قلیه ماهی ( غذای محلی ایرانی – خوزستان )
مواد لازم :
ماهی 400 گرم
پیاز 2 عدد
گشنیز 250 گرم
شنبلیله 50 گرم
تمر هندی 50 گرم
زردچوبه 1 قاشق مربا خوری
سیر یک پر
فلفل قرمز کوبیده شده به نسبتی که میل دارید غذا تند شود
روغن 100 گرم
نمک به مقدار لازم
طرز تهیه ؛
• سبزیها را تمیز کرده و شسته در آبکش بریزید تا آبشان برود و سپس آن ها را ریز خرد کنید .
• پیاز را خرد کرده با روغن سرخ کنید تا طلایی شود .
• سیر را کوبیده و در پیاز بریزید .
• سبزی را نیز به آن اضافه کرده ، بگذارید آب آن تبخیر و کمی سرخ شود .
• پوست ماهی را کنده و به اندازه ی تکه های 4 × 4 سانتیمتر خرد کرده و بشویید .
• ماهی را با 1 استکان آب و کمی نمک بگذارید در حرارت ملایم بپزید .
• ماهی ها را در سبزی بریزید .
• تمر هندی را در 5/1 لیوان آب جوش خیس کنید و در پارچه نازکی ریخته ، شیره آن را بگیرید و آن را به سبزی و ماهی اضافه کنید .
• زردچوبه و کمی نمک و فلفل قرمز به آن زده مخلوط کنید .
• تمام مواد را همراه با یکدیگر ، کمی سرخ کنید .
• دو تا سه لیوان آب در آن بریزید و در حرارت ملایم قرار دهید تا خورشت آهسته بجوشد و جا بیفتد .
• در اواخر پختن ، نمک آن را اندازه کنید .