سایت حسابداری - تالار تخصصی حسابداری ایران Meta ACC

انجمن های تخصصی حسابداری => حسابداری صنعتی => نويسنده: امامقلی در می 19, 2014, 10:51:48 قبل از ظهر

عنوان: فرايند توليد
رسال شده توسط: امامقلی در می 19, 2014, 10:51:48 قبل از ظهر
در شركت توليدي تعدادي از محصولات ساخته شده و تحويلي به انبار محصول ، به پروسه توليد برگشت شده  و به يك فرايند جديد برروي آن انجام پذيرفته و به محصول جديد تبديل گرديده است . براي اين موضوعات چه راهكار و روشي هايي را بايستي انجام داد . لازم بذكر است محصولات ما قابليت فاسد شدن را دارند و هنگامي كه در انبار محصول هستند بايد در دماي خاص نگهداري شوند . بايد چگونه اين موارد را براي محصولاتي كه دوباره به خط توليد برگشت خواهد شد را لحاظ نماييم
عنوان: پاسخ : فرايند توليد
رسال شده توسط: دایی رضا! در می 26, 2014, 09:58:32 قبل از ظهر
نقل قول از: امامقلی در می 19, 2014, 10:51:48 قبل از ظهر
در شركت توليدي تعدادي از محصولات ساخته شده و تحويلي به انبار محصول ، به پروسه توليد برگشت شده  و به يك فرايند جديد برروي آن انجام پذيرفته و به محصول جديد تبديل گرديده است . براي اين موضوعات چه راهكار و روشي هايي را بايستي انجام داد . لازم بذكر است محصولات ما قابليت فاسد شدن را دارند و هنگامي كه در انبار محصول هستند بايد در دماي خاص نگهداري شوند . بايد چگونه اين موارد را براي محصولاتي كه دوباره به خط توليد برگشت خواهد شد را لحاظ نماييم

با سلام

در حالت عادی شما باید بهای تمام شده تولید رو  بدست بیارین ( قبل از تحویل به انبار محصول ) و بعد سهم هزینه ها  بابت انباشت کالا تا زمانیکه به خط برگشت میشه (هزینه های انبار داری) رو بهش اضافه کنید

ولی  شما محصولاتتون باید در دمای خاص نگهداری بشن و الا فاسد میشوند چند نکته وجود داره :
1- آیا این محصولات باید به نقطه انجماد(یا ذوب) برسند تا بتوان اونها رو نگهداری کرد ؟
2- آیا فقط دما مورد نظر شما عدد ثابت (با تلورانس خاصی) است - مثلا 5 درجه الی7 درجه ؟
3- چه زمان لازمه که به نکته 1 برسید(نقطه ذوب یا انجماد )  ؟
4- شما به کدام حالت در بالا محصول میگین ؟ یعنی قبل از اینکه به اون دما برسه برای شما قابل فروشه یا اینکه باید به اون دمای خاص برسه و بعد بعنوان محصول شناسایی بشه ؟

برای نکته اول  و سوم : اون زمانی رو که محصول وارد انبار میشه تا به نقطه انجماد  برسه رو باید بدست بیارین و به تناسب ، هزینه های انبار رو به اون تخصیص بدین و بعد به اضافه بهای تولید کنید و به خط برگشت بزنید

برای نکته دوم : اگه محصول شما پس از تولید باید در دمای خاصی نگهداری بشه و زمان خاصی برای این موضوع نیست یعنی مثلا چه یک روز باشه چه 10 روز فقط مهم اینه که در این دما باشه . بهتره که با مجصولاتی رو که قراره برگشت به خط بدین رو شناسایی کنید چون باید زمان توقفشون در انبار رو داشته باشین تا بتونید به همین نسبت هزینه های انبار داری رو جذب اونها کنید ( روش انبارداری در اینجا مهمه میانگین ! ائلین صادره و...... )

برا نکته چهارم : اگر کالایی که تولید میکنید تا به دمای خاصی نرسه محصول قابل فروش بحساب نمیاد حتما باید سهمی از هزینه های انبار داری رو به بهای تمام شده ببرین و از اون به بعد هزینه ها رو به محصولات قابل برگشت تسهیم کنید
مثلا کالای تولیدی شما باید حتما 1 روز در انبار بمونه تا قابل فروش بشه ( مثلا مثل بستنی )  و از روز دوم به بعد جزو هزینه های انبارداری محسوب میشه هزینه های یک روز رو به بهای تمام شده ببرید و بقیه رو تا زمانی که قراره برگرده به خط محاسبه و به اون اضافه کنید

در کل داشتن تایم شیت دقیق در روال انبار داری برای سهم بری هزینه ها به محصولات از اصول کار شماست

ثبتهای حسابداریش رو هم که  استادین ( نوع مصرفی مناسب و در خور شان  برای این نوع حواله ها )

سپاس

البته در خصوص مواد فاسد شدنی و حمل با کامیونتهای یخچالدار قبلا در تاپیکی جدا بحث شه در همین سایت!