فرنی
7.jpg
مواد لازم:
شیر یك كیلو
آرد برنج كاملاً نرم 100 گرم
شكر 150 گرم
گلاب یك استكان
نمك یك چهارم قاشق چایخوری
دارچین و پودر پسته برای تزئین به مقداركم
طرز تهیه:
در یك قابلمه آرد برنج، شكر و نمك را ریخته و شیر را كم كم به آن اضافه كنید و به هم بزنید تا آرد برنج در شیر حل شود. ظرف را روی حرارت ملایم اجاق قرار دهید و مرتب هم بزنید تا فرنی شما جوش بیاید. در این مرحله گلاب را هم اضافه كرده و ظرف را روی صفحه شعله پخش كن قرار دهید و حرارت را كاملاً ملایم كنید تا فرنی جا بیفتد. معمولاً بعد از جوش آمدن فرنی، 12-10 دقیقه روی حرارت بماند كافی است. پس از آماده شدن فرنی، آن را در ظرف مورد نظر كشیده و پس از 3-2 دقیقه با پودر و دارچین روی فرنی را تزئین كنید.
نكات تغذیه ای:
در ایام ماه رمضان شیر برنج و فرنی دسرهای مناسبی برای افطار می باشند. این دو دسر به دلیل دارابودن شیر و غلات ( برنج یا آرد برنج ) از نظر پروتئینی كامل هستند زیرا اسید آمینه های موجود در لبنیات و غلات مكمل یكدیگر هستند.
همچنین فرنی غذای مناسبی برای شروع غذای كمكی نوزادان می باشد كه اگر برای كودك تهیه میشود، بهتر است مقداری كره به آن افزود.