عصاره آلکالوئيدي اسپند داراي خاصيت ضدقارچي است
نتايج يک پژوهش دانشگاهي نشان داد عصاره آلکالوئيدي اسپند داراي خاصيت ضدقارچي است که ميتواند رشد بسياري از گونههاي عامل بيماريهاي قارچي را مهار کند. مطالعهاي با هدف تعيين فعاليت ضدقارچي عصاره دانههاي اسپند (Peganum Harmala) بر ضد گونههاي قارچي توسط مهربان فلاحتي انجام شد. نتايج اين مطالعه نشان داد عصاره آلكالوئيدي «Peganum Harmala»، داراي فعاليت ضدقارچي است، لذا با توجه به اين موضوع ميتوان اميد داشت كه در آينده بتوان دست كم از اين عصاره در درمان بيماريهاي منسوب به قارچهاي مورد آزمايش استفاده كرد.