بهداشت مواد غذایی

نویسنده Zohreh Gholami, بعد از ظهر 16:38:05 - 09/15/11

« آشنایی با خطرات اشعه ماورای بنفش خورشید | مسائل مهم بهداشتی در مسافرت »

0 اعضا و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

Zohreh Gholami

بهداشت مواد غذایی

فساد غذا
فساد غذا عبارتست از تغییرات مواد غذایی به صورتی که آن را برای انسان غیر قابل مصرف نماید. این تغییرات میتواند سبب کاهش یا از بین رفتن ارزش غذایی شده یا موجب مسمومیت و بیماری در انسان گردد.


عوامل فساد
مسمومیت غذایی عبارتست از مجموعه اختلالاتی که در نتیجه خوردن غذاهای فاسدی که به میکروبها و مواد شیمیایی آلوده هستند در بدن به وجود می آید. مسمومیتهای غذایی انواع مختلف دارند ولی نوع میکروبی آن شایع تر از سایر مسمومیت های غذایی است.


علائم عمومی مسمومیت غذایی عبارتند از:
بی حالی، اسهال، سرگیجه، استفراغ، تب.


انواع غذاهایی که بیشتر باعث مسمومیت می شوند:
گوشت فاسد- اکثر مسمومیت های غذایی با مصرف گوشت فاسد عارض می شوند. گوشت در هوای معمولی و گرم فاسد می شود. از مصرف گوشتی که در معرض هوای آزاد قرار گرفته و با مگس و سایر حشرات تماس داشته باید خودداری نمود. گوشت فاسد رنگ و بوی نامطبوع دارد.

خامه و شیرینی های خامه دار-
مسمومیت به وسیله خامه و مواد خامه دار زیاد است. از مصرف خامه مانده باید خودداری شود و حتی المقدور از محصولات پاستوریزه شده استفاده شود.

تخم مرغ-
مسمومیت در اثر مصرف تخم مرغ فاسد فراوان است، تخم مرغ پس از کهنگی، متعفن می گردد. در روی سالادهای مخلوط با تخم مرغ باکتری رشد می کند، بیشتر مسمومیت های که در نتیجه خوردن بستنی پیدا می شود، از تخم مرغ و خامه است. برای شناختن تخم مرغ فاسد آن را داخل ظرف آب قرار دهید در صورتی که روی آب به صورت افقی ایستاد قابل مصرف نمی باشد. تخم مرغ سالم هرگز روی آب نمی ماند. از مصرف تخم مرغ های شکسته و سوراخ شده خودداری کنید.

شیر-
شیر محیط مناسبی برای رشد میکروب میباشد. شیر ممکن است آلوده باشد یعنی از حیوان بیمار دوشیده شده باشد یا موقع دوشیدن و حمل و نقل آلوده و فاسد شده باشد. شیر فاسد هنگامی که جوشانده شود به صورت ژله در می آید. (به اصطلاح بریده می شود)
برای جلوگیری از آلودگی شیر رعایت نکات زیر لازم است:
همیشه شیر پاستوریزه مصرف نمائید.
برای نگهداری شیر از یخچال استفاده کنید.
حداکثر بیش از 24 ساعت نگهداری ننمائید.

پنیر-
مسمومیت در اثر مصرف پنیر نیز ممکن است ایجاد گردد. پنیر تازه در صورتی که قابل مصرف است که از شیر سالم تهیه شده باشد، پنیر باید در ظروف سرپوشیده و در مکان سرد نگاهداری شود. برای نگهداری پنیر آن را در آب جوشیده و نمک زده ای که سرد شده باشد بگذارید، پنیر فاسد طعم و رنگ و بوی نامطبوعی دارد.

سبزیجات-
سبزی ها علاوه بر میکروب ها، انگل ها و تخم انگل ها و تخم انگل ها را در خود نگه می دارند. مصرف سبزی های کثیف و ضد عفونی نشده باعث بروز انواع بیماری های میکروبی و انگلی می گردد.
از آنجایی که قرار گرفتن غذا به مدت 4 الی 5 ساعت در دمای معتدل می تواند سبب رشد عوامل بیماری زا و و در نتیجه بیماری انسان گردد.


لذا در تهیه مواد غذایی و مصرف آن به نکاتی چند توجه شود:
غذا را بلافاصله پس از پخته شدن مصرف کنید.
غذای آماده را برای مصارف بعد با دقت نگهداری کنید.
غذای از قبل پخته شده را به حد کافی گرم کنید.
غذاهای آماده بی خطر (مثل- شیر پاستوریزه) را انتخاب کنید.
تمام سطوح و وسایل آشپزخانه را با دقت کامل پاکیزه کنید.
غذا را از دسترس حشرات، جوندگان و سایر حیوانات دور نگه دارید.
آب مصرفی برای آشامیدن یا تهیه غذا باید پاکیزه باشد.
دست ها را قبل از دست زدن به مواد غذایی کاملاً بشویید.
در هنگام مسافرت نباید از هر مکانی مواد خوراکی تهیه و مصرف نمائید.

Tags:

Share via facebook Share via linkedin Share via telegram Share via twitter Share via whatsapp

https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/xx.png
اهمیت بهداشت مواد غذایی در دوران بارداری

نویسنده Zohreh Gholami در تغذیه مادر در دوران بارداری

0 ارسال
1127 مشاهده
آخرین ارسال: بعد از ظهر 16:45:51 - 09/22/11
توسط
Zohreh Gholami
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/xx.png
نکاتی مهم در رابطه با بهداشت مواد غذایی

نویسنده Hooman Ghayouri در اخبار تغذیه

0 ارسال
1575 مشاهده
آخرین ارسال: بعد از ظهر 22:46:55 - 08/05/11
توسط
Hooman Ghayouri
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/xx.png
راهکارهای مناسب برای وارد کردن مواد غذایی به رژیم غذایی کودک

نویسنده Zohreh Gholami در تغذیه کودکان

0 ارسال
1471 مشاهده
آخرین ارسال: بعد از ظهر 12:29:40 - 09/21/11
توسط
Zohreh Gholami
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/clip.png
بدترین مواد غذایی که می توان خورد

نویسنده Hooman Ghayouri در اخبار تغذیه

2 ارسال
1941 مشاهده
آخرین ارسال: بعد از ظهر 14:47:13 - 07/29/11
توسط
Hooman Ghayouri
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/xx.png
ثبت برند مواد غذایی و خشکبار

نویسنده sabtmojeno در مقالات حقوق و علوم سیاسی

0 ارسال
4175 مشاهده
آخرین ارسال: قبل از ظهر 11:21:25 - 07/11/21
توسط
sabtmojeno
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/clip.png
میزان کالری موجود در مواد غذایی گوناگون

نویسنده Zohreh Gholami در اخبار تغذیه

4 ارسال
3690 مشاهده
آخرین ارسال: قبل از ظهر 11:57:52 - 10/01/11
توسط
Zohreh Gholami
https://www.meta4u.com/forum/Themes/Comet/images/post/xx.png
مواد غذایی برای کمک به نعوظ بهتر

نویسنده Hooman Ghayouri در پزشکی

0 ارسال
1144 مشاهده
آخرین ارسال: بعد از ظهر 14:58:21 - 07/01/11
توسط
Hooman Ghayouri