انجمن متا: طراحی سایت و سئو - دانلود قالب و تم - کریپتو

پزشکی، بهداشت، درمان، خانواده، مقاله (عمومی) => تغذیه و سلامت => پزشکی، بهداشت، درمان => اخبار تغذیه => نويسنده: Zohreh Gholami در بعد از ظهر 16:56:38 - 01/11/12

عنوان: مبتلایان به بيماري هاي قلبي و عروقي شیر کم چرب مصرف کنند
رسال شده توسط: Zohreh Gholami در بعد از ظهر 16:56:38 - 01/11/12
مبتلایان به بيماري هاي قلبي و عروقي شیر کم چرب مصرف کنند

مصرف شير كم چرب خصوصا براي افراد مبتلا به بيماري هاي قلبي و عروقي، ديابت و افراد چاق به جاي شير معمولي توصيه مي شود.

كارشناس دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: عمده ترين منبع توليد شير در دنيا شير گاو است. تعادل و تنوع مواد مغذي در شير باعث شده كه با مصرف يك ليوان از آن در روز، بتوان بخش عمده اي از مواد ضروري مورد نياز بدن را تامين كرد.

دكتر پريسا ترابي افزود: 87 درصد شير را آب 5/3 تا 4 درصد پروتئين، 5/3 درصد لاكتوز يا قند شير، 7/4 درصد املاح و 8/0 درصد باقي مانده را ويتامين ها تشكيل مي دهد.

وي تصريح كرد: پروتئين موجود در شير منبع مهمي در تامين پروتئين روزانه به حساب مي آيد به طوري كه نيم ليتر شير 20 تا 25 درصد از كل پروتئين مورد نياز روزانه افراد بالغ را تامين مي کند و حاوي مقادير قابل توجهي از تمام اسيد هاي آمينه ضروري بدن است.

به گفته اين كارشناس تغذيه،  مصرف 2 تا 3 واحد شير و يا فرآورده هاي آن حدود 100درصد از كل نياز روزانه بالغين به كلسيم را برآورده مي  كند دريافت كافي كلسيم در برنامه غذايي روزانه براي پيشگيري از پوكي استخوان ضروري است.

دكتر ترابي بيان كرد: درصد چربي موجود در شير بسته به نياز تغذيه اي افراد خاص متفاوت است و افراد بايد با توجه به نيازهاي تغذيه اي خود يكي از انواع شير را انتخاب نمايند.

وي با اشاره به اين كه مقدار چربي شير استاندارد يا شير معمولي درايران 5/2 درصد است، گفت: شير كم چرب حدود 1 درصد و شير پرچرب يا شير كامل حدود 3/3 درصد چربي دارد چربي شير حاوي ويتامين هاي محلول در چربي مثل ويتامين آ، كلسترول و اسيدهاي چرب اشباع است.

كارشناس دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت، ويتامين موجود در شير را براي رشد كودكان بسيار حائز اهميت دانست و افزود: طبق آخرين توصيه سازمان جهاني بهداشت 25 تا 30 درصد از كل انرژي دريافتي روزانه افراد بالغ مي تواند از روغن و چربي تامين شود كه اين مقدار شامل چربي شير و لبنيات نيز مي شود.

وي خاطرنشان كرد: يك ليوان شير (240ميلي ليتر) در صورت پرچرب بودن 150 كيلوكالري، در صورت داشتن چربي معمولي 120 كيلو كالري و در صورت كم چرب بودن 102 كيلوكالري توليد خواهد كرد.