انجمن متا: طراحی سایت و سئو - دانلود قالب و تم - کریپتو

پزشکی، بهداشت، درمان، خانواده، مقاله (عمومی) => تغذیه و سلامت => پزشکی، بهداشت، درمان => اخبار تغذیه => نويسنده: Mandana در بعد از ظهر 13:36:36 - 07/29/11

عنوان: استفاده از جوش شیرین در نان ، باعث بروز اختلال در جذب مواد و بیماریهای گوناگون م
رسال شده توسط: Mandana در بعد از ظهر 13:36:36 - 07/29/11
استفاده از جوش شیرین در نان ، باعث بروز اختلال در جذب مواد و بیماریهای گوناگون می شود

بی‌کربنات سدیم ( NaHCO3 )، نمک یک سدیمی اسیدکربنیک می‌باشد. این ترکیب ، در بین عموم مردم به جوش شیرین معروف است و معمولا در ترکیب خمیر نان ، برای متخلخل کردن نان استفاده می‌شود. معمولا به صورت پودر سفید یا به صورت کریستالی یافت می‌شود. این ترکیب بدون بو و طعم می‌باشد و دارای قلیائیت ناچیزی است و به عنوان یک آنتی اسید ، برای کم کردن اسید معده و درمان سوزش آن بکار می‌رود.
[/b]

بی‌کربنات سدیم ، جاذب رطوبت و بوگیر خوبی می‌باشد و از جعبه‌های حاوی این ترکیب می‌توان در یخچال ، برای جذب بو استفاده کرد .  استفاده از جوش شیرین در نان باعث بروز مواردی از جمله اختلال در جذب آهن و بروز کم خونی، پوکی استخوان، بیماری های قلبی و عروقی، اختلال در فعالیت های آنزیم های گوارش و هضم و جذب، افزایش اسید معده و بیماری های روده ای می شود.

استفاده از جوش شیرین در نان باعث بروز مواردی از جمله اختلال در جذب آهن و بروز کم خونی  ، پوکی استخوان  ، بیماری های قلب وعروق  ، اختلال در فعالیت های آنزیم های گوارش و هضم و جذب، افزایش اسیدیته معده  و بیمارهای روده ای  می شود.

جوش شیرین واکنش های مفید خمیر را مهار می کند،PH را افزایش داده و اسیدهای آلی نان را کاهش می دهد. همچنین ویتامین های آنزیمی را غیر فعال می کند. جوش شیرین از عطر و طعم نان می کاهد و باعث فطیر شدن آن می شود.

در حالی که گاهی خبرهایی از سوی نشریات و بولتن های تخصصی بهداشتی درباره مضرات مصرف جوش شیرین به چاپ می رسد اما باز هم مشاهده می شود که نانوایی ها برای تخمیر و سفیدی نان و همچنین برای افزایش مدت زمان نگهداری نان، از جوش شیرین استفاده می کنند.

به نقل از موسسه تغدیه وابسته به وزارت سلامت هند، مصرف جوش شیرین زیاد در نان و کیک برای سلامتی عمومی بدن مضر است.

متخصصان معتقدند مصرف جوش شیرین به میزان بسیار کم خطری برای سلامتی ندارد اما مصرف زیاد آن از سوی تهیه کنندگان نان به دلیل ارزان بودن در مقایسه با سایر بهبود دهنده ها و تخمیر کنندگان جایگزین، خطری جدی برای سیستم عمومی بدن و بویژه برای سیستم گوارشی است.

از جوش شیرین به طور گسترده در تولید نوشابه استفاده می شود و این مایع که در آن شکر فراوانی وجود دارد ارزش غذایی بسیار پایینی دارد.

استفاده از جوش شیرین در نان باعث بروز مواردی از جمله اختلال در جذب آهن و بروز کم خونی، پوکی استخوان، بیماری های قلبی و عروقی، اختلال در فعالیت های آنزیم های گوارش و هضم و جذب، افزایش اسید معده و بیماری های روده ای می شود.

از آنجا که جوش شیرین که به شدت خاصیت ضد اسیدی دارد در بسیاری از مواد غذایی به عنوان یک آنتی اکسیدانت قوی کاربرد دارد. به عنوان مثال مزه تند نوشابه ها را گرفته و آنها را خوش طعم تر می کند. مصرف این ماده به عنوان مخمر در تولید نان، باعث می شود عمل تخمیر زودتر صورت بگیرد.

رنگ نان سفیدتر شود و در غایت ماندگاری نان تا چند روز افزایش یابد. در عین حال کارشناسان اعلام می‌کنند مصرف جوش شیرین در نان به صورت دراز مدت و طولا نی ، خطرساز است و مقدار کم آن(حدود ۱۰۰ گرم در ۱۰۰ کیلوگرم آرد) در موارد خاص، هیچگونه ضرری برای انسان ندارد.

در این راستا متخصصان علم تغذیه به این نتیجه رسیده اند که کم خونی، پوکی استخوان، سوءهاضمه، افسردگی و بی حالی از جمله عوارضی هستند که مصرف روزانه نان های جوش شیرین دار در انسان ایجاد می کند. زیرا جوش شیرین با نشستن روی آهن و کلسیم در خون، به تدریج به حذف این دو عنصر حیاتی از بدن منجر شده و خونسازی و استقامت استخوان ها را از بین می‌برد.

همچنین از آنجا که این ماده خاصیت ضد اسیدی دارد، با ورود به معده، اسید آن را از بین برده و فرایند هضم غذا را با مشکلا ت جدی روبه رو می کند.

جعبه متن
پزشکان بدون مرز