انجمن متا: طراحی سایت و سئو - دانلود قالب و تم - کریپتو

پزشکی، بهداشت، درمان، خانواده، مقاله (عمومی) => آشپزی => خانواده => انواع غذا های محلی => نويسنده: maxim354 در بعد از ظهر 23:51:53 - 08/30/11

عنوان: آش ترخینه شکمبه سیرابی ( غذای محلی ایرانی – مرکزی )
رسال شده توسط: maxim354 در بعد از ظهر 23:51:53 - 08/30/11
آش ترخینه شکمبه سیرابی ( غذای محلی ایرانی – مرکزی )

مواد لازم برای ترخینه؛
دوغ                                      400 گرم
گندم پرک شده بلغور          250 گرم
گوجه                                   100  گرم
برگ چغندر                         50   گرم
نمک                                    مقداری
برخی سبزیجات تابستانی    مقداری

مواد لازم ؛
ترخینه خشک شده           250  گرم
سبزی آش و اسفناج           200  گرم
سیرابی گوسفند                  200  گرم
نخود و لوبیا                         100  گرم
پیاز                                     2     عدد
نعناع داغ و روغن                 به مقدار لازم
نمک                                     به مقدار لازم

طرز تهیه ترخینه ؛
•   مواد فوق را خرد کرده و با هم مخلوط کرده و بپزید .
•   بعد از پخته شدن ماده ای به غلظت خمیر تهیه می شود که آن را به صورت گلوله ها و تکه هایی کوچک در آورید و در مجاورت هوا و آفتاب خشک کنید .

طرز تهیه آش ؛
•   نخود و لوبیا را بپزید و سیرابی را که کاملا تمیز شده داخل آن انداخته شده تا بپزد .
•   بعد از گذشت 3 تا 4 ساعت که سیرابی پخته شد ترخینه ها را که قبلا در آب خیس کرده بودید به آن اضافه کنید و به مقدار لازم نمک بریزید .
•   سبزی ها را نیز به آن اضافه کنید و بگذارید نیم ساعت با دمای ملایم بجوشد .
•   در مرحله بعد پیاز داغ را تهیه کرده و مقدار یاز آن را در آش ریخته مقداری را برای تزیین روی آش کنار بگذارید .
•   شعله گاز را کم کنید تا آب آن کمی تبخیر شود و آش جا بیفتد .
•   پس از آماده شدن آش ، آن را در ظرف ریخته و با پیاز داغ و نعناع داغ تزیین کنید .
•   سیرابی را نیز از داخل آش در آورده و با قیچی یا چاقو تکه تکه کنید .