سایت حسابداری - تالار تخصصی حسابداری ایران Meta ACC

انجمن های تخصصی حسابداری => حسابداری مالی => نويسنده: آیلان در اکتبر 16, 2012, 08:19:44 بعد از ظهر

عنوان: موارد مشمول بیمه و مالیات
رسال شده توسط: آیلان در اکتبر 16, 2012, 08:19:44 بعد از ظهر
درود به همگی

آیا یارانه مهد کودک،ایاب و ذهاب از بیمه و مالیات معاف هستند؟
در مورد مهد کودک و ایاب و ذهاب ایا 2/12 معافیت مالیاتی دارند؟ضمنا تفاوت مالیاتی و بیمه ای آن دو را اگر در حقوق لحاظ شوند و یا جداگانه پرداخت شوند لطفا بفرمایید.


با احترام
عنوان: پاسخ : موارد مشمول بیمه و مالیات
رسال شده توسط: SAM در اکتبر 16, 2012, 10:40:16 بعد از ظهر
درود بر شما

به نظر بنده بخشنامه مالیاتی زیر می‌تواند پاسخگوی شما در خصوص شمول یا عدم شمول اقلام موضوع بحث نسبت به مالیات باشد:

شماره: 200/13428
تاریخ: 1390/06/07
نظر به اینکه در خصوص معافیت وجوه پرداختی تحت عناوین مهد کودک، یارانه غذا، ایاب و ذهاب و بن کالا و ... سؤالات متعددی مطرح گردیده است؛ لذا پیرو بخشنامه شماره 4529/210 مورخ 27/2/1390 معاون محترم فنی و حقوقی وقت سازمان متبوع راجع به ابلاغ رأی هیأت عمومی دیوان عدالت اداری به شماره دادنامه 601 مورخ 9/12/1389 یادآور می‌گردد.
به طور کلی وجوهی که تحت عناوین یاد شده و به استناد ماده 40 قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب 27/11/1380 و اصلاحیه 15/8/84 آن به کارکنان دولت پرداخت می‌شود از شمول پرداخت مالیات بر درآمد حقوق معاف است و این معافیت قابل تسری به کارکنان سایر بخش‌های غیر دولتی و نیز وجوهی که از منابع و فصول قانونی دیگر به کارکنان دولت پرداخت می‌گردد نخواهد بود.
بدیهی است طبق ماده 20 قانون دیوان عدالت اداری اثر ابطال مصوبات از زمان صدور رأی هیأت عمومی است مگر در مورد مصوبات خلاف شرع یا در مواردی که به منظور جلوگیری از تضییع حقوق اشخاص، هیأت مذکور اثر آن را از زمان تصویب مصوبه اعلام نماید. بنابراین با توجه به تاریخ صدور رأی هیأت عمومی دیوان عدالت اداری (9/12/89) مالیات‌های دریافتی بابت وجوه یاد شده از تاریخ اخیرالذکر به بعد قابل استرداد خواهد بود ولاغیر.
علی عسکری


شماره: 166380/53
تاریخ: 29/8/1384
قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب 27/11/1380
...
ماده 40: اجازه داده می‌شود اعتبارات برنامه خدماتی رفاهی کارکنان دولت منظور در قوانین بودجه سنواتی برای ارائه تسهیلات رفاهی و تشویق کارکنان و کمک هزینه مسکن به صورت نقدی یا صور دیگر بر اساس موافقت‌نامه‌ای که با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و یا استان مبادله خواهد شد، استفاده شود.
...


ضمناً چنانچه اقلام مزبور به صورت غیر نقدی به حقوق‌بگیر پرداخت شوند به استناد بند 13 ماده 91 قانون مالیات‌های مستقیم مشمول معافیت مذکور در ماده قانونی اخیرالذکر خواهند بود.

و اما شمول یا عدم شمول این اقلام نسبت به کسر حق بیمه:
موارد معاف از کسر حق بیمه سازمان تأمین اجتماعی در بخشنامه 11/1 درآمد (جزء 1 بند «د» این بخشنامه) به تفصیل تصریح شده‌اند. در این بخشنامه هیچ‌گونه معافیتی بابت اقلام پرداختی موضوع بحث ذکر نشده است.

با احترام
عنوان: پاسخ : موارد مشمول بیمه و مالیات
رسال شده توسط: آیلان در اکتبر 16, 2012, 11:11:41 بعد از ظهر
درود بر شما

دقیقا با یکی از پرسنل تامین اجتماعی به مشکل خورده بودم که بخشنامه ای که لطف فرمودید موضوع را حل کرد
اما در مورد ایاب و ذهاب و غذا اگر به پرسنل در قالب هزینه حقوق پرداخت کنیم مشمول بیمه و در غیر این صورت غیر مشمول است در این مورد میشود راهنمایی بفرمایید؟

با احترام
عنوان: پاسخ : موارد مشمول بیمه و مالیات
رسال شده توسط: SAM در اکتبر 17, 2012, 12:44:47 قبل از ظهر

چنانچه مبالغ مربوط به ایاب و ذهاب یا غذا به پرسنل پرداخت نشود و خود شرکت رأساً این موارد را تأمین و در اختیار پرسنل قرار دهد (مثلاً کارکنان از سرویس شرکت برای ایاب و ذهاب استفاده کنند و یا نهار پرسنل از طریق کیترینگ داخل شرکت تهیه شود) این اقلام مشمول کسر حق بیمه نیستند، علت این امر هم این است که در خود بخشنامه 11/1 اقلام نقدی پرداخت شده به کارکنان به استثنای برخی موارد، مشمول کسر حق بیمه عنوان شده است ضمن اینکه عموماً کارگران امکان استفاده از این مزایا را خارج از شرکت و یا بنا به اختیار و سلیقه خود ندارند یعنی نمی‌توانند مثلاً نهار روزانه خود را به منزل ببرند یا از سرویس شرکت به اختیار خود و در مسیرهای دلخواه استفاده کنند در حالی که حقوق و مزایای نقدی و غیر نقدی که به پرسنل داده می‌شود عموماً مواردی هستند که خود کارگر حقوق کامل نسبت به چگونگی استفاده از آن را دارد. تصور بفرمایید که مدیرعامل شرکتی به عنوان ارج نهادن به جایگاه مدیر مالی خود بهترین تجهیزات را در اختیار وی قرار می‌دهد، در نگاه مدیریتی، امتیازات اعطا شده نوعی مزایای غیر نقدی است که شرکت به مدیر مالی خود عرضه کرده است اما آیا می‌توان از این دست مزایای نقدی را مشمول کسر مالیات و بیمه قرار داد؟

با احترام