کوفته نخودچی ( غذای محلی ایرانی – لرستان )
مواد لازم جهت سس کوفته
پیاز 1 عدد
گوشت چرخ کرده 100 گرم
تره خرد شده یک سوم پیمانه
سرکه یک سوم پیمانه
شکر سه قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
آرد سفید یک قاشق غذاخوری
آب به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
نمک و زردچوبه به مقدار لازم
مواد لازم جهت کوفته
گوشت چرخ کرده 400 گرم
هویج رنده شده 5 عدد
پیاز رنده شده 1 عدد
تره خرد شده نصف پیمانه
آرد نخود چی 4 قاشق غذاخوری
گردو خرد شده نصف پیمانه
تخم مرغ 1 عدد
روغن به مقدار لازم
نمک و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه سس کوفته؛
• ابتدا پیاز را خرد کرده در کمی روغن تفت داده و گوشت ، نمک ، زردچوبه ، تره و در آخر رب را اضافه کرده و تفت دهید .
• آرد را آخرین لحظه اضافه کنید و مقدار 3 لیوان آب اضافه کنید و بگذارید سس ، غلیظ و مواد آن پخته شود .
• یک ساعت که گذشت می توانید سرکه و شکر را تا حد ترش و شیرین شدن اضافه کرده و بگذارید بجوشد .
طرز تهیه کوفته؛
• ابتدا گوشت ، هویج و پیاز را مخلوط سپس نمک ، زردچوبه ، گردو و تره را اضافه نمایید .
• آرد نخودچی را همراه تخم مرغ مخلوط کنید .
• بعد ، از مایه بر داشته و گرد کرده و در روغن سرخ نموده و کنار بگذارید .
• هنگامی که مایه سس ، غلیظ و آب آن به نصف اولیه رسید کوفته ها را اضافه و حدود نیم ساعت بگذارید در سس بپزد .