در مرز تهدید به انقراض» قرار داده‌است. اما با همهٔ این احوال جمعیت پلنگ‌ها از دیگر گونه‌های خویشاوند خود یعنی شیر، ببر و جگوار بیشتر است و وضعیت حفاظتی بهتری دارد.

به نظر یکی از پلنگ شناسان ایرانی (استاد بزرگ حسن ولیزاده) یک پلنگ توانایی پرش 14 متری را دارد.

پلنگ در مقایسه با دیگر گربه‌سانان پاهایی کوتاه، بدنی کشیده و جمجمه‌ای بزرگ دارد. بیشتر به جگوار شباهت دارد با این تفاوت که کوچکتر و لاغرتر از آن است. پوستش با خال‌هایی گل‌مانند پوشیده شده که شبیه به خال‌های جگوار است.


جمجمه
موفقیت بالای این گونه در حیات وحش تا حدی به قابلیت‌های شکارگری فرصت‌طلبانه‌اش، انطباق‌پذیری‌اش با زیستگاه‌های مختلف، امکان دویدن با سرعت ۵۸ کیلومتر در ساعت، توانایی بی‌نظیرش در بالارفتن از درخت حتی در حالی که لاشهٔ بزرگی را با خود حمل می‌کند و همچنین توانایی شناخته‌شده‌اش در حرکت پنهانی مربوط می‌شود. پلنگ تقریباً از هر حیوانی که بتواند شکار کند تغذیه می‌کند و زیستگاه مطلوب او نیز از جنگل‌های بارانی تا نواحی بیابانی متغیر است.



زیرگونه‌ها
پلنگ آفریقایی (P. pardus pardus)، آفریقای جنوب صحرا
پلنگ آمور (P. pardus orientalis)، خاور دور روسیه، شبه‌جزیره کره و شمال شرقی چین
پلنگ عربی (P. pardus nimr)، شبه‌جزیره عربستان
پلنگ هندی (P. pardus fusca)، شبه‌جزیره هند
پلنگ هندوچینی (P. pardus delacouri)، جنوب شرق آسیا
پلنگ جاوه (P. pardus delacouri)، جاوه، اندونزی
پلنگ شمال چینی (P. pardus japonensis)، شمال چین
پلنگ ایرانی (P. pardus saxicolor)، آسیای میانه، قفقاز و ایران
پلنگ سری لانکایی (P. pardus kotiya)، سری لانکا





پلنگ آفریقایی "African Leopard" پاسخ #1 : pm 12:23:05 - 10/25/11
پلنگ آفریقایی "African Leopard"


وضعیت بقا



نزدیک به تهدید (IUCN 3.1)

طبقه‌بندی علمی
فرمانرو: جانوران
شاخه: طنابداران
رده: پستانداران
راسته: گوشتخواران
تیره: گُربه‌سانان
زیرخانواده: پلنگ‌سانان
گونه: P. pardus

نام علمی Panthera pardus pardus

پلنگ آفریقایی یکی از زیرگونه‌های فراوان پلنگ می‌باشد. پوست این پلنگ بسته به اینکه در چه مناطقی زندگی می‌کنند از زرد مایل به قهوه‌ای تا زرد کمرنگ متغیر است . وزن جنس نر بطور میانگین ۶۰ کیلوگرم و وزن جنس ماده آن ۳۵ تا ۴۰ کیلوگرم است. پلنگ‌های دماغه پروونس چثه کوچکتری دارند. پلنگ‌ها در مناطق مختلف آفریقا جز بیابان‌های شنی زندگی می‌کنند و بیشتر در شب، شکار می‌کنند. آنها تقریبا از تمامی پستانداران (مانند انواع گراز و گوزن، مانگوس، گورخر، زرافه، ایمپالا، خرگوش، شغال و حیوانات اهلی چادرنشینان)، خزندگان، جوندگان و پرندگان تغذیه می‌کنند و تنها گربه‌های بزرگی هستند که شکار خود را تا بالای درخت حمل می‌کنند.



پلنگ آمور "Amur leopard" پاسخ #2 : pm 13:09:13 - 10/25/11
پلنگ آمور "Amur leopard"



وضعیت بقا




در معرض انقراض (IUCN 2.3)

طبقه‌بندی علمی
فرمانرو: جانوران
شاخه: طنابداران
رده: پستانداران
راسته: گوشت‌خواران
تیره: گربه‌سانان
سرده: پلنگ‌شکلان
گونه: پلنگ
زیرگونه: P. p. orientalis


پلنگ آمور (Panthera pardus saxicolor) یا پلنگ منچوری یکی از زیرگونه‌های پلنگ بومی خاور دور روسیه، شبه‌جزیره کره و شمال شرقی چین است.

نسل این حیوان در چین و کره از میان رفته و تنها جمعیت بسیار کوچکی از آن در روسیه در مرز چین و کره شمالی باقی مانده که بر اساس سرشماری سال ۲۰۰۷ تعداد آن‌ها فقط ۱۴ تا ۲۰ پلنگ بالغ و ۵ یا ۶ توله پلنگ است. همین شمار اندک نیز با خطراتی چون توسعه شهرها، ساخت راه‌های تازه، شکار، بهره‌برداری از جنگل‌ها و تغییرات آب و هوایی روبرویند. از همین رو این حیوان بر لبهٔ پرتگاه انقراض قرار گرفته‌است.




وزن جنس نر پلنگ آمور ۳۲ تا ۴۸ کیلوگرم است و به‌ندرت نرهایی با وزن ۶۰ تا ۷۵ کیلوگرم دیده شده‌اند. ماده‌ها کوچک‌ترند و ۲۵ تا ۴۳ کیلو وزن دارند. مهم ترین شکارهای این جانور دو نوع گوزن سیکا و شوکا در کنار خرگوش و گورکن است.

حدود ۳۰۰ پلنگ آمور در باغ وحش‌های روسیه، اروپا و آمریکای شمالی موجود است. این پشتوانه ژنتیکی مناسب امکان بقای نسل این حیوان در اسارت و اجرای برنامه رهاسازی در طبیعت را فراهم کرده‌است.






پلنگ هندی "Indian leopard" پاسخ #3 : pm 13:25:45 - 10/25/11
پلنگ هندی "Indian leopard"





وضعیت بقا



در نزدیکی تهدید (IUCN 2.3)

طبقه‌بندی علمی
فرمانرو: جانوران
شاخه: طنابداران
رده: پستانداران
راسته: گوشت‌خواران
تیره: گربه‌سانان
سرده: پلنگ‌شکلان
گونه: پلنگ
زیرگونه: P. p. fusca

پلنگ هندی (Panthera pardus fusca) یکی از زیرگونه‌های پلنگ است که در شبه‌قاره هند شامل کشورهای هند، نپال، بوتان، بنگلادش و بخش‌هایی از پاکستان زندگی می‌کند. پلنگ هندی در کنار ببر بنگال، شیر آسیایی و پلنگ برفی یکی از چهار گربه وحشی بزرگ بومی هندوستان است.


با این که پلنگ هندی گستره‌ترین قلمرو زیستی را در میان گربه‌سانان هند دارد، اما چندین خطر آن را تهدید می‌کند. حیواناتی که سکونتگاه مشترکی با پلنگ دارند مانند شیرهای آسیایی، ببرهای بنگال، خرس‌ها، گرگ‌ها، فیل‌های آسیایی، کفتارها و سگ‌های وحشی آسیایی ممکن است توله‌های پلنگ را به قتل برسانند و ببر و شیر حتی ممکن است به یک پلنگ کاملا رشید نیز حمله کنند. به‌جز دشمنان طبیعی مهم ترین خطر برای این حیوان انسان‌ها هستند. سال‌هاست که این حیوان با کاهش زیستگاه و شکار مواجه است. در بخش‌هایی از هند، حیوانات در کنار سکونتگاه‌های انسانی زندگی می‌کنند و ممکن است به حیوانات اهلی به عنوان شکاری آسان حمله کنند که به نبرد میان انسان‌ها و پلنگ‌ها می‌انجامد. این درگیری‌ها در سال‌های اخیر با توجه به رشد جمعیت انسان و در برخی نقاط پلنگ‌ها، بیشتر شده‌است. برای جلوگیری از این وضعیت سازمان جنگل‌های هند به‌طور منظم با تله‌گذاری در مناطقی که امکان درگیری در آن وجود دارد پلنگ‌ها را زنده‌گیری کرده و در مناطق مناسبی که به‌دور از فعالیت‌های انسانی است رها می‌کند.



پلنگ عربی "Arabian leopard" پاسخ #4 : pm 13:57:10 - 10/25/11
پلنگ عربی "Arabian leopard"

وضعیت بقا



در آستانه انقراض (IUCN 3.1)

طبقه‌بندی علمی
فرمانرو: جانوران
شاخه: طنابداران
رده: پستانداران
راسته: گوشت‌خواران
تیره: گربه‌سانان
سرده: پلنگ‌شکلان
گونه: پلنگ
زیرگونه: P.nimr

پلنگ عربی یکی از ۹ زیرگونه پلنگ و کوچکترین آنها می‌باشد. پوست این پلنگ زرد مایل به قهوه‌ای یا زرد کمرنگ با خال‌های تیره‌است. وزن جنس نر ۳۰ کیلوگرم و وزن جنس ماده آن ۲۰ کیلوگرم است. مناطق گوناگون شبه جزیره عربستان (کوهستان های مدینه و حجاز، شمال یمن، کوه های راس الخیمه و شرق امارات) و شبه جزیره سینا زیستگاه این گربه‌است.

طول دوره بارداری در پلنگ عربی 100 روز است و پلنگ ماده در هر بارداری یک تا چهار توله به دنیا می آورد، پلنگ عربی برای حفاظت از توله در غار کوچک و امن توله ها را به دنیا می آورد، توله ها تا دوسالگی با مادر خود زندگی می کنند تا رسم زندگی و شکار را فرا گیرند.

پلنگ عربی از پستاندارانی مانند انواع سم داران، پرندگان و خزندگان تغذیه می‌کند.

نسل این پلنگ در خطر انقراض قرار دارد به طوریکه تا سال ۲۰۰۶ ، ۲۰۰ قلاده از آن باقی مانده بود. در سال‌های اخیر مجامعی جهت حمایت از آن در منطقه ایجاد شده‌است.



متاتگ:

 

ما را دنبال کنید

فیسبوک گوگل پلاس تویتر متا پرتال آپارات

منو کاربر

جستجو مشخصات پیغام های خصوصی انجمن ابر برچسب ها

خدمات ما

متا آگهی متا دیزاین طراحی سایت متا اس ام اس سوئدی