انجمن متا: طراحی سایت و سئو - دانلود قالب و تم - کریپتو

پزشکی، بهداشت، درمان، خانواده، مقاله (عمومی) => پزشکی، بهداشت، درمان => پزشکی => نويسنده: Zohreh Gholami در قبل از ظهر 06:26:57 - 09/28/11

عنوان: سکته قلبی و عوامل خطر ساز آن
رسال شده توسط: Zohreh Gholami در قبل از ظهر 06:26:57 - 09/28/11
سکته قلبی و عوامل خطر ساز آن

سکته قلبی اگر چه به یکباره بروزمی کند ولی عوامل خطرساز آن  (risk factors)  به تدریج و در طی زمان جمع می شوند. بسیاری از این عوامل خطرساز را می توان با تغییر الگوی زندگی و عوض کردن های عادتها و نیز مصرف دارو  تغییر داد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، بیماری قلبی و عوارض ناشی از آن یکی از مهم ترین بیماری ها در تمامی سنین به ویژه دوران سالمندی است.

در راستای کنترل و کاهش ریسک فاکتورها رعایت نکات زیر ضرروی می باشد:
داشتن وزن مناسب
برنامه غذایی مناسب ومتعادل
کنترل فشار و کلسترول خون
کنترل قند خون (اگر مبتلا به دیابت هستید)
عدم استعمال دخانیات


آیا برای سلامتی قلبی نیاز به مصرف آسپرین دارم؟
استفاده از قرص آسپرین به صورت روزانه و یا یک روز درمیان در افراد با ریسک بالای بیماری قلبی می تواند مفید باشد. لازم به ذکر است که خوردن آسپرین در اکثریت افراد مشکل آفرین نیست ولی در تعدادی نیز ممکن است سبب خونریزی و یا به ندرت سکته مغزی گردد. لذا توصیه می شود قبل از استفاده از این دارو با پزشک معالج خود مشورت کنید.


داشتن وزن مناسب
اضافه وزن نه تنها موجب ابتلا به بیماری قلبی می گردد بلکه شرایط مناسبی را جهت افزایش فشار خون و دیابت فراهم می نماید. بهترین راه کار جهت حفظ و کنترل وزن بدن ایجاد تعادل بین مقدار کالری دریافتی که توسط غذاتأمین می گردد و میزان کالری مصرفی که در نتیجه فعالیت تخلیه می شود خواهد بود.


سطح بالای کلسترول خون
با افزایش کلسترول خون خطر حمله قلبی نیز افزایش می یابد وقتی سایر عوامل خطرساز (مثل فشار خون و دود سیگار) وجود داشته باشند خطر کلسترول بالا باز هم بیشتر می شود. بالا رفتن مزان کلسترول نیز وابسته به سن جنس وراثت و تغذیه می باشد.


فشار بالای خون:
فشار خون بالا باعث افزایش و زیاد شدن کار قلب می شود و این باعث می گردد که قلب گشاد تر شده و در طی زمان ضعیف گردد وئ نیز خطر سکته قلبی سکته مغزی خرابی کلیه ها و نارسایی مادرزادی قلب بیشتر می شوئد.


منابع غذایی کلسترول:
- زرده تخم مرغ:
زرده تخم مرغ غنی از کلسترول است و در افرادی که ریسک فاکتورهای بیماریهای قلبی را دارند باید به ۳ تا در هفته محدود شود.ضمن اینکه حاوی لسیتین است که چربی خون را پایین می آورد.سفیده تخم مرغ غنی از پروتئین (با امتیاز ۱۰۰) است و نباید محدود شود.

- کره:
کره حیوانی چربی اشباع است و حاوی کلسترول هم هست و دو فاکتورخطر دارد.
کره گیاهی (مارگارین) چربی اشباع است و کلسترول ندارد،ولی حاوی اسید های چرب ترانس است که فاکتور خطر بیماریهای قلبی و سرطان است. در کل کره های گیاهی نرم که کمترین اسید های چرب ترانس را دارا هستند نسبت به کره های حیوانی ارجحیت دارند.

- روغن حیوانی:
این نوع روغن هم چربی اشباع و هم کلسترول بالایی دارد و در بیماران قلبی توصیه نمیشود.

- گوشت و امعاء و احشاء:

- جگر:
پروتئین آن بالاترولی چربی آن پایین تر از گوشت قرمز است.
۳ برابر گوشت قرمز آهن دارد و غنی از VIT Aو VIT B12 است. کلسترول آن بالاتر از گوشت است.

- دل و قلوه (قلب و کلیه):
پروتئین و چربی شبیه به گوشت دارد، کلسترول قلوه بالاتر از دل و گوشت و شبیه به جگر است. آهن آن بیشتر از گوشت است.

- سیرابی و شیردان:
چربی آن در مقایسه با گوشت قرمز به ویژه گوشت گوسفند کمتر و مشابه گوشت کم چرب است. پروتئین آن برابر با گوشت قرمز و سفید است. کلسترول آن از دل و قلوه و جگر پایین تر است. مصرف آن ۴-۳ بار در ماه همراه با نان یا برنج اشکال ندارد.

در افرادی که هایپرلیپیدمی دارند مصرف جگر و امعا و احشا به یک بار در ماه محدود می شود.

-روغن‌های اشباع شده، روغن جامد حیوانی، کره، روغن جامد نباتی و چربی‌های همراه با گوشت، خطرسازترین عامل برای بیماران قلبی هستند.

جعبه متن
منبع: پزشکان بدون مرز
[/size]
سکته قلبی، عوامل سکته قلبی، عوامل خطرساز سکته قلبی، کلسترول و سکته قلبی، مصرف آسپرین، آسپرین و سکته قلبی، فشار خون و سکته قلبی، سکته قلب