انجمن متا: طراحی سایت و سئو - دانلود قالب و تم - کریپتو

پزشکی، بهداشت، درمان، خانواده، مقاله (عمومی) => مقاله, Article => مقالات علوم دریایی => نويسنده: Zohreh Gholami در بعد از ظهر 20:22:29 - 07/28/11

عنوان: وسایل مورد نیاز در یک آکواریوم
رسال شده توسط: Zohreh Gholami در بعد از ظهر 20:22:29 - 07/28/11
وسایل مورد نیاز در یک آکواریوم
26.jpeg
[img]28.jpeg
برای داشتن یک آکواریوم مدرن نیاز به وسایل پیشرفته ای داریم تا علاوه بر آسان تر کردن نگهداری از ماهی ها، مانع از صدمه دیدن آن ها شویم. اما وسایل آکواریوم به دو دسته ی ضروری و سرگرمی تبدیل می شوند، یعنی یک دسته برای نگهداری آبزیان لازم است ولی دسته ی دیگر تنها جنبه زیبایی و سرگرمی دارند و وجود آنها لازم نمی باشد.


دسته ی اول: وسایل ضروری
1- تور ماهیگیری 2- شیشه پاک کن 3- پمپ هوا و تجهیزات 4- فیلتر و تجهیزات 5- آبگرمکن ( بخاری آکواریوم ) و تجهیزات

دسته دوم : وسایل سرگرمی
1- گیاهان مصنوعی ( پلاستیکی ) 2- کوزه ها و وسایل سفالی رنگارنگ 3- شن 4- مرجان ، سنگ و چوب 5- تصویر پس زمینه ی آکواریوم


توضیحات اضافی وسایل:
1- تور ماهیگیری: یکی از ضروری ترین وسایل به شمار می رود، به طوری که برای گرفتن هر ماهی نیاز به داشتن چنین محصولی مشهود است و گرفتن آن ها با وسایل دیگر (مثل کاسه یا ...) ممکن است صدمات زیادی به آن ها بزند.
به طور کلی چندین نوع تور ماهیگیری در بازار وجود دارد که از تورهای بزرگ برای گرفتن گوشتخوارانی چون اسکار و پنکوسی و از تورهای کوچک و ریز بافت برای گرفتن ماهیان ریز نظیر زنده زاها و بچه های آنها استفاده می شود. دقت داشته باشید که قبل از استفاده از تور، آن را کاملاً چک کرده و از عدم وجود پارگی در تور مطمئن شوید.

نکته: اگر در تور پارگی باشد ممکن است باله های ماهی های شما در آن گیر کرده و در نتیجه به آنها آسیب برسد.تذکر: همیشه تو را در محلول ضدعفونی (به ازای هر لیتر 2 قطره) قرار داده و بعد از مصرف به طور کامل شستشو داده و مجدداً در محلول ضد عفونی قرار دهید تا توسط آن عامل بیماری احتمالی به تانک منتقل نشود.


2- شیشه پاک کن:
در صورتی که از هیچ یک از ماهی های خانواده کت فیش (لجن خوار) در تانک استفاده نکنید (مثل زمانی که از ماهیان مهاجمی مثل پرت و فلاور استفاده می کنید.) بعد از گذشت مدت زمانی اندک از تعویض آب تانک متوجه لکه های سبز و قرمز رنگی روی شیشه های تانک می شوید که از زیبایی آن می کاهند. این لکه ها در واقع جلبک های قهوه ای و سبزی هستند که در نتیجه ی تابش نور به آب به وجود می آیند و برای از بین بردن این لکه ها استفاده از روش های زیر رایج می باشد:

1- پاک کردن شیشه با وسایلی چون اسفنج پنبه و دستمال: با کشیدن این وسایل روی جداره ی داخلی تانک می توان جلبک ها را از بین برد.
مزایا:
1- همیشه در دسترس است.
2- قیمت بسیار پایین.
3- می توان جلبک های ضخیم را هم از بین برد.
معایب:
 1-  به خاطر پخش شدن جلبک ها در آب ، سبب کدر شدن آب می شود.
 2- با بردن دست به داخل آب ممکن است عامل بیماری احتمالی به تانک منتقل شود.


2- استفاده از شیشه پاک کن دستی: با اتصال دو میله ی پلاستیکی ( به صورت T)  ساخته شده و در سر قسمت بزرگتر آن یک تکه ابر، اسفنج یا وسیله ی دیگری قرار می گیرد که با کشیدن آن به شیشه های تانک ، جلبک ها را به خود جذب می کند.
مزایا:
1- عمر بسیار طولانی وسیله
2- قیمت نسباتاً ارزان
معایب:
1-  به خاطر پخش شدن جلبک ها در آب ، سبب کدر شدن آب می شود.
2- استفاده از این وسیله ممکن است استرس زیادی به ماهی ها وارد کند.

نکته: پس از استفاده حتماً آن را با آب شستشو داده، سپس در محلول ضدعفونی (به ازای هر لیتر 2 قطره) قرار دهید.

تذکر: این وسیله را می توانید از فروشگاه های ماهی تهیه کنید.


3- استفاده از شیشه پاک کن مغناطیسی: از اتصال دو آهن ربای بزرگ ساخته شده که یکی از آن ها درون تانک و دیگری بیرون و در راستای آن به شیشه متصل می شود. در سر قسمت داخلی آکواریوم هم از اسفنج یا ابر استفاده شده که با تکان دادن قسمت بیرونی، قسمت درونی هم حرکت کرده و جلبک ها را جذب می کند.
مزایا:
1-  این وسیله کمتر از گزینه های 1 و 2 موجب کدر شدن آب می شود.
2- سهولت در استفاده
معایب:
1- قادر به پاک کردن جلبک های ضخیم نیست (چون نمی توان فشار وارد بر شیشه را تنظیم کرد.)
2- در صورتی که تانک شما به دیوار یا جای دیگر تکیه داده شده باشد نمی توان آن قسمت را با این وسیله پاک کرد.
3- قیمت نسبتاً گران.