قروتو ( غذای محلی ایرانی – خراسان شمالی )
مواد لازم؛
پیاز یک عدد
کشک 100 گرم
ماست 100 گرم
مغز گردوی خرد شده 50 گرم
سبزی خرد شده تره ، جعفری و ترخون 100 گرم
روغن حیوانی یا کره 50 گرم
نعنا خشک 1 قاشق غذا خوری
شیرین بیان 1 قاشق غذا خوری
نمک و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه؛
• ماست را خوب هم بزنید تا کمی شل شود . ( اگر ماست ترش باشد ، بهتر است . )
• کشک را به ماست اضافه کرده و هم بزنید تا یک دست شود .
• سپس دو و نیم لیوان آب به آن اضافه کنیدتا ماست و کشک به صورت مایع غلیظی در آید .
• روغن یا کره را در قابلمه ای بریزید و پیاز را خرد کرده و سرخ می کنیم .
• وقتی پیاز را طلایی شد ، نعنا خشک و زردچوبه را با آن اضافه کنید و هم بزنید .
• سپس سبزی خرد شده را به آن اضافه کنید و خیلی کم تفت دهید .
• مغز گردو ، شیرین بیان و نمک را بریزید .
• در انتها مخلوط ماست و کشک را به آن اضافه کرده و مرتب هم بزنید . ( چون این غذا ماست دارد باید دائما هم بزنید تا به جوش آید و اگر هم نزنید ماست اصطلاحا می برد . )
• به خاطر کشک بعد از اولین جوش ، بگذارید مدت 10 دقیقه بجوشد .