انجمن متا: طراحی سایت و سئو - دانلود قالب و تم - کریپتو

پزشکی، بهداشت، درمان، خانواده، مقاله (عمومی) => کودکان => خانواده => پزشکی کودکان => نويسنده: Zohreh Gholami در بعد از ظهر 18:37:37 - 11/27/11

عنوان: شايع ترين زمان بروز آلرژي غذايي در کودکان
رسال شده توسط: Zohreh Gholami در بعد از ظهر 18:37:37 - 11/27/11
شايع ترين زمان بروز آلرژي غذايي در کودکان

يك فوق تخصص آسم و آلرژي، شايعترين زمان بروز آلرژي غذايي را در چند سال اول عمر دانست و علت آن را عدم تكامل كافي سد دفاع مخاطي دستگاه گوارش در اين دوران ذكر كرد.
[/b]

دكتر محمدحسن بمانیان گفت: آلرژي غذايي در ميان كودكان، يكي از انواع بيماري هاي‌ آلرژيك است كه مي‌تواند مشكلات زيادي را براي بيماران و خانواده‌هاي آنان ايجاد کند.

وي اظهار داشت: آلرژي غذايي به شكل هاي مختلف ممكن است تظاهر کند و از يك "كهير" ساده تا شوك "آنافيلاكسي" شديد، متغير است.

این فوق تخصص آسم و آلرژي شايعترين زمان بروز آلرژي غذايي را در چند سال اول عمر دانست و علت آن را عدم تكامل كافي سد دفاع مخاطي دستگاه گوارش در اين دوران ذكر كرد. 

دکتر بمانیان مهمترين آلرژن هاي غذايي را شير گاو، گندم، بادام و بادام زميني، سويا، ماهي، غذاهاي دريايي و تخم مرغ ذكر كرد. 

اين متخصص اظهار داشت: گاهي اوقات به دليل شباهت بين ساختار مولكولي آلرژن هاي غذايي با يكديگر و يا حتي با مواد غيرغذايي، واكنش هاي متقاطع، رخ مي‌دهد. 

وی گفت: شايعترين علائم هنگام تماس با ماده آلرژي زا در فرد حساس، به صورت كهير، تورم لب ها و داخل دهان، تنگي نفس و علائم شبيه آسم، اگزماي پوستي، علائم گوارشي، دردهاي كرامپي شكم، اسهال و حتي‌اسهال خوني، سوء تغذيه و كاهش رشد نمايان مي‌شود.

وي اضافه كرد: اگر واكنش‌ها شديد باشد بروز علائم شوك به صورت افت فشار، برافروختگي و احساس گرما، كاهش ضربان قلب، تنگي نفس و كهير رخ مي‌دهد.

دکتر بمانيان افزود: براي تشخيص آلرژي غذايي، لازم است تا در درجه ‌اول، شرح‌حالي دقيق از لحاظ سابقه تماس ها، وجود ارتباط با ماده غذايي مشكوك، زمان بروز علائم و نوع علائم از بيمار تهيه شود.

به گفته وی، در مرحله دوم، آزمون تست پوستي با ماده آلرژي زاي مشكوك و در صورتي كه بيمار سابقه شوك آنافيلاكسي داشته است بجاي تست پوستي آزمون (‪ (RADIORASTيا (‪ ( allergrorbenttestradiorastانجام مي‌شود.

وي اظهار داشت: پس از شناسايي ماده غذايي آلرژي زا، بايد آن را به طور كامل از رژيم غذايي بيمار به مدت حداقل يك يا دوسال حذف کرد و پس از آن مجددا آزمون‌هاي تشخيصي تكرار مي‌شوند.