انجمن متا: طراحی سایت و سئو - دانلود قالب و تم - کریپتو
پزشکی، بهداشت، درمان، خانواده، مقاله (عمومی) => آشپزی => خانواده => انواع دسر سنتی و مربا => نويسنده: Zohreh Gholami در بعد از ظهر 13:12:00 - 07/24/11
مربای گردو
13.jpg
مواد لازم:
شكر 1/5 كيلو
چاقاله گردو 1 كيلو
هل كوبيده 1 قاشق سوپخوري
آب 8 پيمانه
طرز تهيه:
گردوها راپوست مي كنيم و با سوزن كلفت (لحاف دوزي) چهار طرف آن را سوراخ مي كنيم. به طوري كه سوزن از يك طرف گردو فرو رفته و از طرف ديگر خارج شود. سپس گردوها را در آب معمولي ريخته به مدت ده روز در جایي قرار داده و هر روز آب آن را عوض مي كنيم تا تلخي و سياهي گردو خارج شود. پس از ده روز گردوها را در آب آهك مي اندازيم و بعد از دوازده ساعت از آب آهك در مي آوريم و سپس دو الي سه بار شسته و به مدت بيست و چهار ساعت در آب سرد خيس نموده، چهار بار آب آن را عوض مي كنيم. در نيم كيلو شكر دو پيمانه آب مي ريزيم روي حرارت قرار مي دهيم تا قوام بيايد. سپس گردوها را در آن ريخته، پس از چند بار قل زدن هل را اضافه نموده. از روي حرارت برداشته پس از سرد شدن در ظرف درب دار مي ريزيم. اين مربا بسيار تيره است، براي همين ما بقي شكر را با شش پيمانه آب مخلوط كرده، روي حرارت قرار مي دهيم تا قوام بياد. شربت سفيد را جداگانه آماده داشته باشيد كه هر گاه خواستيد اين مربا را سرو كنيد مقداري شربت سفيد در كاسه ريخته و چند دانه از گردوي مربا شده را داخل آن بگذاريد.