آش دوغ ( غذای محلی ایرانی – اردبیل )
مواد لازم ؛
نخود 150 گرم
سبزی تره ، جعفری و شوید 250 گرم
برنج یک پیمانه
دوغ تازه ترش یک لیتر
نمک و فلفل به مقدار لازم
سیر تازه خرد شده به مقدار لازم
طرز تهیه ؛
• نخودها را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید .
• برنج را نیز از شب قبل با آب و مقداری نمک خیس کنید .
• روز بعد نخودها را در ظرف مناسبی بریزید و همراه 6 لیوان آب بپزید تا نرم شود .
• برنج ر ا به آن اضافه کنید و صبر کنید تا برنج کاملا مغز پخت شود .
• سبزی های خرد شده را به آش بیفزایید و در ظرف را نیمه باز بگذارید تا سبزی ها رنگشان تیره نشود .
• دقت کنید که آب آش زیاد نباشد و جا برای اضافه کردن دوغ داشته باشد .
• در ظرف را کاملا باز بگذارید تا دوغ نبرد . ( دچار تغییر شیمیایی نشود . )
• بعد از حدود 15 دقیقه ، نمک و فلفل را اضافه کنید .
• موقع سرو کردن ، سیر تازه خرد شده را به آن اضافه کنید .