انجمن متا: طراحی سایت و سئو - دانلود قالب و تم - کریپتو

پزشکی، بهداشت، درمان، خانواده، مقاله (عمومی) => تغذیه و سلامت => پزشکی، بهداشت، درمان => خوراکیها => نويسنده: Zohreh Gholami در بعد از ظهر 14:01:32 - 11/26/11

عنوان: عادت‌هاي غذايي مردم ونزوئلا
رسال شده توسط: Zohreh Gholami در بعد از ظهر 14:01:32 - 11/26/11
عادت‌هاي غذايي مردم ونزوئلا

قبل از اينكه كريستف كلمب در سال 1498 به ونزوئلا برود، اين كشور چندان شناخته‌شده نبود. او با ورودش، اسپانيايي‌هاي زيادي را وارد اين كشور كرد و آنها هم در آنجا كشاورزي و توليد كاكائو را آغاز كردند. غذاهاي ونزوئلايي تركيبي از غذاهاي هندي، اروپايي و آفريقايي است. در واقع از نظر مواد اوليه و استفاده از ادويه‌ها تاثير زيادي از اين كشورها گرفته‌اند. مواد اصلي غذاهاي ونزوئلايي را سير، پياز، فلفل شيرين و ذرت تشكيل مي‌دهند.

براي مردم اين كشور مهم‌ترين وعده، وعده ناهار است كه حدود ساعت 3 آن را ميل مي‌كنند و بعد يك عصرانه خيلي سبك صرف مي‌كنند. البته گاهي اين وعده را هم چندان جدي نمي‌گيرند تا وعده شام كه حدود ساعت 8 است. پيش‌غذاي وعده ناهار معمولا يك سوپ قديمي و سنتي اين كشور است كه تركيبي از سبزي‌هايي مانند هويج، پياز، گوجه‌فرنگي، فلفل‌شيرين، كلم و ادويه‌‌هاي مختلف است و تقريبا زمان زيادي براي پخت آن صرف مي‌شود.

جالب است بدانيد اين كشور بعد از ايتاليا، رتبه دوم را در داشتن بهترين پاستاها با طعم‌ها و تنوع فراوان دارد. حبوبات و برنج 2 ماده پر كاربرد بعدي هستند كه در بيشتر غذاهاي ونزوئلايي وجود دارند. بيشتر اين موادغذايي بخارپز مي‌شوند و در واقع محبوب‌ترين روش پخت‌ در بين مردم اين كشور، همان بخارپزكردن است. بيشترين ماده‌اي كه در دسرهاي ونزوئلايي استفاده مي‌شود، شير است و از تركيب شير و تخم‌مرغ، انواع كارامل‌ها را به عنوان دسر تهيه مي‌كنند و كاكائو به دليل وفور در اين كشور به عنوان طعم‌دهنده دسرها يا همراه نوشيدني خورده مي‌شود. نوشيدني‌هاي اين كشور هم تنوع خاصي دارند و البته همه‌ آنها شيرين هستند يعني در نوشيدني‌هايشان از شكر استفاده مي‌كنند، البته همراه با كمي ليمو.


مـواد لازم (براي4 نفر)

9.png


طـرز تـهـيـه
ابتدا پياز، فلفل‌ دلمه‌اي و حبه‌هاي سير ساطوري‌شده را در روغن به مدت 4-3 دقيقه تفت دهيد. بعد از سرخ‌شدن پيازها، گوجه‌فرنگي را اضافه كنيد و بگذاريد اين مواد به مدت 4-3 دقيقه ديگر بپزند. حالا تخم‌مرغ‌هاي زده‌شده را با مقداري دلخواه نمك و فلفل سياه به اين محتويات اضافه كنيد و بگذاريد تخم‌مرغ‌ها بر اثر حرارت خود را بگيرند.


مـقـدار کـالـري
اين غذا در مجموع 910 كيلوكالري انرژي دارد كه در صورت تقسيم‌ آن ميان 4 نفر، مقدار انرژي‌اي‌ كه به هر نفر مي‌رسد، حدود 228 كيلوكالري خواهدشد. البته خوردن اين غذا با برش‌هاي نان مقدار كالري دريافتي را 240-160 كيلوكالري ديگر نيز افزايش خواهد داد.


تـخـم‌مـرغ، ضـدآسـيـب‌هـاي عـصـبـي
هيچ مي‌دانيد نتايج بررسي‌ها نشان داده‌اند با خوردن يك عدد تخم‌مرغ در روز بيش از نياز روزانه ويتامين 12 B به بدن مي‌رسد و به همين دليل مصرف مرتب آن از آسيب به اعصاب پيشگيري خواهدكرد. تخم‌مرغ از منابع عالي اين ويتامين محسوب مي‌شود و كمبود آن به دليل اينكه در ساخت غلاف محافظ اعصاب يعني «ميلين» دخالت دارد، باعث بروز آسيب‌هاي عصبي مي‌شود. بهتر است خانم‌هاي باردار كه به ويتامين 12 B بيشتري نياز دارند يا كساني كه از منابع گوشتي كمتري استفاده مي‌كنند، تخم‌مرغ را در رژيم روزانه‌شان بگنجانند. البته فراموش نكنيد كه هر تخم‌مرغ يك واحد گوشت و داراي 100 كيلوكالري انرژي است كه بايد در كل انرژي دريافتي روزانه محاسبه شود تا زياده‌روي در دريافت انرژي باعث چاقي و اضافه‌وزن نشود.


سـيـر، ضـدچـربـي خـون
اين سبزي‌ خاصيت كاهندگي چربي خون دارد به‌طوري كه مصرف مرتب آن به دليل داشتن آيسين، سطح كلسترول بد را پايين مي‌آورد. به همين دليل، مصرف منظم سير تازه در غذا يا همراه غذا به ميزان قابل‌ملاحظه‌اي احتمال ابتلا به بيماري‌هاي قلبي را نيز كاهش خواهد داد. مصرف هر روزه سير از تشكيل پلاك‌هاي خوني جلوگيري مي‌كند و مانع گرفتگي‌ عروق مي‌شود بنابراين كساني كه به هر علت احتمال ابتلايشان به گرفتگي عروق زياد است (مثلا ديابت دارند) بهتر است سير را در برنامه غذايي روزانه‌شان بگنجانند. سير منبع پتاسيم نيز است و به همين دليل مي‌تواند به تنظيم فشارخون كمك مي‌كند. هر 100 گرم سير، 600 ميلي‌گرم پتاسيم دارد و با دريافت اين ماده معدني سطح فشارخون بدن متعادل باقي خواهد ماند.


فـلـفـل‌ دلـمه‌اي قـرمـز، ضـدسـرمـاخـوردگـي
اين سبزي رنگي منبع عالي بتاكاروتن و ويتامين C است و به همين دليل مصرف آن در وعده‌هاي غذايي مي‌تواند شدت و دفعات بروز سرماخوردگي را كاهش دهد زيرا بتاكاروتن و ويتامين C به تقويت سيستم ايمني كمك مي‌كنند. نتايج بررسي‌ها نشان داده‌اند با خوردن يك فلفل دلمه‌اي متوسط، بدن بيش از نياز روزانه ويتامين C دريافت مي‌كند پس اگر به انواع مركبات دسترسي نداريد، بهتر است اين سبزي را به صورت سالاد يا سبزي‌هاي بخارپز شده با غذا ميل كنيد.

فراموش نكنيد كه هر ليوان فلفل دلمه‌اي خردشده يك واحد سبزي محسوب مي‌شود و 25 كيلوكالري انرژي دارد پس نبايد در مصرف آن زياده‌روي كرد.


اگر فشارخون داريد
بهتر است مقدار نمك مصرفي را كنترل و علاوه بر سير به اين غذا پيازچه نيز اضافه كنيد. به اين ترتيب غذايي را مصرف خواهيد كرد كه به تنظيم فشارخونتان كمك مي‌كند به خصوص اگر يك با ليوان آب گريپ‌فروت تازه ميل شود.


اگر يبوست داريد
افزايش مقدار سبزي‌هاي به كار رفته در اين غذا، فيبر دريافتي را بالاتر مي‌برد و به اين ترتيب احتمال كاهش شدت يبوست كمتر خواهد شد. البته در صورتي كه اين غذا همراه نان تهيه شده از آرد كامل به مصرف برسد.


اگر چاق هستيد
مي‌توانيد به غذايتان سبزي‌هايي مانند قارچ و كلم بروكلي نيز اضافه كنيد. به اين ترتيب غذا هم خاصيت سيركنندگي بيشتري خواهد داشت و هم كالري كمتري به بدن مي‌رساند.