انجمن متا: طراحی سایت و سئو - دانلود قالب و تم - کریپتو

پزشکی، بهداشت، درمان، خانواده، مقاله (عمومی) => مقاله, Article => مقالات علوم دریایی => نويسنده: Zohreh Gholami در بعد از ظهر 19:18:17 - 07/28/11

عنوان: چگونه یک آکواریوم ساخته شده را راه اندازی کنیم؟
رسال شده توسط: Zohreh Gholami در بعد از ظهر 19:18:17 - 07/28/11
چگونه یک آکواریوم ساخته شده را راه اندازی کنیم؟

پس از ساخت آکواریوم خود، باید شرایطی را برای زندگی آبزیان فراهم کرده تا هیچ خطری آن ها را تهدید نکند.


مراحل راه اندازی آکواریوم
مرحله ی اول: ابتدا باید تانک را با استفاده از آب ، نمک و فرچه یا مسواک کاملاً شستشو دهید و سپس آبی را که از 24 ساعت پیش کنار گذاشته اید درون تانک بریزید.

نکته: به جای کنار گذاشتن آب برای از بین رفتن کلر می توان از محلول ضد کلر ( به ازای هر 4 لیتر یک قطره ) استفاده کرد ولی روش طبیعی ارزانتر و بهتر است.
نحوه ی شستن آکواریوم: ابتدا دیواره های داخلی را با آب مرطوب کرده و سپس نمک را به آنها پاشیده و با استفاده از فرچه یا مسواک لکه های روی آن را پاک کنید. بهتر است این کار را تا دو بار تکرار کرده، سپس تانک را به دقت بشویید تا اثری از نمک در آن باقی نماند.


مرحله دوم: وسایل را پس از شستشو کامل با آب و نمک به تانک منتقل کنید.
دقت داشته باشید در صورتی که وسایل بیش تری را در تانک قرار می دهید، می توانید ابتدا آنها را در تانک خالی چیده و سپس آب را با فشار کم به تانک وارد کنید. 


مرحله ی سوم: فراهم آوردن شرایط ویژه ی آب که قبل از قرار دادن ماهی ها باید مواردی چون دمای مورد نیاز، PH ، سیکل ازت و ... در آب رعایت شوند که نحوه ی ایجاد آنها در بخش شرایط آب تانک به طور کامل بیان شده است.
پس از فراهم آوردن شرایط بالا می توانید ماهی های خود را به روش زیر و بدون هیچ واهمه ای به تانک منتقل کرده و از تماشای آنها لذت ببرید.


نحوه ی انتقال ماهی خریداری شده به تانک:
بعد از خرید ماهی سالم ابتدا باید آن را با پلاستیک خریداری شده به مدت 15 دقیقه روی آب آکواریوم به طور شناور قرار داده، سپس آنها را به یک ظرف کوچک منتقل کنید، هر 10 دقیقه یکبار مقداری از آب آکواریوم را با آب ظرف مخلوط کنید و این کار را تا زمانی که مقدار آب اضافه شده با آب اولیه پلاستیک برابر شود، ادامه دهید، پس از این مراحل می توانید ماهی را با تور گرفته و به آرامی به تانک انتقال دهید.

تذکر: هرگز آبی را که به همراه ماهی خریداری شده است به تانک اصلی منتقل نکنید تا عامل بیماری احتمالی به تانک منتقل نشود.

توجه: دلیل قرار دادن ماهی با پلاستیک روی آب، هم دما شدن آبی که ماهی درون آن است با آب جدید میباشد که یک امر ضروری است.


پس از مدتی از نگهداری ماهی ها به تدریج به دلیل تبخیر آب و باقی ماندن املاح، سختی آب افزایش می یابد که در این حالت ماهی ها نامنظم شنا کرده و مرتب به روی آب می آیند. ( البته روی آب آمدن ماهی ها به دلیل کمبود اکسیژن هم رخ می دهد.)  ضمن اینکه پس از این مدت به تدریج آب کدر می شود که بیش تر ماهی داران در این زمان آب تانک را تعویض می کنند ؛ در صورتی که می توان با سیفون کردن آب ، از تکرار تعویض آب جلوگیری کرد.


نحوه ی سیفون کردن آب تانک: برای سیفون کردن آب ابتدا بایست مقدار آب مورد نیاز را 18 تا 24 ساعت قبل در ظرفی جداگانه قرار داده تا کلر آن از بین رود ، سپس به همان مقدار ( معمولاً یک سوم آب تانک ) از آب تانک را بیرون ریخته و آب جدید را جایگزین کنید.

نکته: برای تسریع در کلرزدایی آب می توان در یک سوم آب تانک از آب گرم استفاده کرد.


در بعضی موارد که آب تانک بیش از حد کدر شده و دیگر با سیفون کردن آب، تاثیری روی آن مشاهده نمی شود، لازم است که آب تانک تعویض شود.


نحوه ی تعویض آب تانک: در مورد تعویض آب تانک باید مراحل ذکر شده در مورد راه اندازی آکواریوم را به ترتیب انجام داده و پس از رعایت شرایط ذکر شده در مورد آب ؛ ماهی ها را به تانک انتقال دهید.

نکته: بهتر است قبل از انتقال ماهی ها به تانک ، فیلتر یا پمپ هوا به مدت 30 دقیقه با تمام فشار در آب کار کند تا کمبود اکسیژن در آب جبران شود.
تذکر: پس از هر بار تعویض یا سیفون کردن آب استفاده از محلول هایی که برای افزایش کیفیت آب و یا کنترل پارامترهای آب استفاده می کنید (مثل Tetra AquaSafe) ضروری است، ضمن اینکه در صورتی که ماهی حساس به نمک (همچون کت فیش) ندارید، توصیه می شود به ازای هر 40 لیتر یک قاشق چایخوری نمک به آب اضافه کنید.