انجمن متا: طراحی سایت و سئو - دانلود قالب و تم - کریپتو

پزشکی، بهداشت، درمان، خانواده، مقاله (عمومی) => مقاله, Article => مقالات تغذیه, Nutrition Articles => نويسنده: Zohreh Gholami در قبل از ظهر 11:17:22 - 11/26/11

عنوان: از بستني ماهي و ميگو تا بستني گياهي و چاي سبز
رسال شده توسط: Zohreh Gholami در قبل از ظهر 11:17:22 - 11/26/11
از بستني ماهي و ميگو تا بستني گياهي و چاي سبز

آيا مي‌دانيد بر اساس آمارهاي منتشرشده فدراسيون بين‌المللي شير و لبنيات، کشورهاي نيوزلند، آمريکا، استراليا، فنلاند، سوئد، کانادا و ايتاليا از بزرگ‌ترين مصرف‌کنندگان بستني در دنيا هستند؟ نيوزلندي‌ها با سرانه مصرف سالانه 4/28 ليتر بستني براي هر نفر، لقب «استادان بستني‌خور» را در دنيا به خود اختصاص داده‌اند.
[/b]

وقتي سرانه مصرف يک خوراکي بالا مي‌رود، توليدکنندگان هم به توليد محصولاتي با شکل و کيفيت جديد تشويق مي‌شوند و به همين دليل امروزه در سراسر دنيا، بستني‌هاي عجيب و غريب زيادي توليد مي‌شود؛ از بستني ماستي گرفته تا بستني ماهي! در صفحه «صنايع غذايي» اين شماره، گشتي در سراسر دنيا زده‌ايم تا شما را بيشتر با چند نوع از خارق‌العاده‌ترين بستني‌ها آشنا کنيم.


بستني ماهي
هرچند ماهي و بستني هر دو خوراکي‌هاي خوشمزه‌اي هستند اما ترکيب آنها خيلي‌ها را از خوردن هر جفتشان دلزده مي‌کند. بستني ماهي، از ترکيب پودر ماهي خشک با خامه ساده بستني يا بستني وانيلي به دست مي‌آيد. اين بستني که بومي کشور ژاپن است، در اين کشور و ساير کشورهاي جنوب شرق آسيا که مردمانش به خوردن انواع ماهي‌هاي خام و بدون افزودني عادت دارند، طرفداران بسياري دارد. باوجود تبليغات زيادي كه براي بستني ماهي در کشورهاي جنوب شرق آسيا مي‌شود، معمولا توريست‌ها تمايل چنداني به خوردن آن از خود نشان نمي‌دهند.


بستني ميگو
بستني ميگو را هم مانند بستني ماهي، اولين بار ژاپني‌ها در سال 2004 به دنياي بستني‌ها معرفي كردند. در بستني ميگو، از ميگوي خام يا بخارپز شده و خامه بستني استفاده مي‌‌شود. گاهي اين ميگو را با شربت غليظ آناناس يا پودر نارگيل مي‌پوشانند و طعم‌دار مي‌‌كنند. از آنجا که ميگو با خامه بستني مخلوط نمي‌شود، طرفداران بستني ميگو بيشتر از بستني ماهي هستند چون به نظر آنها اين نوع بستني بوي خامي غذاهاي دريايي را ندارد.


بستني هشت‌پا
تعجب نکنيد! اين ژاپني‌ها در دنياي بستني هم مانند دنياي لوازم صوتي و تصويري کولاک کرده‌اند؛ آخرين شاهکارشان در اين زمينه هم توليد و عرضه بستني هشت‌پاست. بستني هشت‌پا در شهر نامجاي ژاپن که به شهر بستني معروف است، توليد و توزيع مي‌شود. هنوز پاي اين بستني به شهرهاي ديگر ژاپن يا حتي کشورهاي همسايه هم باز نشده است تا فروشندگان در شهر بستني بتوانند به يکه‌تازي خود در عرصه جلب مشتري براي بستني‌هاي هشت‌پا ادامه دهند. بستني هشت‌پا از ترکيب بستني شکلاتي با عصاره گوشت هشت‌پا توليد مي‌شود. اگرچه توليدکنندگان اين بستني در ژاپن، توليد و عرضه آن را نوعي ابتکار و عامل جلب توجه توريست‌ها مي‌دانند، اما بيشتر اروپايي‌ها و آمريکايي‌ها از طعم بستني هشت‌پا متنفرند و مي‌گويند به تمام دوستانشان سفارش مي‌کنند که اگر به ژاپن آمدند، هرگز اين خوراکي را امتحان نکنند.


بستني بادمجان
درست کردن بستني بادمجان کار چندان ساده‌اي نيست. ترکيب اين بستني شامل بادمجان سرخ يا کباب شده، شکر، پودر وانيل، بستني ساده، شير، زرده تخم‌مرغ، خامه و انواع مغزهاست. بستني بادمجان برخلاف بستني‌هاي عجيب ديگري که با پروتئين‌هاي دريايي تهيه مي‌شوند، طرفداران بسياري در سراسر دنيا به خصوص در بين دوستداران خوراکي‌هاي گياهي دارد. در ضمن، رنگ زيبا و بوي دلپذير و جديد اين بستني خيلي از بچه‌ها را هم به خود جلب مي‌کند.


بستني گياهي
تمام بستني‌هايي که تا به حال معرفي شدند، بر پايه شير يا خامه بودند اما براي تهيه بستني گياهي اصلا از شير يا فرآورده‌هاي لبني استفاده نمي‌شود. هدف از توليد اين نوع بستني، جلب رضايت افرادي است که دستگاه گوارششان به لاکتوز موجود در شير حساسيت دارد و قادر به هضم آن نيست. اين افراد، حدود 60 درصد از جمعيت کل دنيا را تشکيل مي‌دهند. در بستني‌هاي گياهي، سويا جاي شير را مي‌گيرد. مصرف‌کنندگاني که لذت خوردن بستني‌هاي معمولي را تجربه کرده‌اند، مي‌گويند که بستني‌هاي گياهي به هيچ‌وجه طعم دلپذير و دوست‌داشتني ساير بستني‌ها را ندارند. متخصصان صنايع غذايي آلماني تصميم گرفته‌اند تا دانه گياهي به نام «لوپين» را که سرشار از پروتئين است به بستني‌هاي گياهي اضافه کنند تا هم ارزش تغذيه‌اي آن را بالا ببرند و هم کيفيت طعمش را بهبود ببخشند. در حال حاضر، بستني‌هاي گياهي با قيمت ليتري 8 دلار در سراسر اروپا و آمريکا به فروش مي‌رسند.


بستني چاي سبز
اين بستني هم يکي ديگر از ابتکارهاي ژاپني‌ها در توليد اين تنقلات است. بستني چاي سبز از ترکيب خامه ساده بستني با عصاره برگ چاي سبز توليد مي‌شود. اين بستني که شيريني چندان زيادي ندارد، سبزرنگ است و با تزيين برگ‌هاي تازه چاي در کافي‌شاپ‌هاي ژاپن سرو مي‌شود.


جعبه متن
منابع: RD, MSN