موفقیت آمیز بودن اولين جراحي پيوند ناي مصنوعيپزشکان ميگويند اولين جراحي پيوند ناي مصنوعي ساخته شده با سلولهاي بنيادي را روي يک مرد 36 ساله و پدر دو فرزند که توموري غيرقابل جراحي در نايش (مجراي هوايي که حنجره را به ريه متصل ميکند) وجود داشت، با موفقيت انجام دادهاند و بيمار حال عمومي خوبي دارد...
[/b]
به گزارش هلث دي نيوز، گزارش منتشرشده در شماره اين هفته نشريه لنست، اين جراحي پيوند را که در ماه ژوئيه در بيمارستان دانشگاهي کارولينسکا در استکهلم سوئد انجام شد، موفقيتآميز توصيف کرده است.
به گفته پزشکان، بدون اين پيوند، اين مرد اهل ريکياويک ايسلند نميتوانست به زندگي ادامه دهد و يک تومور به اندازه توپ گلف درون ناي او، مانع تنفسش ميشد. پزشکان در يک عمل جراحي 12 ساعته، بخش مبتلاي ناي اين مرد را برداشتند و آن را با يک مجراي مصنوعي جايگزين کردند. اين ناي مصنوعي با استفاده از تصويربرداري سهبعدي، درست اندازه ناي اصلي بيمار ساخته شده بود. ابتدا يک مدل شيشهاي ساخته شد تا به شکلگيري يک چارچوب مصنوعي کمک کند. سپس سلولهاي بنيادي درون اين چارچوب تزريقشدند تا يک راه هوايي داراي کارکرد را ايجاد کنند.
اين دانشمندان ميگويند روش مورد استفاده آنها از روشهاي ديگر پيشرفتهتر است زيرا از سلولهاي خود بيمار براي ايجاد راه هوايي استفاده ميشود و به اين ترتيب خطر رد پيوند وجود ندارد و بيمار نيازي به مصرف داروهاي مهارکننده ايمني نخواهد داشت. آنها يادآورشدند از آنجا كه اين ناي درست به اندازه ناي اصلي فرد ساخته شده بود، با شکل و اندازه بدن بيمار مطابقت داشت و نيازي به انتظار براي يافتن يک اهداکننده انساني نبود. توماس گادبيارتسون، از دانشگاه ايسلند در ريکياويک که در اين عمل شرکت داشت، گفت: «بيمار پس از 4 ماهي كه از عمل گذشته، حال مناسبي دارد و توانسته به زندگي طبيعي بازگردد. او پس از بازگشتن به ايسلند، يک ماه را در بيمارستان و يک ماه ديگر را در يک مرکز توانبخشي گذرانده است.»