توصیه های پلیس فتا ناجا درباره مراقبت های مجازی به کاربران
هر روز مجرمان رایانهای راههای جدیدی را برای فریب دادن ما پیدا میکنند تا ویروسها، نرمافزارهای ثبت کننده ضربات صفحه کلید، تبلیغ افزارها و نرم افزارهای دیگری که برای سرقت اطلاعات شخصی، جاسوسی یا آزردن ما در نظر گرفته شدهاند، دانلود کنیم. در این خصوص پلیس فتا ناجا چند پیشنهاد و راه حل ساده را به شما ارایه می دهد.
پیشگیری از دانلود بد افزار
هر کسی که به طور مرتب از کامپیوتر شخصی استفاده میکند، میداند که هشدارها و اعلام خطرها غالبا به صورت پاپ آپهای غیر منتظره هستند؛ حتی با وجود مسدود کنندههای پاپ آپ در مرورگرها، باز هم با پنجرههای ناخواستهای که ما را به سایتهای مختلف هدایت میکنند مواجه میشویم.
بسیاری از ما به سادگی بر روی هر دکمهای که ظاهر میشود کلیک میکنیم تا پاپ آپ را ببندیم و بعد از آن به کار خود باز گردیم تولید کنندگان بدافزار بر این امر تکیه میکنند که افراد ابتدا بر روی یک لینک کلیک میکنند و سپس در مورد آن فکر میکنند.
حتی سایتهای به ظاهر معتبر ممکن است بازدید کنندگان را برای کلیک بر روی لینکهای دانلود مخرب فریب دهند. یک راه اطمینان از این که تنها نرم افزاری را که میخواهید و به آن احتیاج دارید، دانلود میکنید، این است که آن نرم افزار را از مبداء یا از سایتهایی که نزدیک به مبداء اولیه است، دانلود نمایید.
نرم افزار امنیتی شما باید تمامی فایلهایی را که دانلود میکنید به طور خود کار اسکن کند، اما قبل از کلیککردن برای باز کردن یک فایل یا نصب یک برنامه، توجه بیشتری داشته باشید. فولدر مورد نظر را باز کنید (فولدری که آن را دانلود کردهاید) بر روی فایل اجرایی آن کلیک راست کنید و گزینهای را انتخاب کنید که این فایل را با استفاده از نرم افزار امنیتی اسکن می کند.
قبل از باز کردن یک فایل دانلود شده یا نصب یک برنامه، فایل را با استفاده از نرم افزار امنیتی موجود در کامپیوتر شخصی خود اسکن کنید. گاهی اوقات بی خطرترین راه آن است که هنگامی که یک پنجره پاپ آپ به طور غیر منتظره باز شد، بر روی آن کلیک نکنید.
برای بستن پنجرههای پاپ آپ، بدون کلیک کردن باید کلیدهای Ctrl+F4 را فشار دهید برای ایمنی بیشتر در برخورد با یک بدافزار بالقوه، برای بستن مرورگر خود کلیدهای Alt+F4 را فشار دهید. اگر مجبور شدید، تمامی سربرگها را ببندید و آن را ذخیره نکنید تا از باز شدن مجدد آن ها، زمانی که مرورگر را راه اندازی مجدد میکنید، جلوگیری کنید.
یک برنامه حتی زمانی که مطمئن به نظر میرسد پس از شروع به استفاده میتواند به یک برنامه مخرب تبدیل شود. به همین دلیل بهتر است تا زمانی که مطمئن شوید میخواهید آن برنامه را نگه دارید، اطلاعات شخصی بیشتر از آن چه نیاز است را ارایه نداده و ثبت نکنید. اگر احتمال میدهید که از یک برنامه کاربردی رایگان دیگر استفاده نخواهید کرد، پس از استفاده آن را از روی سیستم حذف نمایید. شما همیشه میتوانید جدیدترین نسخه یک نرم افزار را، وقتی که می خواهید دوباره از آن برنامه استفاده کنید، دانلود نمایید. این کار رویکرد بهتری در مقایسه با استفاده از یک نسخه غیر امن و تاریخ گذشته است.
مراقب ایمیلهای سرقت هویت باشید
در پیامهای دریافتی، بر روی لینک و دانلود فایل پیوست کلیک نکنید، مگر آن که منتظر دریافت آنها باشید. این امر را حتی برای پیامهایی که به نظر میرسند از طرف شخصی است که وی را میشناسید و به او اعتماد دارید، در نظر بگیرید. سارقان هویت اغلب دسترسی به لیستهای تماس افراد را بدست میآورند و از طرف حسابهای به سرقت رفته، پیامهایی به همراه لینکها و پیوستهای مخرب ارسال میکنند.
اگر فکر میکنید که حساب ایمیل شما هک شده است با استفاده از یک برنامه ضد بدافزار دیگر به غیر از برنامهای که برای حفاظت دائمی سیستم از آن استفاده میکنید، یک اسکن کامل بر روی سیستم انجام دهید. نرم افزارهای امنیتی را از شرکتهای امنیتی مجاز تهیه نمایید. پس از آن که اطمینان حاصل شد ماشین شما عاری از بدافزار است رمز عبور حساب ایمیل خود را تغییر دهید.