انجمن متا: طراحی سایت و سئو - دانلود قالب و تم - کریپتو

پزشکی، بهداشت، درمان، خانواده، مقاله (عمومی) => تغذیه و سلامت => پزشکی، بهداشت، درمان => اخبار تغذیه => نويسنده: Zohreh Gholami در بعد از ظهر 17:57:42 - 11/25/11

عنوان: مصرف قند و شکر
رسال شده توسط: Zohreh Gholami در بعد از ظهر 17:57:42 - 11/25/11
مصرف قند و شکر

مصرف قند هر کشور به فرهنگ آن کشور برمي‌گردد. تحقيقات مي‌گويد به‌طور تقريبي مصرف قند و شکر براي بدن فايده‌اي ندارد زيرا قند مورد نياز بدن از طريق ميوه‌هاي مصرف‌شده تامين مي‌شود بنابراين نيازي به خوردن قند و شکر نيست...

بسياري از ايراني‌ها همراه قند، چاي مصرف مي‌کنند و اين مساله به عادت غذايي ما برمي‌گردد. متأسفانه ما عادت کرديم که قند را در دهان بگذاريم و چاي را جرعه‌جرعه بنوشيم و در نتيجه همراه با يک استکان چاي چند حبه قند مصرف خواهيم کرد. حال اگر عادت به نوشيدن چاي داغ داشته باشيم تعداد قندهاي مصرفي بالا خواهد رفت در نتيجه مقدار زيادي کالري که مورد نياز بدن هم نيست وارد بدن خواهد شد.


مصرف قند بهداشت دهان را به مخاطره مي اندازد
استفاده زياد از قند و شکر علاوه بر آنکه کالري زيادي وارد بدن خواهد کرد و به مرور زمان باعث چاقي خواهد شد، بهداشت دهان و دندان را نيز به مخاطره مي‌اندازد. وقتي قند را در دهان مي‌گذاريم و آهسته آهسته آن را مي‌خوريم به مرور زمان باکتري‌هاي پوسيده‌زا روي دندان اثر مي‌گذارند و باعث پوسيدگي آنها مي‌شوند. علاوه بر بيماري گفته‌شده، مصرف زياد قند و شکر به بافت‌هاي نرم دهان آسيب مي‌رساند و آنها را دچار مشکل خواهد کرد.


قندهاي طبيعي هم مي‌تواند خطرساز باشد
بي‌شک هر ماده‌اي که طبيعي و جنبه گياهي داشته باشد هم مي‌تواند مضر باشد و بي‌کالري هم نيست زيرا قندي که خاص ميوه است که به آن فروکتوز مي‌گويند، قند بالايي دارد و وقتي از طريق روده جذب بدن شد وارد کبد مي‌شود و به‌وسيله راه‌هاي متابوليکي به گلوکز تبديل و وارد خون مي‌شود. اگر مقدار قند مصرفي بيش از حد نياز باشد، خطر چاقي و افزايش قندخون، فرد را تهديد خواهد کرد بنابراين قند طبيعي موجود در ميوه‌ها هم مي‌تواند خطرساز باشد.


قند را چگونه مصرف کنيم؟
فرهنگ استفاده از قند ساليان سال است در دست تهيه است اما به جايي نرسيده کارشناسان و پژوهشگران ساليان سال است که تلاش مي‌کنند فرهنگ صحيح و جايگزيني براي قند و شکر را در رژيم غذايي ايراني‌ها بگنجانند اما متاسفانه تاکنون موفق نشده‌اند. به عنوان نمونه بسياري از خانم‌ها يا حتي آقايان براي حفظ اندام خود همراه با چاي يا قهوه، کشمش يا توت خشک يا کلوچه مصرف مي‌کنند. اين افراد اگر چه به ظاهر قند و شکر را از رژيم غذايي خود حذف کرده‌اند اما به دليل مصرف بي‌رويه کشمش و قندهاي طبيعي که در برخي از ميوه‌ها قرار دارد، نتوانسته‌اند به وزن دلخواه‌شان برسند و همچنان با مشکل اضافه وزن روبرو هستند، چون معتقدند قندي که در کشمش و توت خشک وجود دارد، طبيعي است.


چاي داغ را ممنوع و عادات بد غذايي را ترک کنيم
مصرف‌نکردن چاي داغ يکي از بهترين راه‌هاي مبارزه با کاهش مصرف قند و شکر است. خوردن نوشيدني داغ به‌خصوص چاي علاوه بر آنکه به مري و ناي به شدت آسيب مي‌رساند باعث مي‌شود هنگام صرف چاي از مواد قندي بسياري استفاده شود در نتيجه اساسي‌ترين و کم‌خرج‌ترين راه‌حل نخوردن چاي داغ است. بايد عادت‌هاي بدغذايي ترک شود. گفتن اين جمله‌ها كه «ما نمي‌توانيم» و «من عادت دارم»، ساخته ذهن بشر است. اگر اين عادت باعث شود که به بدن ضرر برساند، بهتر است آن را به مرور زمان ترک و از خوردن شيريني و قند به ميزان زياد جلوگيري کنيم چرا که اين عادت‌هاي بد به مرور زمان مشکل‌ساز خواهد شد.