ارزش افزوده دارایی ثابت

نویسنده آیلان, جون 08, 2013, 02:04:44 بعد از ظهر

« اسناد دريافتني | شرکت حقوقی یایند الف حقیقی »

0 اعضا و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

amjad

کالاهایی که شرکت ما میفروشه مشمول ارزش افزوده هستش!مشکل من اینجاست که این 24ملیون رو تو ارزش افزوده 3ماهه تو خرید کالا نشون بدم یا هزینه ، آخه ما دارایی خریدیم .یا اصلا من نمیتونم این خریدمو تو ارزش افزوده گزارش کنم و ویا  باید کل مبلغ پرداختیمو به دارایی ثابت ثبت بزنم. تو ماده 17 گفته ماشین آلات هم جزو خرید محسوب میشه با این حساب باید ارزش افزوده گزارش کنم ولی تو کدوم قسمت اظهارنامه ارزش افزوده اگه تو قسمت خرید ارائه کنم اونوقت خرید اظهارنامه با خرید دفاترم همخانی نداره؟؟!!ممنون راهنمایی کنیین

آیلان

#8
نقل قول از: amjad در سپتامبر 13, 2013, 05:29:55 بعد از ظهر
اصلا من نمیتونم این خریدمو تو ارزش افزوده گزارش کنم و ویا  باید کل مبلغ پرداختیمو به دارایی ثابت ثبت بزنم.

درود مجدد

چرا نمیتوانید ارزش افزوده را گزارش کنید؟نمیدانم متوجه منظور شما شدم یا خیر، اما به نظرم چون شما کالایی را که در راستای فعالیت شرکتتان است را در دفاتر خرید ثبت میکنید و فروش همان کالا را نیز فروش ثبت میکنید دچار سردر گمی شده اید که چون خرید دارایی ثابت را در دفاتر خرید ثبت نمیکیند و مستقیما به دارایی ثابت میبرید پس نباید در ارزش افزوده نیز گزارش کنید آیا درست متوجه شدم؟!
اگر حدس بنده در این مورد درست است باید عرض کنم شرکت شما هر چیزی را که مشمول ارزش افزوده میشود و برای بدست آوردن آن هزینه میکند حال این هزینه میخواهد برای خرید مواد اولیه باشد یا خرید دارایی ثابت باشد یا خرید برق مصرفی ... باشد و بابت آن ارزش افزوده پرداخت میکنید و شرایط ذکر شده برای قابل قبول بودن اعتبار مالیاتی را دارید ارزش افزوده مذکور برای تهاتر با ارزش افزوده فروش شما مشکلی نخواهد داشت شما در دفاتر با رعایت استاندراد ثبتهای لازم را میزنید و در گزارشات ارزش افزوده فصلی خود نیز طبق قانون ارزش افوزده خود را محاسبه و پرداخت میکنید این دو مقوله با یکدیگر تداخلی ندارند، ضمناً شما بایستی این خرید (دارایی ثابت ) را در گزارشات فصلی خود نیز اعلام کنید.

* توضیح اینکه در گزارش ارزش افزوده سه ماهه شما مبلغ خرید قبل از ازرش افزوده دارایی ثابت را، به مبلغ خرید مشمول ارزش افزوده اضافه کرده و ارزش افزوده آن را به عنوان اعتبار برای خود در نظر میگیرد.

در دفاتر نیز به این صورت ثبت میزنید:

دارایی ثابت***
ارزش افزوده دریافتنی***
                   نقد و بانک***


با احترام

اکبرزاده

با سلام


مصرف کننده نهائی باید ارزش افزوده را به بهای هزینه و دارائی ثابت منظور نماید.

با احترام

آیلان

نقل قول از: اکبرزاده در سپتامبر 13, 2013, 10:26:30 بعد از ظهر
با سلام


مصرف کننده نهائی باید ارزش افزوده را به بهای هزینه و دارائی ثابت منظور نماید.

با احترام

درود بر شما


جناب اقای اکبرزاده فعالیت شرکت دوستمان به اظهار خودشان جزو کالاهای معاف نیست منظور شما از مصرف کننده نهایی بودن ایشان چیست؟


با احترام

آیلان

درود مجدد


در مورد مصرف کننده نهایی بنده مختصری صحبت میکنم امید دارم سایر دوستان نیز مشارکت بفرمایند.

در یکی از حسابرسی هایی که انجام شد و بنده نیز حضور داشتم متوجه شدم که تمامی ارزش افزوده هایی که در قبوض مصرفی شرکت و دارایی ثابت به بهای تمام شده یا در قبوض مربوطه به هزینه ثبت میشد رد و جزو هزینه های غیر قابل قبول لحاظ شد و شرکت مورد نظر از تهاتر ارزش افزوده پرداختی و دریافتی نیز سودی نبرد!
اما به راستی چرا این اتفاق افتاد؟!
به این دلیل که شرکت مصرف کننده نهایی نبود ( کالاهای او معاف نبودند ) و میتوانست ارزش افزوده دریافتی و پرداختی خود را تهاتر کند و ارزش افزوده ایجاد شده توسط خود را به دارایی بپردازد یعنی به بیان دیگر شرکتی مصرف کننده نهایی است که به عرضه کالای معاف مشغول است چرا که ارزش افزوده ای دریافت نمیکند و پرداختی او نیز بابت خرید ها و هزینه هایی که انجام میشوند میتواند به بهای تمام شده مورد مزبور برده شوند.
حال سری به استاندارد میزنیم که دقیقا در ابتدای همین تاپیک نیز لحاظ شده است:
اجزاي بهاي تمام شده
16 . بهاي تمام شده يک قلم دارايي ثابت مشهود شامل موارد زير است:
الف. قيمت خريد، شامل عوارض گمرکي و مالياتهاي غيرقابل استرداد خريد، پس از کسر تخفيفات تجاري،

در مورد مورد بلد شده استاندارد مشخص کرده است که باید به قانون دیگری مراجعه کرد و آن قانون ارزش افزوده است که مشخص میکند چه مالیاتی قابل استرداد و کدام یک غیر قابل استرداد است در بند بالا توضیح داده شده که شرکتی که مصرف کننده نهایی باشد چه خصوصیاتی دارد و طبق چه آیتمهایی مالیات او غیر قابل استرداد است پس میشود ارزش افزوده ایجاد شده را به بهای هزینه یا دارایی ببرد اتفاقاً تمامی خانوار ها نیز مصرف کننده نهایی هستند چرا که ازرش افزوده فروش ندارند که بخواهند با ارزش افزوده خرید خود تهاتر کنند و ارزش افزوده ایجاد شده توسط خود را به دارایی بپردازند و مجبورند کل ارزش افزوده ایجاد شده از اول چرخه را بپردازند.


بد نیست در این خصوص سری به بخشنامه مورد نظر بزنیم:

«بخشنامه»

شماره:   28004

تاریخ:   1388 / 11 / 12

پیوست:   ندارد 
خلاصه موضوع:   دستورالعمل اتخاذ رویه واحد در فرایند رسیدگی، مطالبه و وصول مالیات و عوارض موضوع ق. ا. ا. در قالب پاسخ به اهم سؤالات مطروحه



نظر به سؤالات مطروحه ادارات کل امور مالیاتی و به منظور اتخاذ رویه واحد در فرایند رسیدگی، مطالبه و وصول مالیات و عوارض موضوع قانون مالیات بر ارزش افزوده مقرر می‌دارد:
1. ارائه خدمات در ایران برای غیر و در قبال ما به ازا و عرضه کالاها از طریق هر نوع معامله (اعم از عقد بیع، صلح، هبه و ...) به استثنای موارد معاف مصرح در ماده (12) قانون و همچنین واردات آن‌ها با رعایت ترتیبات قانونی و دستورالعمل‌های صادره مشمول مالیات و عوارض ارزش افزوده می‌باشد.
2. عرضه اموال منقول مستعمل و اسقاطی توسط مؤدیان مشمول اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده، نیز مشمول پرداخت مالیات و عوارض می‌باشد. عرضه اموال مذکور توسط مؤدیان غیر مشمول اجرای قانون مشمول پرداخت مالیات و عوارض نمی‌باشد.
3. به استناد مفاد ماده (17) قانون، مالیات و عوارض ارزش افزوده پرداختی مؤدیان مشمول اجرای قانون بابت تحصیل دارایی‌های ثابت (از قبیل احداث ساختمان، خرید ماشین‌آلات و تجهیزات، وسایط نقلیه، اثاثه و ملزومات اداری) که برای فعالیت‌های اقتصادی خود و به استناد صورتحساب‌های صادره پرداخت می‌نمایند، با رعایت تبصره‌های ذیل ماده مذکور از مالیات و عوارض متعلقه بابت عرضه کالاها و خدمات غیر معاف توسط آن‌ها قابل کسر و یا تهاتر خواهد بود.
4. مؤدیان مالیاتی مشمول اجرای قانون که به عرضه توأم کالاها یا خدمات مشمول و معاف از مالیات و عوارض قانون اشتغال دارند، مکلفند مالیات و عوارض پرداختی بابت تحصیل کالا و خرید خدمت را برای کالاها و خدمات مشمول و معاف به تفکیک تخصیص نمایند و نسبت به آن بخش از باقی‌مانده مالیات و عوارض ارزش افزوده پرداختی مشترک که امکان تخصیص آن میسر نمی‌باشد، از طریق تسهیم بر مبنای میزان فروش کالا یا درآمد خدمات (مادامی که مبنای معقول و منطقی باشد) اقدام نمایند (مشروط بر اینکه نتیجه تسهیم در یک سال مالی در رابطه با کل درآمد یا فروش کالای معاف و غیر معاف رعایت شده باشد).
متذکر می‌شود با توجه به تبصره‌های (2)، (3) و (5) ماده (17) قانون، مالیات و عوارض ارزش افزوده پرداختی مربوط به کالاها و خدمات معاف قابل استرداد نمی‌باشد و به عنوان هزینه‌های قابل قبول موضوع قانون مالیات‌های مستقیم محسوب می‌شود.
شایان ذکر است صرفاً مالیات و عوارض پرداختی مربوط به کالاها یا خدمات مشمول در حساب مالیات مؤدی منظور می‌گردد و قابل کسر از مالیات و عوارض متعلقه خواهد بود.
5. مفاد بند (11) ماده (12) قانون مبنی بر معافیت خدمات بانکی و اعتباری از پرداخت مالیات و عوارض صرفاً در خصوص بانک‌ها و مؤسسات و تعاونی‌های اعتباری و صندوق قرض‌الحسنه مجاز و صندوق تعاون موضوعیت داشته و قابل تسری به ارائه این‌گونه خدمات توسط سایر اشخاص نخواهد بود.
6. چنانچه به موجب اسناد و مدارک مثبته احراز گردد، بخشی از مطالبات بهای فروش کالا و خدمات لاوصول (سوخت شده) باشد. مالیات و عوارض آن بخش از مطالبات سوخت شده در دوره مالیاتی تحقق موضوع، قابل تعدیل و از مالیات و عوارض دوره مزبور قابل کسر خواهد بود.
7. مالیات و عوارض ارزش افزوده پرداختی توسط مؤدیان مشمول قانون بابت آب، برق، گاز، تلفن (در قالب صورتحساب‌های صادره ارائه دهندگان خدمات یاد شده) برای فعالیت‌های اقتصادی خود به عنوان اعتبار مالیاتی قابل کسر از مالیات و عوارض متعلقه کالا و خدمات ارائه شده توسط آن‌ها خواهد بود.
8. مالیات و عوارض ارزش افزوده پرداختی بابت سیگار و محصولات دخانی، بنزین و سوخت هواپیما موضوع تبصره ماده (16) و بندهای (ب) و (ج) ماده (38) و عوارض ارزش افزوده پرداختی بابت نفت سفید، نفت گاز و نفت کوره موضوع بند (د) ماده (38) صرفاً در مراحل واردات، تولید و توزیع مجدد آن کالاها توسط واردکنندگان، تولیدکنندگان و توزیع‌کنندگان آن به عنوان اعتبار مالیاتی محسوب و قابل کسر از کل مالیات و عوارض متعلقه می‌باشد. در خصوص سایر مؤدیان به عنوان اعتبار مالیاتی محسوب نمی‌گردد و مالیات و عوارض ارزش افزوده پرداختی این قبیل مؤدیان بابت موارد مذکور جزء هزینه‌های قابل قبول قانون مالیات‌های مستقیم محسوب می‌شود.
9. خریداران کالا و خدمات اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی، مکلفند صرف نظر از نوع فعالیت آن‌ها به صورت صنفی یا غیر صنفی، دولتی، خصوصی و تعاونی مادامی که کالاها و خدمات غیر معاف را از مؤدیان مشمول اجرای قانون تحصیل می‌نمایند، نسبت به پرداخت مالیات و عوارض متعلقه وفق مقررات موضوعه اقدام نمایند.
10. مالیات تکلیفی موضوع ماده 104 قانون مالیات‌های مستقیم قبل از احتساب مالیات و عوارض موضوع قانون مالیات بر ارزش افزوده قابل اعمال می‌باشد و تکلیف کسر آن بر عهده کارفرما (گیرندگان خدمات) می‌باشد. در حالی که تکلیف مطالبه و وصول مالیات و عوارض ارزش افزوده از مأخذ کل صورتحساب یا صورت‌وضعیت قبل از کسر پنج درصد (5%) مالیات تکلیفی موضوع ماده 104 قانون صدرالذکر بر عهده پیمانکار (ارائه دهندگان خدمات) خواهد بود که از طرف کارفرما باید به پیمانکار پرداخت گردد.
11. فعالیت‌های پیمانکاری تأمین نیروی انسانی از جمله ارائه خدمات مشمول مالیات و عوارض موضوع این قانون خواهند بود. ارائه دهندگان این خدمات مکلفند مالیات و عوارض متعلقه را به مأخذ مبلغ ناخالص مندرج در صورتحساب محاسبه و از طرف دیگر معامله وصول نمایند. خدمات پیمان مدیریت تأمین نیروی انسانی در شرایطی موضوعیت دارد که کارفرما حقوق و دستمزد نیروی انسانی را به صورت مستقیم و بی‌واسطه تخصیص یا پرداخت و در دفاتر قانونی خود تحت هزینه حقوق و دستمزد ثبت نمایند و لیست بیمه و مالیات حقوق به نام کارفرما به سازمان‌های ذی‌ربط ارائه گردد. بدیهی است در این صورت صرفاً کارمزد ارائه خدمات مدیریتی مشمول مالیات و عوارض خواهد بود.
12. آن بخش از قراردادهای منعقده قبل از اجرای قانون (صرف نظر از تاریخ انعقاد قرارداد و عدم پیش‌بینی مالیات و عوارض متعلقه) که بعد از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون عملیاتی و اجرایی می‌گردد، مشمول مالیات و عوارض خواهد بود. آن بخش از قراردادها که به موجب اسناد و مدارک مثبته احراز گردد، قبل از تاریخ اجرای قانون عملیاتی و اجرایی گردیده‌اند، صرف نظر از تاریخ صدور صورتحساب یا صورت‌وضعیت حسب مورد مشمول پرداخت مالیات و عوارض موضوع این قانون نخواهد بود.
13. تاریخ تعلق مالیات و عوارض در مورد ارائه خدمات در قالب فعالیت‌های پیمانکاری نیز تاریخ صورتحساب یا تاریخ ارائه خدمت هر کدام که مقدم باشد، حسب مورد خواهد بود. پیمانکاران مکلفند مالیات و عوارض متعلقه را در تاریخ تعلق شناسایی و در صورتحساب‌های صادره درج و از خریداران (کارفرمایان) مطالبه و وصول نمایند. در صورتی که مبلغ صورتحساب‌های صادره (صورت‌وضعیت) توسط کارفرما تعدیل گردد، مالیات و عوارض متعلقه در دوره مالیاتی ثبت تعدیلات در دفاتر پیمانکار (جاری یا دوره آتی حسب مورد) به مأخذ مابه‌التفاوت ایجاد شده قابل تعدیل خواهد بود.
14. با توجه به اینکه فعالیت‌های پیمانکاری جزء خدمات موضوع این قانون می‌باشد و مشمول پرداخت مالیات و عوارض به میزان 3% (5/1% مالیات و 5/1% عوارض) شده است. لذا به استناد مواد (50) و (52) قانون وضع هرگونه عوارض به فعالیت‌های مذکور توسط سایر مراجع ممنوع و فاقد وجاهت قانونی می‌باشد.
15. چنانچه مؤدیان مشمول ثبت نام و اجرای قانون، مالیات و عوارض موضوع قانون مالیات بر ارزش افزوده را به طور صحیح در صورتحساب درج و از خریداران وصول ننموده باشند، مجاز به وصول مالیات‌ها و عوارض دوره‌های قبلی (از تاریخ شمولیت) در قالب صورتحساب یا صورت‌وضعیت اصلاحی (حسب مورد) خواهند بود. مالیات و عوارض ارزش افزوده پرداختی در قالب صورتحساب‌ها یا صورت‌وضعیت‌های مذکور با رعایت ترتیبات قانونی و دستورالعمل‌های صادره برای خریدار به عنوان اعتبار دوره پرداخت محسوب می‌گردد.
16. به استناد مفاد ماده (12) قانون صرفاً عرضه کالاها و ارائه خدمات و همچنین واردات آن‌ها که در (17) بند ماده مذکور به صراحت مشخص گردیده‌اند از پرداخت مالیات و عوارض معاف می‌باشند. این معافیت قابل تسری به نهادها و عوامل غیر معاف به‌کارگیری شده (نظیر مواد اولیه کالاهای معاف و خدمات حمل و نقل باری، بیمه‌ای، توزیع و بازاریابی، مهندسی و مشاوره‌ای، سردخانه‌ای و ...) در عرضه کالاها و ارائه خدمات معاف نمی‌باشد.
17. به استناد بند (8) ماده (12) عرضه اموال غیر منقول اعم از عین و منفعت از پرداخت مالیات و عوارض معاف می‌باشد. این معافیت قابل تسری به ارائه خدمات هتلداری، انبارداری، غرفه‌های نمایشگاهی و امثالهم و همچنین ارائه خدمات اجاره اموال منقول از قبیل ماشین‌آلات منصوب در آن‌ها و تأسیسات شهربازی‌ها نخواهد بود.
18. درآمد حاصل از خسارت دریافتی بیمه، تسعیر دارایی‌های ارزی، جوایز و سود سپرده بانکی، سود دریافتی اوراق مشارکت، سود حاصل از سرمایه‌گذاری از پرداخت مالیات و عوارض معاف می‌باشد. لیکن ما به ازای حاصل از ارائه خدمات کارشناسی، مشاوره‌ای، ارزیابی، توزیع و بازاریابی، بسته‌بندی، انبارداری، حق توقف کانتینر (دموراژ)، تخلیه و بارگیری، خسارت و غرامت به کرایه اضافه بار، نمایشگاهی و دستمزد آسیابانی با رعایت ترتیبات قانونی و دستورالعمل‌های صادره مشمول پرداخت مالیات و عوارض متعلقه خواهد بود.
19. صادرات کالاها و خدمات اعم از معاف و غیر معاف به خارج از کشور از طریق مبادی خروجی رسمی مشمول مالیات و عوارض موضوع این قانون نمی‌باشد. مالیات و عوارض پرداخت شده بابت آن‌ها با ارائه برگه خروجی صادره توسط گمرک (در مورد کالا) و اسناد و مدارک مثبته به اداره کل امور مالیاتی ذی‌ربط مسترد می‌گردد.
20. مأخذ عوارض آلایندگی موضوع تبصره (1) ماده (38) قیمت فروش خواهد بود. عوارض مزبور از خریداران قابل دریافت نخواهد بود و به عهده واحد تولیدی آلاینده می‌باشد که مکلفند صرف نظر از نوع فروش (اعم از داخلی و صادراتی) و در قالب دوره‌های مالیاتی و با تسلیم اظهارنامه مالیاتی نسبت به واریز آن به حساب‌های تعیین شده اقدام نمایند.
در پایان خاطر نشان می‌گردد مأموران مالیاتی و هیأت‌های حل اختلاف مالیاتی مکلف به رعایت و اعمال مراتب فوق در گزارش‌های مالیاتی و آرای صادره می‌باشند.
مدیران کل محترم امور مالیاتی ضمن نظارت لازم مسئول حسن اجرای این بخشنامه خواهند بود.
محمدقاسم پناهی
معاون مالیات بر ارزش افزوده



Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via reddit Share via telegram Share via twitter Share via whatsapp

https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
نحوه ثبت مالیات بر ارزش افزوده تسلیمی به دارایی در پایان هر دوره سه ماهه

نویسنده hourad در ارزش افزوده

3 ارسال
3228 مشاهده
آخرین ارسال: آپریل 06, 2013, 10:17:45 بعد از ظهر
توسط
amjad
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
معاون ماليات بر ارزش افزوده سازمان امور مالياتي خبرداد: ارائه اظهارنامه ماليات بر ارزش افزوده فصل بهار تا 15تيرماه

نویسنده اکبرزاده در شنیده های مالیاتی

0 ارسال
1445 مشاهده
آخرین ارسال: جون 23, 2014, 01:53:35 بعد از ظهر
توسط
اکبرزاده
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
دارایی ثابت

نویسنده naser0910 در معرفی اعضاء تالار به قلم خودشان

1 ارسال
1687 مشاهده
آخرین ارسال: مارس 26, 2017, 09:55:57 بعد از ظهر
توسط
اکبرزاده
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
دارایی ثابت

نویسنده main در حسابداری مالی

1 ارسال
1769 مشاهده
آخرین ارسال: جولای 22, 2015, 04:02:32 بعد از ظهر
توسط
آیلان
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
دارایی ثابت

نویسنده مرادي در حسابداری پیمانکاری

1 ارسال
1075 مشاهده
آخرین ارسال: نوامبر 25, 2019, 12:55:21 بعد از ظهر
توسط
اکبرزاده
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
فروش دارایی ثابت

نویسنده main در مدیریت مالی

1 ارسال
2237 مشاهده
آخرین ارسال: می 30, 2015, 02:27:35 بعد از ظهر
توسط
Masoud_MI
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
مسئله دارایی ثابت

نویسنده amir1136 در حسابداری دارائیهای ثابت و مشهود

0 ارسال
783 مشاهده
آخرین ارسال: جولای 26, 2021, 04:42:20 بعد از ظهر
توسط
amir1136

خدمات حسابداری

موسسه رستا تراز پارسه اصطلاحات حسابداری طراحی سایت و انجمن حسابداری

سایر پرتال ها

فروم متا انجمن بورس و اوراق بهادار ثبت آگهی رایگان