شيرخشكهاي كم چرب يا بدون چربي و كمبود ويتامين A در کودک
شيرخشكهاي كم چرب يا بدون چربي، كودك را در معرض كمبود ويتامين A قرار ميدهد
دكتر انصاري، متخصص تغذيه در گفت وگو با ايسنا، اظهار داشت: سوپهاي سبزي بايد در رژيم غذايي چنين شيرخواراني بعد از 6 ماهگي گنجانيده شود. وي افزود: كاروتنوئيد پيشساز ويتامين A و شامل دو ويتامين A متصل به هم است. اين ماده در سبزيجات و ميوههاي زرد رنگ و سبز (مانند اسفناج و هويج) وجود دارد. همچنين در تشكيل ماده رنگي سلولهاي چشم كه وظيفه ديد در شب را برعهده دارد، نقش دارد.
انصاري يادآور شد: ويتامين A وظايف فيزيولوژيك مهم ديگري نظير افزايش مقاومت بدن، تقويت سيستم ايمني، نرمي پوست، رشد طبيعي مو، اسپرماتوژنز (توليد و تكامل اسپرم در مردان) را برعهده دارد. اين متخصص تغذيه تصريح كرد: فرم گياهي اين ويتامين در سبزيها و برخي از ميوهها به فراواني يافت ميشود و غالبا در جوامع در حال پيشرفت و خانوادههاي كم درآمد تامين اين ويتامين از طريق دريافت صنايع گياهي است.
وي يادآور شد: اين خانوارها به دلايل گران بودن منابع حيواني تامين كننده ويتامين A و نيز چربي غيراشباع و كلسترول موجود در اين منابع از مصرف اين گونه مواد غذايي پرهيز يا كمتر از آنها مصرف ميكنند. در نهايت احتمال كمبود اين ويتامين در آنها وجود دارد.