انجمن متا: طراحی سایت و سئو - دانلود قالب و تم - کریپتو

پزشکی، بهداشت، درمان، خانواده، مقاله (عمومی) => خانواده => زیبایی , تناسب اندام , تندرستی => نويسنده: Zohreh Gholami در بعد از ظهر 15:11:45 - 12/24/11

عنوان: تاثير غذاها بر کاهش روند پيري
رسال شده توسط: Zohreh Gholami در بعد از ظهر 15:11:45 - 12/24/11
تاثير غذاها بر کاهش روند پيري

با افزايش آگاهي مردم و مطالعات آنها در موارد مختلف به خصوص تاثير غذاها بر کاهش روند پيري پرسش‌هاي مطرح شده از سوي مراجعان ما مسرت‌بخش است و به آدم حس خوبي القا مي‌شود، بد نيست پاسخي به چند نمونه از پرسش‌ها بدهم شايد ذهن شما هم درگير آن باشد. خانمي به يکي از همکارن پزشک مراجعه کرده و گفته بودند: «متخصصان زيبايي مي‌گويند رژيم غذايي غني از پروتئين به خصوص ماهي مي‌تواند چروك‌ها را رفع و از تشكيل چروك‌هاي جديد جلوگيري ‌كند. آيا صحت دارد؟» پروتئين مازاد بر نياز روزانه يک فرد هيچ اثر اضافه‌اي بر سلامت پوست و مو ندارد. اما بايد هر فرد با توجه به شرايط سني و جنسي و ساير عوامل فردي مقدار کافي پروتئين را از منابع مختلف حيواني و گياهي دريافت کند. پرواضح است که پروتئين گوشت سفيد (ماهي و ميگو) به دليل دارا بودن نوع خاصي از اسيد‌هاي چرب (نه پروتئين) بر سلامت پوست و مو نيز تاثير بسزايي دارد. البته به شرط اينکه ماهي و ميگو زياد سرخ نشوند چون حرارت زياد اين اسيد‌هاي چرب مفيد را به شکل بسيار مضر تغيير شکل خواهد داد. قطعا رژيم غذايي در سلامت و شادابي همه بدن از جمله پوست و مو موثر است.

چندي قبل خانم ميانسالي از من پرسيد: «دخترم دانشجوست و مي‌گويد از قندهاي ساده كمتر استفاده كنيد و به جاي آن نان سبوس گندم و غلات بخوريد. آيا اين توصيه علمي است؟» خيلي خوشحال شدم چون قطعا اين موضوع از توصيه‌هاي کليدي غذايي براي برخورداري از الگوي غذايي سالم است. مسلم است که قند‌هاي ساده به سرعت جذب خون مي‌شوند و زمينه را براي افزايش قند و چربي‌خون و چاقي و بيماري قلبي‌- عروقي و حتي بيماري‌هاي سرطاني، پوسيدگي دندان و ... فراهم مي‌کنند.

بنابراين به شدت توصيه مي‌کنم تا آنجا که ممکن است از مصرف قند‌هاي ساده چه به صورت آشکار و چه به صورت نهان (منظور قند و شکري است که در انواع فرآورده‌هاي غذايي وجود دارند) پرهيز شود. وقتي شما مقدار زيادي شكر يا بشقابي پر از ماكاروني مي‌خوريد، به سرعت در خون به قند تبديل شده و عكس‌العمل لوزالمعده ترشح انسولين خواهد بود تا سطح قند خون را كنترل كند. اين ترشح جبراني يك دفعه باعث بروز برخي واكنش‌ها شده كه به ايجاد تورم در سطح سلولي مي‌انجامد. قند بالاي خون با مواد معدني موجود در خون (مس و آهن) تركيب شده و علاوه بر ايجاد راديكال‌هاي آزاد به بخش چربي دو لايه‌اي سلول‌ها صدمه مي‌زند.

اين سلسله واكنش‌هاي مخرب و التهاب‌زا موجب تسريع روند پيري مي‌شوند. جالب است بدانيد افراد مبتلا به ديابت كه قند خونشان را با اصول صحيح در كنترل ندارند و عملكرد لوزالمعده‌شان نيز به درستي صورت نمي‌گيرد، يك‌سوم زودتر از افراد عادي پير مي‌شوند. به همين دليل ما بر پيروي از تغذيه صحيح براي زيبا ماندن و مهم‌تر ازآن سلامت ماندن چه براي بيماران و چه گروه سالم تاكيد داريم. افرادي که از تغذيه خوبي برخوردار بوده‌اند و در حال حاضر نيز الگوي تغذيه سالمي دارند از مقاومت بيشتري (به‌طور نسبي) در مقابل تمامي عوامل مخرب و مضر برخوردار هستند.


جعبه متن
دكتر محمدرضا وفا، متخصص تغذيه، دانشيار دانشگاه علوم پزشکي تهران