آش ترخینه شکمبه سیرابی ( غذای محلی ایرانی – مرکزی )
مواد لازم برای ترخینه؛
دوغ 400 گرم
گندم پرک شده بلغور 250 گرم
گوجه 100 گرم
برگ چغندر 50 گرم
نمک مقداری
برخی سبزیجات تابستانی مقداری
مواد لازم ؛
ترخینه خشک شده 250 گرم
سبزی آش و اسفناج 200 گرم
سیرابی گوسفند 200 گرم
نخود و لوبیا 100 گرم
پیاز 2 عدد
نعناع داغ و روغن به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
طرز تهیه ترخینه ؛
• مواد فوق را خرد کرده و با هم مخلوط کرده و بپزید .
• بعد از پخته شدن ماده ای به غلظت خمیر تهیه می شود که آن را به صورت گلوله ها و تکه هایی کوچک در آورید و در مجاورت هوا و آفتاب خشک کنید .
طرز تهیه آش ؛
• نخود و لوبیا را بپزید و سیرابی را که کاملا تمیز شده داخل آن انداخته شده تا بپزد .
• بعد از گذشت 3 تا 4 ساعت که سیرابی پخته شد ترخینه ها را که قبلا در آب خیس کرده بودید به آن اضافه کنید و به مقدار لازم نمک بریزید .
• سبزی ها را نیز به آن اضافه کنید و بگذارید نیم ساعت با دمای ملایم بجوشد .
• در مرحله بعد پیاز داغ را تهیه کرده و مقدار یاز آن را در آش ریخته مقداری را برای تزیین روی آش کنار بگذارید .
• شعله گاز را کم کنید تا آب آن کمی تبخیر شود و آش جا بیفتد .
• پس از آماده شدن آش ، آن را در ظرف ریخته و با پیاز داغ و نعناع داغ تزیین کنید .
• سیرابی را نیز از داخل آش در آورده و با قیچی یا چاقو تکه تکه کنید .