شولی یزد ( غذای محلی ایرانی – یزد )
مواد لازم ؛
سبزی ( تره ، جعفری ، شوید و اسفناج یا برگ چغندر تازه ) یک کیلو
آرد گندم نصف لیوان
عدس نصف لیوان
پیاز 1 عدد
روغن سه قاشق غذا خوری
چغندر دو عدد
نعناع خشک یک قاشق غذا خوری
سرکه به میزان دلخواه
آب ، نمک به مقدار لازم
زردچوبه و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه ؛
• سبزی ها را پاک کرده ، شسته و خرد کنید و با عدس ، نمک ، زردچوبه و چغندر یا رنده شده و با آب به میزانی که روی سبزی ها را بپوشاند بگذارید تا یک ساعت بپزید .
• پیاز را ریز کرده و در روغن سرخ کنید وقتی به رنگ طلایی در آمد مقدار کمی زردچوبه و نعناع خشک به آن اضافه و فوری خاموش کنید تا نسوزد .
• بعد از پخت سبزی و چغندر و عدس به آردی که آماده کرده اید دو لیوان آب اضافه کنید و خوب هم بزنید تا آب و آرد به حالت ارده در آید . ( اگر ناصافی داشت باید از صافی عبور دهید . )
• مایع را به سبزی ها اضافه کنید و مرتب بهم بزنید تا جوش بیاید .
• نمک شولی را بچشید و در صورت کم بودن به آن نمک اضافه کنید .
• حالا پیاز داغ و نعناع داغ را به آن اضافه کنید و منتظر شوید چند جوش بزند تا بوی خامی آرد کاملا از بین برود .
• در آخر فلفل و سرکه را اضافه کنید و بگذارید تا یک جوش بخورد و سپس آن را خاموش کنید .
• اگر تمایل دارید می توانید کمی شکر به عنوان چاشنی به آن اضافه کنید .