آیا میتوان از ایمپلنت برای دندانهای جلویی استفاده کرد؟
ایمپلنتهای دندانی در چند سال اخیر از پرفروشترین ابزار در دندانپزشکی بودهاند و بسیاری از بیماران از این روش بهره بردهاند. کسانی که میخواهند دندان ازدسترفتهی خود را جایگزین کنند، معمولاً این روش را انتخاب میکنند.
سالانه ۵۰۰۰ ایمپلنت دندانی برای افراد مختلف کاشته میشود و این نشاندهندهی کاربرد و موفقیت بالای این روش است. معمولاً ایمپلنت برای دندانهای عقبی استفاده میشود. شاید این سؤال ذهن شما را درگیر کرده باشد که آیا میتوان از این روش برای دندانهای جلویی هم استفاده کرد؟ پاسخ مثبت است.
ایمپلنت دندان جلو چه مزایایی دارد؟
هنگامی که دندانهای جلویی خود را از دست میدهید، انتخابهای زیادی برای جایگزینی آنها دارید. برخی از این روشها شامل بریج دندانی، دندان مصنوعی و ایمپلنت هستند. مزایایی که ایمپلنت نسبت به باقی روشها دارد، آن را ویژه میکند.
برخی از ویژگیهای مثبت ایمپلنت دندانی برای دندانهای جلو شامل موارد زیر هستند؛
ایمپلنت باعث تغییر دندانهای کناری دندان ازدسترفته نمیشود.
مثلاً در روشی مانند بریج دندانی، دندانهای کناری حفرهی دندان ازدسترفته باید به طور دائمی تغییر کنند تا بتوان بریج را بر آنها سوار کرد. مثلاً باید مقداری از آنها را تراشید و بر روی آنها روکش قرار داد. از طرفی گرفتن حمایت از این دو دندان برای بریج، از قدرت و استحکام آن میکاهد و احتمال شکستن آن را بالا میبرد. درصورتیکه این اتفاق در ایمپلنت نمیافتد.
وقتی که ریشهی دندان درون استخوان قرار دارد، از تحلیل رفتن استخوان و تغییر شکل صورت جلوگیری میکند.
هنگامی که دندان از دست میرود و ریشهی آن از استخوان خارج میشود، استخوان فک تحلیل رفته و ضعیف میشود. هنگامی که استخوان تحلیل برود، شکل صورت تغییر میکند و دچار پیری زودرس میشود. ایمپلنت دارای یک پیچ است که به شکل ریشه درون استخوان فک قرار میگیرد و ازبینرفتن و تحلیل استخوان فک جلوگیری میکند.
از آن جایی که ایمپلنت هم دندان مصنوعی و هم ریشهی دندان را به شما بازمیگرداند، میتواند آن را روشی مطمئنتر و پایدارتر نامید.
با کاشت ایمپلنت، بیمار راحتتر غذا را میجود و صحبت میکند.
نگهداری از ایمپلنتهای دندانی بهمراتب سادهتر از روشهای دیگر جایگزینی دندان ازدسترفته است و با مراقبت و نگهداری مناسب از آنها میتوانید برای مدت طولانی از عملکرد ایمپلنت دندانی بهره ببرید.
وقتی دندان ایمپلنت شدهی شما به دندان طبیعی شبیه است، اعتمادبهنفس بیشتری دارید و با آرامش خیال راحتتری در اجتماع ظاهر میشوید.
عمر ایمپلنت دندانی نسبت به سایر روشها طولانیتر و مطمئنتر است.
کاندیدهای نامناسب برای ایمپلنت دندان جلو
همه افراد برای ایمپلنت مورد مناسبی نیستند و کسی میتواند بهخوبی از ایمپلنت بهره ببرد که ویژگیهای زیر را داشته باشد؛
از استخوان فک کافی بهرهمند باشد.
معمولاً دندانهای جلویی نسبت به دندانهای عقبی استخوان فک کافی ندارند و با حجم استخوانی کمتری حمایت میشوند. اکثر مواقع برای موفقیتآمیز بودن روش ایمپلنت باید از پیوند استخوان همزمان با کاشت آن کمک گرفت.
داشتن برخی از بیماریهای زمینهای به فرد اجازه نمیدهد که از ایمپلنت استفاده کند.
مثلاً کسانی که دیابت یا بیماریهای خودایمنی دارند، مناسب کاشت ایمپلنت نیستند، زیرا احتمال مشکل ایجاد شدن در روند نقاهت وجود دارد. از طرفی، کسانی که دیابتیک هستند ممکن است با مشکل عفونت بعد از کاشت ایمپلنت مواجه شوند و روش شکست بخورد.
اگر سن فرد خیلی بالا باشد، مناسب جراحی کاشت ایمپلنت نیست. از نظر سنی بیمار باید مناسب برای انجام جراحی کاشت ایمپلنت باشد.
کسی که نمیتواند از نظر مالی هزینهی زیادی برای جایگزینکردن دندان ازدسترفته بکند، باید به روشی به جز ایمپلنت فکر کند. ایمپلنت از روشهای نسبتاً گران در میان روشهای جایگزینکردن دندان ازدسترفته است.
کسی میتواند مورد مناسبی برای کاشت ایمپلنت و بهخصوص کاشت ایمپلنت برای دندانهای جلویی باشد که بهداشت فردی را بهخوبی رعایت کند. اگر روزی دو بار مسواک نزند و حداقل روزی یکبار نخ دندان نکشد، نمیتواند کیس مناسبی برای کاشت ایمپلنت باشد.
برای خواندن ادامه این مطلب و دریافت اطلاعات بیشتر مقاله ایمپلنت دندان جلو در وبسایت دکتر محمد نیکزاد مراجعه کنید.