چه تفاوتی بین موتور های بنزینی و دیزلی وجود دارد؟
یکی از سوالهای بسیار متداولی که می پرسند این است: که چه تفاوتی بین موتور های بنزینی و دیزلی وجود دارد؟
رودولف دیزل ایده موتور های دیزل را توسعه داد و در سال ۱۸۹۲ حق ثبت اختراع آلمان را بدست آورد. هدف او بوجود آوردن موتوری با بازده بالا بوده است. موتور های بنزینی در سال ۱۸۷۶ اختراع شد، که خصوصاً در آن موقع بازده بالایی نداشتند.
● سوخت دیزل:
همان طور که می دانید سوخت دیزل(گازوئیل) و بنزین متفاوت هستند. آنها مطمئناً بوی متفاوتی دارند. سوخت دیزل (گازوئیل) سنگین تر و روغنی تر است. گازوئیل نسبت به بنزین دیرتر تبخیر می شود، در واقع نقطه جوش آن نسبت به آب بالاتر است. معمولاً وقتی صحبت از سوخت دیزل می شود تمام توجهات معطوف به گازوئیل می شود.
● تفاوت موتور های دیزلی و موتور های بنزینی:
یک موتور بنزینی مخلوط هوا و گاز را مکش می کند و آن را متراکم می کند و بعد مخلوط را با جرقه مشتعل می کند یک موتور دیزلی فقط هوا را می گیرد و آنرا متراکم می کند و بعداً سوخت را به داخل هوای متراکم تزریق می کند. گرمای حاصل از متراکم شدن هوا موجب مشتعل شدن خود به خودی سوخت می شود.
نسبت تراکم موتور های بنزینی۸:۱ تا ۱۲:۱ است، در حالی که نسبت تراکم موتور های دیزلی ۱۴:۱ به بالا تا ۲۵:۱ است. نسبت تراکم بالای موتور های دیزلی منجر به بهتر شدن بازده می شود. موتور های بنزینی معمولاً از کاربراتور استفاده می کنند که هوا و سوخت را قبل از ورود به داخل سیلندر مخلوط می کند یا دریچه تزریق سوخت دارند که فقط سوخت را پیش از مرحله مکش می پاشد(بیرون سیلندر). موتور های دیزل از تزریق سوخت مستقیم استفاده می کنند یعنی سوخت را مستقیماً به داخل سیلندر می پاشند.
توجه کنید که موتور های دیزل شمع ندارند. آن ها هوا را می مکند مکش می کنند و آن را متراکم می کنند و سپس سوخت را مستقیماً به داخل محفظه احتراق تزریق می کنند ( تزریق یا پاشش مستقیم) و در نتیجه گرمایی حاصل از متراکم شدن هوا موجب مشتعل شدن سوخت در یک موتور دیزل می شود.