لیمو غذاهای دریایی را با خاصیت تر می کند
يكي از عادتهاي خوب نروژيها، مصرف غذاهاي دريايي بهخصوص ماهي سالمون با ليمو است. غذاهاي دريايي و بهخصوص ماهيها مملو از امگا3 هستند كه نه تنها از بيماريهاي قلبي ـ عروقي پيشگيري ميكنند بلكه باعث آرامش اعصاب ميشوند و مشكلهاي رواني را كه در دنياي امروزي شايع هستند، بهبود ميبخشند...
در ضمن، ماهيها منبع خوب پروتئين نيز محسوب ميشوند و لازم است حداقل 2 وعده در هفته به جاي ساير گوشتها، گوشت ماهي مصرف شود. البته ماهي سالمون ارجحيتي بر ساير ماهيها ندارد گرچه ميزان امگا3 ماهيها متفاوت است اما بهطور كلي از هر نوعي كه باشد، خوب بوده و البته خوردن ماهي با ليموترش عادت خوب ديگري است كه در ميان ما ايرانيها هم وجود دارد زيرا ليمو نهتنها طعم بهتري به گوشت ماهي ميدهد بلكه ويتامين C موجود در آن به جذب آهن موجود در ماهي نيز كمك ميكند.
يكي ديگر از عادتهاي نروژيها مصرف گوشت قرمز همراه با سس سويا و سيبزميني كبابي است. به هر حال توصيه ميشود تا جاي ممكن گوشت قرمز كمتري مصرف كنيم. زيرا بررسيهاي اخير نشان دادهاند که افراط در خوردن گوشت قرمز خطر ابتلا به برخي سرطانها را در زنان و مردان افزايش ميدهد اما در مورد سيبزميني كبابي بايد گفت مصرف سيبزميني همراه با غذا مانند مصرف نان است.
اينكه گفته ميشود برنج كمتري بخوريم به اين دليل نيست كه خود برنج چاقكننده است در واقع، روغن افزوده شده به آن موجب چاقي ميشود. اين موضوع در مورد سيبزميني هم صدق ميكند. البته عادت خوب نروژيها در مصرف آن به شكل كبابي است كه كالري كمتري به بدن ميرساند. به علاوه، چون روغن به كار رفته در سس سويا مايع است از سسهاي ديگر كه بخشي از روغنشان جامد است، بهتر خواهد بود. زيرا روغنهاي جامد، ايزومر ترانس بالايي دارند كه خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي ـ عروقي را بالا ميبرند اما سس سويا اين مشكل را پيش نميآورد.
البته بايد توجه داشت سس سويا نمك زيادي دارد بنابراين گوشت قرمز يا سيبزميني بايد بدون نمك طبخ شوند تا باعث افزايش فشارخون نشوند. نروژيها همراه با غذا نان خاصي هم ميخورند كه با كره يا كره بادامزميني مزهدار شده است. كره بادامزميني گياهي و از ساير كرههاي گياهي كه از روغن نيمهجامد تهيه شدهاند، بهتر است. روغنهاي نيمهجامد حاوي ايزومر ترانس هستند اما كره بادامزميني طبيعي است و مانند مارگارين صنعتي نيست. گرچه كره بادامزميني بر ساير كرهها بهخصوص كرههاي حيواني ارجحيت دارد، به هر حال بايد توجه داشت كه چاقكننده است و افراط در مصرف آن ميتواند باعث اضافهوزن شود.