انجمن متا: طراحی سایت و سئو - دانلود قالب و تم - کریپتو

پزشکی، بهداشت، درمان، خانواده، مقاله (عمومی) => مقاله, Article => مقالات تغذیه, Nutrition Articles => نويسنده: Zohreh Gholami در بعد از ظهر 13:28:59 - 11/26/11

عنوان: ارزش غذایی گوشت
رسال شده توسط: Zohreh Gholami در بعد از ظهر 13:28:59 - 11/26/11
ارزش غذایی گوشت

1- گوشت منبع خوبي از پروتئين است و پروتئين آن دو بخش باكيفيت و بي‌كيفيت دارد و مي‌تواند به عنوان يك ماده غذايي مهم در برنامه غذايي همه گروه‌هاي سني گنجانده شود.

2- ارزش بيولوژيكي پروتئيني گوشت 80 و موادغذايي‌اي مانند تخم‌مرغ 100، شير 96 و ماهي 75 است. پس با بايد اين مواد را در برنامه غذايي روزانه خود بگنجانيد.

3- ليزين، والين، فنيل آلانين، ايزولوسين، تروئونين، ميتونين، تريپتوفان و لوسين، 8 آمينواسيد ضروري هستند كه بدن قادر به ساخت آنها نيست و بايد اين آمينواسيدها را از طريق موادغذايي دريافت كند و گوشت تمام آنها را دارد.

4- مصرف گوشت كبابي به عنوان يك غذاي پرپروتئين، براي كودكان در سنين رشد و افراد مبتلا به عفونت يا عوارض سوختگي و جراحت، بسيار مفيد است زيرا باعث ترميم بافت‌ از بين رفته و تسريع روند بهبود مي‌شود.

5- بهترين روش‌ طبخ گوشت، كباب يا بخارپزكردن است، به اين ترتيب ارزش غذايي آن بيشتر حفظ مي‌شود. كساني كه اين ماده غذايي را با روش‌هاي نامناسب مانند سرخ‌كردن طبخ مي‌كنند، به طور نسبي موادمغذي کمتري را دريافت خواهند کرد.

6- كمي حوصله به خرج دهيد تا گوشت به صورت يكنواخت پخته شود. مغزپخت‌نشدن گوشت احتمال ابتلا به آلودگي را بالا مي‌برد و ارزش پروتئين گوشت را پايين مي‌آورد.

7- تا حد امكان چربي‌هاي گوشت را قبل از استفاده از آن جدا كنيد.

8- در كنار گوشت كبابي، فلفل‌دلمه‌اي، هويج يا سبزيجات ديگر را هم مصرف كنيد. با اين كار ارزش غذايي کباب‌تان بيشتر مي‌شود.

9- تغذيه، دانش تعادل است و بايد حتي در مصرف موادمغذي و مفيد هم حد اعتدال را رعايت كرد. زياده‌روي در مصرف گوشت قرمز به خصوص گوشت گوسفند يا گوساله هم به دليل اينكه چربي بالايي دارد و از نوع اشباع‌شده است، احتمال ابتلا به بيماري‌هاي قلبي – عروقي، ديابت و سرطان روده بزرگ را افزايش مي‌دهد و باعث افزايش كلسترول و آسيب كليه و كبد مي‌شود.

10- بهتر است در برنامه غذايي‌تان در طول هفته، 2 روز گوشت، 2 روز ماهي، 2 روز مرغ و يك روز غذاهاي بدون گوشت مصرف كنيد. به اين ترتيب احتمال بروز عوارضي كه ممكن است با مصرف بيش‌ازحد اين ماده غذايي بروز كند، کم خواهد شد.