بهبود كيفيت نان با همكاري همه دستگاه ها

نویسنده Zohreh Gholami, قبل از ظهر 10:14:51 - 08/17/11

« بررسی تاثیر دما یا درجه حرارت بر آلودگی یا فساد مواد غذایی | بیشترین افزایش قیمت مواد غذایی در 36 سال گذشته در جهان »

0 اعضا و 2 کاربران مهمان درحال دیدن موضوع.

Zohreh Gholami

تحقق اهداف نقشه راه بهبود كيفيت نان با همكاري همه دستگاه ها

افزايش كيفيت نان كه پيش از اجراي قانون هدفمند ي يارانه ها به دلايل گوناگوني چون تخصيص يارانه به گندم و آرد، حمايت نكردن كافي از توليدكنندگان اين محصول، قيمت اندك و ضايعات بالا، به طور جدي در دستور كار نبود. پس از اجراي قانون هدفمند كردن يارانه ها در حوزه گندم، آرد و نان از موضوع هاي استراتژيك در ابعاد ملي به شمار رفته و همكاري همه دستگاه ها براي توليد نان با كيفيت نيز از مهم ترين دستاوردهاي آن است .با عنايت به حوزه ها و محورهاي ياد شده و به منظور دستيابي به آرمان مورد نظر در افزايش كيفيت گندم، آرد و نان در سطح استانداردهاي جهاني، شركت مادر تخصصي بازرگاني دولتي ايران ساماندهي كيفيت نان را با آغاز اجراي قانون هدفمند ي يارانه ها گندم، آرد و نان در دستور كار قرار داده و با استفاده مطلوب از كليه امكانات، منابع و ظرفيت هاي موجود، ايجاد ظرفيت هاي جديد و بهر ه گيري از توانمند يهاي بخش خصوصي در حوزه خريد تضميني گندم، حمل و نقل، توليد و توزيع آرد و نان، بسترهاي لازم را براي افزايش كيفيت نان در سطح كشور فراهم آورده است.

در راستاي تحقق اين ماموريت و بهبود فرآيندهاي زنجيره تامين در چرخه خريد تضميني گندم تا توليد نان و ارتقاي كيفيت آن و رضايت مشتري، شركت بازرگاني دولتي ايران به عنوان مسوول خريد تضميني گندم با بهر ه گيري از رهنمودهاي مقام معظم رهبري در اين خصوص و با هدف ارتقاي كيفيت نان در سطح استانداردهاي جهاني نقشه راه ارتقا و توسعه كيفيت نان را با رويكردي جامع و فراگیر، تهيه و تدوين كرده است تا در راستاي فرمايشات معظم له، راهبردهاي مناسبي را براي اجراي ده ها برنامه و پروژه مرتبط با آن به مورد اجرا بگذارد. تحقق اهداف نقشه راه بهبود كيفيت نان و اجراي درست و دقيق برنامه ريز يها، سياست گذاري ها، هماهنگي ها و حمايت ها و نظارت هاي لازم قيد شده در آن در چارچوب قوانين و مقررات، فرادستگاهي و نيازمند تقسيم كار مناسب و همكاري دستگاه هاي ذيربط با وزارت بازرگاني است.

در اين رابطه وظايف و تكاليف قانوني دستگا ههايي از جمله وزارت جهاد كشاورزي در توليد گندم با كيفيت، وزارت صنايع و معادن در تهيه دستگاه هاي توليدي و وزارت بازرگاني در نظارت، تعيين شده است. وزارت جهاد كشاورزي به عنوان متولي امر توليد با آموزش كشاورزان مي تواند كيفيت توليد گندم را افزايش دهد؛ بديهي است كيفي سازي نان از توليد گندم تا فرآوري نان بايد با برنامه باشد و آموزش روش كاشت در مرحله توليد و نيز انجام تحقيقات در زمينه ترويج و آموزش دستاوردها به كشاورزان، از عوامل اصلي توليد گندم با كيفيت و از وظايف اين وزارتخانه است. انبارداري و ذخيره سازي مناسب گندم و بهبود كيفيت توليد آرد در كارخانه هاي آردسازي در پي افزايش كيفيت گندم توليد شده، همچنين حمل مناسب گندم از سر مزارع به سمت سيلوها و از آنجا به كارخانه هاي توليد آرد و حمل آن به نانواييها نيز از ديگر مواردي است كه براي كاهش ضايعات و افزايش كيفيت بايد به آن توجه كرد.

مسئولان حوزه بازرگاني بر اين باورند افزايش كيفيت در 3 بخش گندم، آراد و نان مشمول بهبود كيفي بخش هاي لجستيكي، انبارداري، استاندارد سازي و ذخيره سازي ميشود كه مقادير استاندارد اين 3 بخش بايد تعيين شود. به همين منظور و در راستاي تحقق اهداف نقشه راه براي افزايش كيفيت نان نشستهاي بسياري بين نمايندگان دستگا ههاي مختلف با وزير بازرگاني برگزار شد كه پس از برگزاري نشست نمايندگان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و موسسه استاندارد، اين موسسه مسووليت تدوين استاندارد نان را به عهده گرفت و وزارت بهداشت نيز موظف به همكاري در تبيين آن شده است.همچنين براساس مصوبه ستاد هدفمندي يارانه ها و با تقسيمات كاري صورت گرفته، استاندار يها موظف شد ه اند در بخش تعزيرات گندم، آرد و نان، مانند گذشته در تمام استان ها نظارت خود را بر روي فعاليت هاي واحدهاي نانوايي گسترش دهند و به كميت، كيفيت و قيمت نان توجه كنند.

نقش اين دستگاه ها در بهبود كيفيت نان براساس نقشه راه تهيه شده بدين ترتيب است كه: وزارت كار و امور اجتماعي موظف به آموزش نيروهاي كار شاغل در نانوايی ها در يك پروسه 6 ماهه شده؛ نقش وزارت جهاد كشاورزي نيز در بهبود كيفيت گندم توليدي قابل توجه است و بر همين اساس اين وزارتخانه بايد اصلاح و بهبود كيفيت گندم را در دستور كار قرار دهد تا نخستين و تاثيرگذارترين حلقه زنجيره توليد نان در شرايط مناسب قرار گيرد، در نقشه راه بهبود كيفيت نان موسسه استاندارد وظيفه تدوين استانداردهاي گندم، آرد و نان را به عهده دارد و نظارت بر واحدهاي نانوايي نيز يكي از مواردي است كه به اتحاديه ها و متوليان امر سپرده شده و وزارت كشور نيز نظارت و ساماندهي امور مربوط به نانوايي ها در سراسر كشور را به عهده دارد.

در پايان ذكر اين نكته ضروري به نظر مي رسد كه كيفيت نان محصول همكاري دستگا ههاي متعدد و مراحل مختلفي از توليد گندم و آرد تا نانوايي هاست كه هر كدام در كيفيت نان سهم به سزايي دارند و يك وظيفه چند دستگاهي است كه اين زنجيره به صورت يك سيستم ديده شده و براي تحقق اهداف آن بايد تمامي بخش ها و دستگاه هاي مربوطه سهم خود را به نحو احسن اجرا كنند تا شش محور اصلي ترسيم شده براي نقشه راه با رويكردهاي بهبود كيفي نانوايي ها، ارتقاي سطح كيفيت و فناوري كارخانجات توليد آرد، ارتقاي كمي و كيفي مراكز ذخيره سازي و سيستم حمل و نقل، اصلاح فرآيند توليد و خريد گندم، بهبود نظام سياستگذاري، بازرسي و نظارت و در نهايت توسعه اطلاع رساني و فرهنگسازي، تحقق يابد.


ليلا موسي نژاد، كارشناس روابط عمومي شركت بازرگاني دولتي ايران


Share via facebook Share via linkedin Share via telegram Share via twitter Share via whatsapp

https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/xx.png
قیمت نان - نان در سال 96 چه قیمتی دارد؟

نویسنده guld118 در اقتصادی

0 ارسال
1202 مشاهده
آخرین ارسال: قبل از ظهر 02:15:33 - 05/02/17
توسط
guld118
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/xx.png
انواع ظروف غذايي و تاثير آنها بر كيفيت غذا

نویسنده Zohreh Gholami در مقالات تغذیه, Nutrition Articles

0 ارسال
1616 مشاهده
آخرین ارسال: قبل از ظهر 08:18:49 - 11/23/11
توسط
Zohreh Gholami
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/xx.png
بهبود باروری گاو با استفاده از اسیدهای چرب غیر اشباع

نویسنده Zohreh Gholami در مقالات دامپروری, Animal husbandry Articles

0 ارسال
1880 مشاهده
آخرین ارسال: بعد از ظهر 12:34:49 - 08/21/11
توسط
Zohreh Gholami
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/clip.png
استفاده از مدل CMMI در بهبود سازمان‌هاي نرم‌افزاري

نویسنده Zohreh Gholami در مقالات کامپیوتر, Computer Articles

0 ارسال
3631 مشاهده
آخرین ارسال: بعد از ظهر 13:58:05 - 06/28/11
توسط
Zohreh Gholami
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/xx.png
بررسی تاثیر آنزیمهای پكتولیتیك و سلولیتیك در بهبود فرایند قندگیری از خرما

نویسنده Zohreh Gholami در مقالات علوم و صنایع غذایی

0 ارسال
2047 مشاهده
آخرین ارسال: قبل از ظهر 10:30:35 - 08/17/11
توسط
Zohreh Gholami
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/xx.png
تمرینات ورزشی برای بهبود کمردرد ( Back Pain ) دوران حاملگی

نویسنده Mandana در اخبار مامایی

0 ارسال
1493 مشاهده
آخرین ارسال: بعد از ظهر 19:50:05 - 08/10/11
توسط
Mandana
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/xx.png
بهترين راه بهبود توانايي خواندن در كودكان مبتلا به عارضه نارساخواني

نویسنده Zohreh Gholami در پزشکی کودکان

0 ارسال
1427 مشاهده
آخرین ارسال: بعد از ظهر 15:47:42 - 12/16/11
توسط
Zohreh Gholami