قیمه نثار ( غذای محلی ایرانی – قزوین )
مواد لازم ؛
گوشت خرد شده 250 گرم
رب گوجه فرنگی یک قاشق سوپخوری
زعفران دم کرده یک قاشق سوپخوری
پیاز یک عدد
خلال بادام یک پیمانه
برنج 350 گرم
زرشک سیاه نصف پیمانه
آب یک پیمانه
خلال پسته مقداری برای تزیین
لیمو عمانی به مقدار لازم
روغن مایع به مقدار لازم
نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه ؛
• ابتدا پیاز را خرد کرده و سرخ کنید و سپس گوشت را داخل پیاز داغ بریزید و تفت بدهید تا کمی سرخ شود .
• سپس آب را اضافه کرده و بگذارید گوشت بپزد .
• پس از پخت گوشت ، نمک ، فلفل ، رب گوجه فرنگی و زعفران دم کرده را بیفزایید و لیمو عمانی هایی را که با چنگال سوراخ کرده اید ، به آن اضافه کنید .
• اجازه دهید پخته و لعابدار شود و به روغن بیفتد . این مایه خورشتی باید به صورت سس غلیظ در آید .
• در انتهای پخت ، خلال بادامی را که قبلا خیس کرده اید به قیمه اضافه کنید و بگذارید حدود یک تا دو دقیقه بجوشد تا حاضر شود .
• برنجی را که قبلا خیس کرده اید ، آبکش و دم کنید .
• بعد از این که پلو دم کشید ، آن را داخل ظرف بکشید و از مایه قیمه ، لا به لای پلو بدهید .
• روی پلو را با خلال پسته و زرشک تزیین کنید .
• همچنین می توان خورشت را در ظرف جداگانه ای نیز سرو کرد در این صورت کمی زرشک روی ظرف قیمه بریزید .
نکته ؛
بهتر است در این غذا از زرشک سیاه استفاده گردد .