ظروف یکبار مصرف چه ویژگی هایی باید داشته باشند؟
معمار کارشناس غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: مصرف كنندگان بايد به علامات اختصاري مانند PE ،PP يا PS كه در كف ظروف حك شده است، توجه كنند.
وی در ادمه گفت: اين علائم نشان دهنده اين است كه اولاً توليد كننده ظروف سعي در اطلاع رساني به مصرف كننده از نظر نوع كاربرد ظروف دارد و ثانياً هر يك از اين علائم نشانگر نوع مصرف و كاربرد ظروف يكبار مصرف است.
این کارشناس آزمایشگاه در ادامه انواع ظروف یکبار مصرف و کاربرد آنها گفت: ظروف پلي اتيلني ((PE سفيد رنگ برای بسته بندي و نگهداري روغن، سركه و محصولات لبني (شير و دوغ) و مواد غذايي با حرارت بالا و مرطوب مناسب است.
بر اساس این گزارش، استفاده از ظروف پلي پروپيلني (PP) سفيد رنگ براي بسته بندي محصولات لبني ( ماست ، خامه ، پنير ) و همچنين زيتون و مواد غذايي با حرارت بالا و مرطوب بلامانع بوده و اخيراً در جهان به جاي ليوان هاي يكبار مصرف شفاف از ليوان هاي پلي پروپيلني استفاده مي شود.
وی در ادامه افزود: ظروف پلي استايرني شفاف كه به نام(GPPS) نيز معروف است براي توليد ليوان و ظروف يكبار مصرف فقط براي مواد غذايي در دماي معمولي توصيه مي شود ولي نمي توان از آن براي نوشيدني هاي داغ (چاي ، شيركاكائو و قهوه ) و مواد غذائي با حرارت بالا استفاده کرد.
معمار در خصوص ظروف پلی استایرنی شفاف خاطر نشان کرد: از گرم كردن مواد غذايي در این ظروف در مايكروفر خودداري شود.
همچنین ظروف پلي استايرن كريستال براي بسته بندي روغن هاي خوراكي، مارگارين و كليه محصولاتي كه لايه خارجي آنها چربي بوده و در تماس با بسته بندي است، ممنوع است.
این کارشناس آزمایشگاه در ادامه گفت: ظروف پلی استایرنی فوم دار (EPS) و ظروف پلی استایرنی سفید رنگ (HIPS) نبايد براي بسته بندي آن دسته از مواد غذايي (خوراكي و آشاميدني ) كه در زمان پرشدن نگهداري يا مصرف دما بالاتر از 65 درجه سانتي گراد دارند، استفاده شود.