مضرات روغن جامدبا حذف چربی ترانس (روغن جامد) و جایگزین کردن آن با روغن های مایع مي توان از 40 درصد مرگ های ناشی از بیماری قلبی عروقی پيشگيري كرد.
سرپرست دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با اشاره به اين كه چربی، نوعی ماده غذایی و یکی از ترکیبات مهم مورد نیاز بدن انسان است، اظهار داشت: میلیاردها سلول در بدن برای تبادل فرمان های عصبی و محافظت بافت ها در برابر بعضی از شوک های محیطی مانند سرما و سایر فعالیت های خود به چربی نیاز دارند و تمامی بافت های عصبی، سلول های مغزی و غشای سلول های بدن از چربی است.
دكتر زهرا عبداللهي افزود: مصرف زیاد چربی ها، احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، افزایش فشار خون و بیماری دیابت (مرض قند) را افزایش می دهند و در كشورهایی كه دریافت روغنهای جامد، لبنیات پرچرب، كره، مارگارین و چربیهای موجود در گوشت قرمز و فرآوردههای گوشتی بالاست، مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلب و عروق نیز بالاست.
وي تصريح كرد:
چربی خون بالا عامل بیش از نیمی از سکتههای قلبی است و از هر 5 سکته مغزی یک مورد به علت چربی خون بالا اتفاق مي افتد.اين متخصص تغذيه خاطرنشان كرد:
در کشور ما ۴۳ درصد افراد بالای ۱۵ سال دچار اضافه وزن هستند و مصرف گروه چربی ها در ایران بسیار بیشتر از حد استاندارد است و تقریباً مصرف چربي ها ۲ برابر نیاز می باشد.دكتر عبداللهي ادامه داد:
مصرف زیاد مواد غذایی پر چرب، به خصوص چربی های حیوانی و گوشت قرمز خطر ابتلا به سرطان پستان، روده بزرگ و پروستات را افزایش می دهد.وي بيان كرد:
بیماری های قلبی عروقی و سرطان ها مهمترین علت مرگ و میر در کشور ما هستند که یکی از دلایل آن الگوی غلط مصرف روغن های خوراکی و مصرف غذاهای چرب و سرخ شده است.