محرومیت زمان مند در تربیت کودک چیست؟
یکی از مشاجرات رایج کودکان در موقعیت هایی اتفاق می افتد که کودکان وارد بازی های دو نفره و چند نفره می شوند اما از توانایی کامل برای مدیریت این موقعیت ها برخوردار نیستند.
در واقع مدیریت هیجانی رفتاری عنصر بسیار مهمی است که بایستی از همان کودکی یادگرفته شود و موقعیت های دو نفره بستری برای آموزش اینچنین مهارت هایی است.
زمانی که کودک شما برسر یک اسباب بازی با دوست خود دعوا می کند سریعاً اسباب بازی را گرفته و بدون بحث در مورد مقصر، آن را دور از دسترس آن ها قرار می دهید. این روش در زمان های دیگر مانند زمانی که کودک از اسباب بازی گران قیمت خود محافظت نمی کند و یا اسباب بازی های خود را وسط اتاق و یا حال رها می کند کاربرد دارد.
محروم کردن در این موقعیت ها کودکان را وا می دارد برای بازی بعدی از مهارت های خود بهتر استفاده کنند و شما به طور ضمنی به کودکان خود یاد می دهید چگونه از فکر و هیجان خود برای رویارویی با مشکلات استفاده کنند.
نکات زیر را به هنگام محرومیت به خاطر بسپارید
- فراموش نکنید زمان محرومیت از اسباب بازی بایستی معقولانه انتخاب شود
- خودتان اسباب بازی را در محل محرومیت قرار دهید
- برای کودکان دو تا سه ساله 2 تا 5 دقیقه و کودکان بالتر از 4 سال 10 دقیقه تا 15 دقیقه محرومیت در نظر بگیرید
- با کودک وارد جرو بحث نشوید
- مقتدرانه با موقعیت روبرو شوید
- بعد از توقیف دلیل توقیف را هم می توانید توضیح بدهید برای مثال داشتید اسباب بازی را خراب می کردید و من آن را از شما گرفتم!
یادتان باشد هدف از شیوه های مختلف تربیتی کمک به کودکان است و نه تخلیه هیجانی پس به هنگام وضع هرگونه قانون وضعیت روانی کودک را در کوتاه مدت و بلند مدت در نظر بگیرید.