نکاتی در اکسل 2007

نویسنده اکبرزاده, فبریه 17, 2013, 10:05:51 قبل از ظهر

« آموزش اکسل | پسورد بابت جلوگیری از نمایش اطلاعات »

0 اعضا و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

اکبرزاده


1. برای نوشتن خطوط چندسطری در سلول ، می توان از کلیدهای ترکیبی alt + enter استفاده کرد .

2. برای هم اندازه کردن سلولهای سطرها و ستون ها ، ابتدا آنها را انتخاب کرده و سپس یکی را تنظیم می کنیم که بدین ترتیب بقیه نیز تنظیم می شوند .

3. برای ویرایش متن نوشته شده در یک سلول ، می توان به روشهای زیر اقدام نمود (ویرایش محتوای سلول) :

الف - دوبار کلیک روی سلول مورد نظر

ب - استفاده از نوار فرمول و کلیدهای ترکیبی alt + enter

ج - استفاده از کلید F2

4. برای خنثی کردن ارزشها و تبدیل آنها به متن ( از دست دادن ارزش اعداد ) ، صفحه کلید را در حالت En قرار داده و از تک گیومه استفاده  می کنیم . بعد از تک گیومه  عدد مورد نظر را می نویسیم که ارزش متنی پیدا می کند و در سمت راست سلول قرار می گیرد و جنبه اطلاع رسانی دارد . مانند پیش شماره تلفن ها ، موبایل ها . مواقعی هم که می خواهیم صفرهای قبل و بعد از اعداد را حذف نشده و حفظ شوند از این روش استفاده می کنیم .

5. در  فرمول نویسی از عملوندها (مقادیر) و عملگرهای ریاضی - ، + ، * (ضرب) ، / (تقسیم) ، ^ (توان) و % استفاده می شود . فرمول ها با علامت = شروع می شوند ، مانند 2+3= که با زدن کلید اینتر ، جواب فرمول در سلول مربوطه ظاهر می شود و اصل فرمول را می توان در نوار فرمول مشاهده کرد .

6. عملگر توان ، دو عملوندی است چون 3 ^ 5 =  با   5 ^ 3 =   فرق می کند .

7. عملگر درصد ، تک عملوندی است چون % 50 =   با   50 % = فرقی ندارند .

8. عملگرهای جمع و ضرب ، چند  عملوندی هستند چون خاصیت جابجایی اعداد دارند . منظور از جابجایی این است که جابجایی اعداد در فرمول ، تأثیری در جواب ندارد .

9. عملگرهای تفریق و تقسیم ، دو عملوندی هستند چون خاصیت جابجایی اعداد ندارند و 9-7= با 7-9= فرق دارند .

10. اولویت بندی عملگرها در فرمول به ترتیب روبرو  هستند : () ، % ، ^ ، * ، / ، + ، -

11. در فرمول 5/12 = 2/1 ^ 25 =  چون تقدم رعایت نشده پس غلط است  ولی در فرمول 5 = (2/1) ^ 25 = درست است ، هم چنین 9 = 5/0 ^ 81 =

. کلید میانبر جهت رسم نمودار ، کلید F11 می باشد .

13. مراحل انجام پروژه در اکسل :

الف - ایجاد فایل جدید

ب - جهت صفحه از راست به چپ جهت متون فارسی و چپ به راست جهت متون لاتین

ج - نوشتن تیتر در صورت وجود عنوان

د - نوشتن فیلدها (تیتر) و رکوردها (اعداد)

هـ - نوشتن فرمول برای یک سلول و بسط آن به بقیه سلول ها

و - قالب بندی جدول از تب Home

ز - جمع و جور کردن جدول با انجام عمل Fit روی یکی از شیارها

ح - انتخاب بهترین نما (Zoom) از Fit selection

ط - ذخیره فایل پروژه

14.جهت فارسی کردن اعداد ، جهت پاراگراف از راست به چپ انتخاب شود مانند سال و ماه

15. برای  فارسی شدن واحد پول و زدن ریال از تب Home قسمت Curency

16. با روشن شدن کاما ، اعداد ستون ها لاتین می شود

17. جهت اتصال « ی » به کلمات در بعضی فونت ها می توان از فونت استاندارد Arial یا کلیدهای ترکیبی Shift + X  می توان استفاده نمود .

18. جهت  Merg کردن چند ستون و چند سطر یکجا ، ابتدا آنها را انتخاب کرده و سپس گزینه Merg across را انتخاب می کنیم تا هر سطر جداگانه ادغام شود .

19. جهت حفاظت و قفل کردن محتویات سلول ها و مخفی کردن فرمول :

الف - انتخاب سلول های مورد نظر

ب - تب Home ، گزینه Cells ، انتخاب Format ، Format cells ، Protection (حفاظت) و تیک هر دو گزینه Locked و Hidden

ج - کلیک راست روی صفحه و انتخاب Protection (حفاظت) و تیک گزینه های مورد نیاز که کل صفحه قفل می شود .


20. جهت اجرای گزینه فرمت سلولها (Format cells) می توان از یکی از راههای زیر اقدام نمود :

الف - استفاده از تب Number

ب - کلیدهای ترکیبی Ctrl + 1

ج - کلیدهای ترکیبی Ctrl + Shift +F



21. در قسمت General اعداد به همان شکلی که نوشته می شوند ، نمایش داده می شوند .

22. قسمت Number شامل تعداد ارقام اعشار ، کاما ، قالب اعداد منفی (مانند قدر مطلق اعداد ، سود و زیان که زیان به صورت رنگی یا منفی نمایش داده می شود) می باشد .

23. اعداد  متنی (Text) اعداد را از حالت ارزشی خارج نموده و متنی می  کند که با علامت تک گیومه نیز  این کار صورت می گیرد . لذا ارزش محاسباتی ندارند .

24. قالب مخصوص یا ویژه (Special) شامل کد پستی ، قالب تلفن ، شماره تأمین اجتماعی (ssm) است که می توان قالب آن را برای ایران تعریف کرد . در این قسمت باید حالت زبان ، انگلیسی باشد .

25. در قسمت Custom می توان قالب دلخواهی را تعریف کرد .

26. تب Text Alingment شامل جهت بندی یا ترازبندی متن است . در این تب  indent برای تورفتگی متن ، fill به معنای پرکردن که به اندازه عرض سلول ، متن نوشته شده تکرار می شود ، center across selection باعث می شود متن در وسط سلول نوشته شود ، distrubit به معنای پخش شده یا توزیع شده است که در صورت فاصله انداختن بین حروف در حین تایپ با زدن کلید اینتر ، نوشته در سلول پخش می شود اما این عمل روی اعداد اعمال نمی شود ، wrap text به  معنای شکستن متن موجب می شود تا وقتی نوشته به انتهای سلول رسید به خط بعدی برود ، shrink to fit به معنای ریز شدن نوشته باعث می شود که اگر طول نوشته زیاد باشد با زدن کلید اینتر به اندازه عرض سلول کوچک شود ، merg cells موجب ادغام  سلولها شده ولی نوشته وسط سلول قرار نمی گیرد .

27. در تب Home گزینه Find & Replace :

الف - Match case : لغات با حروف بزرگ را پیدا می کند .

ب - Match intire cell contents : جستجو محدودتر شده و فقط عبارت مورد نظر را پیدا می کند . بطور مثال می خواهیم عدد 3 را جستجو کنیم . این دستور فقط سلول هایی را که دارای عدد 3 بصورت منفرد هستند را پیدا می کند و با سلول هایی که دارای عدد 3 بصورت ترکیبی اند ، کاری ندارد .

28. در تب Home گزینه Styles ، در قالب بندی شرطی (قالب بندی با یک شرط خاص) منظور از Above average/below این است که اعداد بالا یا زیر میانگین را قالب بندی می کند .

29. برای تنظیم تعداد Sheet ها به ترتیب زیر عمل می کنیم :

الف - Office button

ب - excel options

ج -  Popular

30. برای تنظیم  حرکات کلید Enter به ترتیب زیر عمل می کنیم :

الف - Office button

ب - excel options

ج - Advanced (پیشرفته) که در گزینه اول قسمت direction می توان جهات پرس کلید اینتر را تعیین نمود . حالا اگر تیک گزینه اول را برداریم با زدن کلید اینتر هیچ پرشی در سلولها صورت نمی گیرد .

31. برای رفتن به یک سلول خاص ، در سمت چپ سلول فرمول نویسی ، مختصات آن سلول را نوشته و اینتر می زنیم مانند رفتن به سلول یا خانه iii65000 . برای تعیین یک محدوده خاص و رفتن به آن محدوده از ... : ...  استفاده می شود ، مانند : AA65  :  AA70 .

32. در تایپ متن از خاصیت Auto compelet و در بسط دادن اعداد و پر کردن اعداد در سلول ها از خاصیت Auto fill استفاده می شود .

33. برای تغییر عرض ستون ، به دو روش می توان عمل نمود :

الف - کلیک راست روی ستون مربوطه ، انتخاب گزینه Column width و وارد کردن عدد موردنظر .

ب - تب Home ، گزینه Cells ، Format و انتخاب گزینه Column width

34. فرق مقیاس (scale) با Zoom : Zoom تأثیری در چارچوب ندارد ولی مقیاس تأثیر خود را می گذارد . در چاپ کردن بهتر است از Fit to = 1  from 1 استفاده شود که درصد بطور اتوماتیک انتخاب می گردد .

35. در اشتراک (and) باید دو حالت برقرار باشد مانند بزرگتر مساوی و کوچکتر مساوی .

36. در اجتماع (or) باید یک حالت برقرار باشد مانند هفته اول یا چهارم .

37. برای انتخاب نوع تابع از لیست مربوطه از کلید Tab استفاده می شود نه Enter .

38. یکی از توابع مربوط به امور مالی ، تابع PMT به معنای پرداخت است که برای محاسبه  اقساط ماهانه یک وام مورد استفاده قرار می گیرد .

39. یکی از توابع ریاضی و مثلثات ، تابع قدر مطلق (ABS) می باشد که قدر مطلق اعداد مثبت = مثبت ، اعداد منفی = مثبت ، صفر = صفر است .

40 . تابع درجه (Degrees) برای تبدیل رادیان به درجه می باشد.

41. تابع Odd برای اعداد فرد می باشد . اگر در پنجره باز شده عددی فرد بدهیم ، همان عدد در سلول ظاهر می شود . ولی اگر عددی زوج بدهیم بلافاصله عدد فرد بالاتر از عدد زوج مربوطه را نشان می دهد .

42. تابع Even برای  اعداد زوج می باشد .

43. تابع Fact یا تابع فاکتوریل که با  دادن یک عدد مثلاً 5 ، اعداد 1 تا 5 را در هم ضرب نموده و جواب را که 120 می باشد ، خروجی می دهد.

44 . تابع طبقه (Floor) مضربی از عدد دوم را می دهد که از عدد اول کمتر است . مانند num=25 و significance =8 که عدد 24 را می دهد یا num=25 و significance =9 که عدد 18 را می دهد ولی در num=5 و significance =5 عدد 5 را می دهد .

45 .توابع آرگومان دار توابعی هستند که به آنها عدد و مقدار می دهیم و به توابعی که مقدار  نمی دهیم دارای آرگومان نیستند .

46. تابع بزرگترین مقسوم علیه مشترک (gcd) که تا 255 مقدار  را  قبول می کند . بطور مثال اگر عدد اول 4 ، عدد دوم 8 و عدد سوم 12 باشد ، ب.م.م آن 4 خواهد بود . در مثال اگر عدد سوم به  18 تغییر یابد ، ب.م.م. آن 2 خواهد بود .

47. تابع کوچکترین مضرب مشترک (lcm) که تا 255 مقدار را قبول می کند . بطور مثال اگر عدد اول 2 ، عدد دوم 4 و عدد سوم 8 باشد ، ک.م.م آن 8 خواهد بود .

48. تابع عدد صحیح ( این تیجر = int ) که در اعداد اعشاری فقط جزء صحیح را میدهد و گرد نمی کند . بطول مثال num = 2.25 را بصورت عدد صحیح 2 نمایش می دهد .

49. تابع باقیمانده تقسیم (mod) دو عدد را گرفته و باقیمانده نهایی را می دهد . بطور مثال num = 25 و divisor = 8  که جواب می شود 1 .

50 . تابع توان (power) که عدد را گرفته و به توان موردنظر می رساند . مانند num=8 و power=3 که جواب 512 می شود .

51. تابع ضرب (product) که اعداد را گرفته و جواب نهایی را میدهد و تا 255 عدد را جواب می دهد . در اینجا می توان هم اعداد را بطور جداگانه داد و هم می توان محدوده ای از اعداد را مشخص کرد و جواب را دید .

52. تابع تصادفی (rand) که بین اعداد صفر و یک ، یک عدد تصادفی را میدهد که بیشتر در قرعه کشی ها استفاده می شود .

53. تابع تصادفی بین اعداد (randbetween) که با دادن دو عدد ، بطور تصادفی یک  عدد را می دهد و در اینجا محدوده را باید تعیین نمود .

54. تابع اعداد رومی (roman) که یک عدد را گرفته و آن را به اعداد رومی تبدیل می کند .

55. تابع گرد کردن (round) که اعداد اعشاری را با تعیین تعداد اعشار گرد می کند . مانند num = 125.39175 که اگر N.D.=0 باشد  عدد 125 را می دهد ، اگر N.D. =5 باشد عدد 39175/125 را میدهد و اگر N.D. = 1 باشد عدد 3/125 را میدهد .

56. تابع جمع کن اگر (sumif) یک محدوده تعیین شده را با یک شرط خاص جمع می کند. بطور مثال ابتدا در قسمت range محدوده اعداد مورد نظر را تعیین می کنیم و در قسمت criteria (معیار) شرط مورد نظر (مثلاً اعدادی که 100> هستند را جمع کن) را وارد می کنیم و با زدن کلید ok جواب مشخص می شود .

57. تابع مجموع حاصل ضربها یا مجموع مربعات (sumproduct) که اعداد را در آرایه ها (array) وارد می کنیم و تا 255 عدد را قبول می کند .

58. در تب data قسمت outline گزینه subtotal (مجموع جزئی) بدین صورت است که براساس یک موضوع خاص روی فیلدها تابعی را اعمال می کند . ابتدا ستون مربوطه را سورت کرده (مانند محاسبه سود و زیان) و سپس subtotal را اجرا کرده و بترتیب انتخاب نام فیلد ، انتخاب نوع تابع ، انتخاب فیلد ، انتخاب گزینه یک و سه را انجام داده و بعد ok را می زنیم .

59. ارزش گذاری داده ها یا اعتبارسنجی (data validation) که می توان با استفاده از این گزینه روی سلول ها محدودیت اعمال کرد . ابتدا ناحیه مورد نظر را انتخاب کرده و سپس روی گزینه d.v. کلیک می کنیم و بعد تنظیمات allow ، data ، min و max را انجام  می دهیم . در تب error alert گزینه stop (ایست) از همه قوی تر است که مقدار قبول نمی کند ، گزینه warning (هشدار) و information (اطلاع رسانی) مقدار قبول می کنند .

60. input message مانند comments می باشد ولی دارای ظاهری زیباتر بوده و در چاپ هم دیده نمی شود .

61. تابع now ساعت و تاریخ جاری سیستم را در سلول مربوطه نمایش می دهد و تابع today فقط تاریخ جاری را نشان می دهد .

62. برای تبدیل متن به ستو از تب data ، گزینه data tools مورد text to columns را بکار می بریم . این مورد دو روش دارد :

الف - نوشتن نام و نام خانوادگی در یک ستون (بطور مثال) ، انتخاب text to columns ، در مرحله اول گزینهwidth   fixed را تیک زده ، next ، در مرحله دوم محتویات ستونها را جدا می کنیم ، در مرحله سوم فرمت داده ها را تعیین می کنیم که در اینجا text می باشد ، finish که در نهایت ستون نام و نام خانوادگی از هم جدا می شوند .

ب - نوشتن نام  و نام خانوادگی در یک ستون (بطور مثال) ، انتخاب text to columns ، در مرحله اول گزینه delimited را تیک زده ، next ، در مرحله دوم نوع جدا کننده کلمات هنگام تایپ که در اینجا space است را انتخاب کرده ، next ، در مرحله سوم فرمت داده ها را تعیین می کنیم که در اینجا text می باشد ، finish که در نهایت ستون نام و نام خانوادگی از هم  جدا می شوند . در این روش اگر در مرحله سوم گزینه do not import column (skip) را تیک بزنیم یکی از ستونها که های لایت است در پایان کار حذف می شود .

این مورد در مواقعی کاربرد دارد که متنی را از محیط word به محیط excel انتقال می دهیم.

63. در تب data ، گروه data tools  ، گزینه consolidate برای ترکیب ارزشهای مختلف (اعداد مختلف ، یکپارچه کردن ، یکی کردن ، ترکیب داده ها) بکار می رود ، بطور مثال :

جواب اعداد                   اعداد دوم                اعداد اول

                                      5                          1
                                      6                          2
                                      7                          3
                                      8                          4

ابتدا گزینه consolidate را اجرا نموده و در پنجره باز شده در قسمت function نوع عملیات را انتخاب و در قسمت reference آدرس ستون هایی که با هم جمع می شوند را تعیین و بعد add نموده  و کلید ok را می زنیم که جواب نهایی در ستون جواب اعداد ظاهر می شود.

64. در تب data ، گروه  data tools ، گزینه what - if analysis (تحلیل شرط چرا) ارزشهای جدید در لیست ایجاد می کند و مواقعی کاربرد دارد که خواسته باشیم در یک جدول اعداد و ارزشها را بدون تغییر فرمت جدول ، عوض کنیم . این گزینه سه قسمت دارد که scenario manager را بررسی می کنیم . با اجرای سناریو ، پنجره ای باز می شود که در آن برای ساختن سناریوی جدید کلید add را کلیک می کنیم و در پنجره جدید ابتدا اسم سناریو (scenario name)  را تایپ کرده و در changing cells آدرس سلولهایی که می خواهیم مقادیر آنها تغییر یابد را می دهیم . کلید ok را کلیک کرده و مقادیر جدید را در آدرس مقادیر قبلی وارد می کنیم و با کلید ok آن را تأیید می کنیم . در پایان اگر بخواهیم سناریوی جدید دیگری بسازیم از کلید add استفاده می کنیم . برای فراخوانی سناریو از فایل های sheet دیگر ، کلید merge را بکار می بریم . summary برای گزارش گیری از سناریوهاست . بطور خلاصه می توان از  scenario manager برای تغییر داده های یک پروژه استفاده کرد .


65. تابع = rand () در word متنی آماده را از help می آورد .

66. not available (N/A) به معنای در دسترس نیست ، یک نوع خطاست که در موبایل ها نیز چنین خطایی وجود دارد .

67. تابع cell اطلاعاتی مربوط به سلول را می دهد .

68. تابع error-type از توابع information نوع خطای سلول را تشخیص داده و کد مربوطه را نمایش می دهد . مانند عدد تقسیم بر صفر که خطای div/0 می باشد و کد آن 2 است که عدد 2 را در سلول مربوطه نشان می دهد . خطاها با نامبر ساین (#) شروع می شوند .

69. تابع  info اطلاعات محیطی راجع به سیستم را می دهد . مثلاً اگر در پنجره باز شده در قسمت type_text کلمه system را وارد کنیم و ok نماییم ، در سلول مربوطه کلمه pcdos نمایش داده می شود . اگر  کلمه release را وارد کنیم در سلول عدد مربوط به نسخه اکسل به نمایش در می آید و اگر کلمه osversion را وارد کنیم در سلول نسخه سیستم عامل جاری سیستم را می دهد .

70 . در توابعی که با is شروع می شوند جواب true یا false می باشد .

71. در تابع isblank یعنی آیا سلول خالی است ؟ سلول مورد نظر را بررسی نموده که اگر خالی باشد جواب true می دهد و اگر  خالی نباشد و دارای اطلاعات باشد جواب false را می دهد .

72. تابع iserr  یعنی آیا سلول دارای خطاست ؟ همه خطاها را بجز # N/A می گیرد . ولی تابع iserror کلیه خطاها را نمایش می دهد .

73 . تابع iseven یعنی آیا داده زوج است ؟ که اگر عدد فرد باشد (با کد 0 ) جواب false خواهد بود و اگر عدد زوج باشد جواب true خواهد بود .

74. تابع islogical یعنی آیا داده منطقی است ؟ مانند 4< 5 که جواب true خواهد بود .

75. تابع isna یعنی آیا داده سلول N/A (در دسترس نیست) است ؟

76. تابع isnontext یعنی آیا داده متن نیست ؟ اگر محتوای سلول متن باشد false و اگر غیر از متن باشد true خواهد بود .

77. تابع isnumber یعنی آیا داده عدد است ؟ اگر محتوای سلول دارای ارزش باشد (عدد باشد) جواب true خواهد بود .

78. تابع isodd یعنی آیا عدد فرد است ؟ اگر عدد فرد باشد کد 1 و اگر زوج باشد کد صفر میدهد .

79. تابع isref یعنی آیا رجوع به سلولی است ؟

80. تابع istext یعنی آیا متن است ؟ اگر محتوای سلول متن باشد جواب true خواهد بود که  این حالت برعکس تابع isnontext می باشد .

81. تابع N داده هایی که عدد نیستند را گرفته و تبدیل به عدد می کند مانند حرف A را گرفته و عدد صفر را میدهد و یا true را گرفته و عدد 1 را می دهد .

82. تابع N/A خطای در دسترس نمی باشد را میدهد مانند شماره موبایل که می گوید در دسترس نیست .

83. تابع type تشخیص نوع داده  است که نوع ارزش را برمی گرداند . مانند عدد 1 را به 1 ، حرف a را به 16 ، عبارت 8<5 را به 4 و { 3 ; 2 } را به 64 برمیگرداند .

84. در تب view گروه windows گزینه freeze panes موقعی استفاده می شود که حجم اطلاعات بالاست . لذا برای مشاهده سطر یا ستون اول در کلیه صفحات ، آنها را فریز می کنند و یک حالت ثابت پیدا می کنند .

85. ماکروها (macros) مانند سبک ها هستند که ابتدا ساخته شده و سپس بازخوانی می شوند . کاربرد ماکروها در page setup است . برای ایجاد یک ماکرو ، مراحل زیر را انجام می دهیم :

الف - record macros , macros , view

ب - دادن یک اسم دلخواه مانند macros name = pagesetup 1

ج - انتخاب یک کلید میانبر  shortcut key = ctrl + q

د - تعیین محل ذخیره ماکرو  storemacros in = this workbook

هـ - دادن یک توضیح مانند تنظیم ماکرو برای تنظیمات صفحه = description

و - ok

ز - از این مرحله کلیه تنظیمات ضبط می شوند مانند انتخاب محدوده ای از صفحه ، ترازبندی ، کادرکشی ، رنگ آمیزی ، انتخاب نوع صفحه ، انتخاب حاشیه ها ، سرصفحه و پا صفحه و ...

ح - stop recording

ط - بعد به یک صفحه جدید رفته و با کلیدهای ترکیبی ctrl + q ، ماکروی ضبط شده را احضار می کنیم .



86. برای پیوند دادن متن ها در دو ستون متفاوت ، به روش زیر عمل می کنیم . بطول مثال در سلول A1 عبارت  excel و در سلول B1 عبارت 2007 نوشته شده است . حالا برای پیوند دادن این دو عبارت در سلول C1 به ترتیب :

الف - در سلول C1 عبارت روبرو را می نویسیم : =A1& " " & B1

ب - بعد از نوشتن عبارت فوق ، بلافاصله کلید enter را می زنیم .

ج - مشاهده خواهد شد که دو عبارت فوق بصورت یک عبارت excel 2007 در خواهند آمد.

د - برای فاصله انداختن به هر میزان بین دو عبارت در ستون C1 ، فاصله بین کوتیشن ها را کم و زیاد می کنیم .



87. تابع pmt به معنای پرداخت برای محاسبه میزان سود و مبلغ کل دریافتی وام از بانک کاربرد دارد . بطور مثال می خواهیم یک وام بانکی به مبلغ 50 میلیون ریال ، 3 ساله با نرخ بهره بانکی 14 درصد دریافت کنیم . برای محاسبه به ترتیب زیر  عمل می کنیم :

الف - اجرای تب formulas ، insert function ، انتخاب تابع pmt و زدن کلید ok

ب - در پنجره باز شده function arguments ، سه گزینه اصلی rate  ( نرخ بهره در یکسال ) ، Nper ( تعداد ماه در سال )  و Pv ( میزان وام  ) وجود دارد که لازمه کار ماست .

ج - داده های فوق را در قسمت های مقادیر پنجره باز شده قرار میدهیم که نتایج زیر حاصل می شود :

Rate : 14 % /12 = 0.0116666667

Nper : 3 × 12 = 36

Pv : 50000000 = 50000000

     17.8881.488-=

د - با زدن کلید اینتر ، میزان سود دریافتی یعنی مبلغ نهایی فوق ، در سلولی که  قبلاً آنرا انتخاب کرده ایم ، ظاهر می شود . حالا برای مشخص شدن میزان مبلغ کل دریافتی در سه سال میزان سود دریافتی را در 36 ماه ضرب می کنیم . توجه کنید که برای اینکار یک سلول جداگانه در نظر گرفته (بطور مثال A2 ) که در این صورت A1 × 36 = را در سلول A2 نوشته که جواب مبلغ 733.56/519/61  ریال می شود .



88. برای محاسبه نرخ بهره یک وام از تابع rate استفاده می کنیم .

89. یکی از توابع مهندسی ، تابع Bin2Dec تبدیل کدهای باینری دودویی به دسی مال می باشد که پایه اعداد ، عدد 2 بوده و به ترتیب به توان 0 ، 1 ، 2 ، 3 ، ... میرسند . بطور مثال 2 بتوان صفر می شود 1 ، 2 به توان 1 می شود 2 ، 2 به توان 2 می شود 4 ، 2 به توان 3 می شود 8 که مجموع حاصل ها 15 می شود . در قسمت Number فقط می توان از عدد 1 استفاده کرد .

90 . تابع اعداد مختلط (complex) یکی دیگر از توابع مهندسی است که دارای سه گزینه Real_num  برای جزء صحیح ، I_num برای جزء اعشاری و Suffix برای پسوند می باشد . بطور مثال :

Real_num = 5

I_num = 3

Suffix = " i "

Formula result = 5 + 3i

در اینجا 5 جزء صحیح ، 3 جزء مختلط و i آرگومان می باشد .


91. تابع Convert تابعی است جهت تبدیل واحدها به یکدیگر که واحد فاصله Distanc می باشد . بطور مثال می خواهیم بدانیم یک فوت چند متر است ؟

Number = 1

From_unit = " ft "

To_unit = " m "

0.3048=

که جواب نهایی 3048/0 متر می باشد .



92. تابع Delta برای یکی بودن یا نبودن اعداد است یعنی دو عدد را مقایسه می کند که آیا با هم برابرند یا خیر ؟ برابر باشند عدد 1 و برابر نباشند عدد صفر می دهد . بطور مثال :

Number1 = 1350

Number2 = 1350

1=



Number 1 = 1350

Number 2 = 1379

0=



93. یکی از موارد کاربردی اکسل ، ساخت لیست سفارشی است که لیست مربوطه مثلاً اسامی افراد را تایپ می کنیم . حالا اگر در یکی از سلولهای اکسل یکی از نامها را وارد کنیم و سلول را بسط دهیم ، بقیه اسامی بطور اتوماتیک در سلولها ظاهر می شود . مراحل ساخت لیست سفارشی :

Office button

Excel options

Popular ,

Create lists

Edit custom lists

List entries

Ok



94. برای شکستن متن های طولانی در  اکسل هم می توان از کلیدهای ترکیبی Alt + enter استفاده کرد و هم از تب Home  / Alignment / text control / Wrap text را تیک زد ، ولی در Wrap text وقتی متن به انتهای سلول می رسد بطور اتوماتیک شکسته و به سطر بعدی می رود .



95. برای تعیین اینکه پس از زدن کلید اینتر ، جهت حرکت به چه سمتی باشد ، باید :

Office button

Excel options

Advanced

Editing options

After pressing enter , move selection  (تیک این گزینه)

Direction ( در این گزینه می توان جهت حرکت را انتخاب کرد )



96. گاهی اوقات در حین کار کردن با برنامه اکسل ، فراموش می کنیم که برنامه را ذخیره کنیم که ممکن است موقع کار برق برود ، سیستم ری استارت کند یا بنا به هر دلیلی ، از دست رفتن برنامه خیلی زیاد است . لذا برای جلوگیری از این خطای انسانی و اطمینان خاطر از اینکه برنامه شما در همه حال و همیشه روی سیستم تان ذخیره شده و جای هیچگونه نگرانی نیست به ترتیب زیر عمل کنید :

Office button

Excel options

Save

Save autorecover information every ........ minutes (تیک این گزینه)

در جای نقطه چین ، عددی دلخواه وارد می کنیم و این عدد بیانگر این است که سیستم هر چند دقیقه برنامه موجود را بطور اتوماتیک روی سیستم تان ذخیره کند .

آقای عباسعلی ایزدی مقدم




Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via reddit Share via telegram Share via twitter Share via whatsapp

https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/clip.png
آموزش اکسل 2007 - بخش اول

نویسنده اکبرزاده در اکسل, Excel

0 ارسال
1313 مشاهده
آخرین ارسال: آپریل 15, 2013, 10:49:38 قبل از ظهر
توسط
اکبرزاده
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/clip.png
آموزش پاورپوینت PowerPoint 2007

نویسنده اکبرزاده در PowerPoint ارائه مطالب

0 ارسال
2084 مشاهده
آخرین ارسال: آپریل 16, 2013, 08:56:00 قبل از ظهر
توسط
اکبرزاده
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
Table مهمترین ویژگی Excel 2007

نویسنده mohammadkhezli در اکسل, Excel

1 ارسال
2793 مشاهده
آخرین ارسال: جون 06, 2012, 01:54:43 بعد از ظهر
توسط
mohammadkhezli
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
هزینه ها / اوراق مشارکت به همراه نکاتی از حسابداری دولتی

نویسنده mehran189939 در مدیریت مالی

0 ارسال
815 مشاهده
آخرین ارسال: سپتامبر 16, 2018, 12:06:14 بعد از ظهر
توسط
mehran189939
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
نکاتی درخصوص ماده ۲۷۲ قانون مالیات های مستقیم اصلاحی ۳۱/۰۴/۱۳۹۴

نویسنده اکبرزاده در قانون مالیاتهای مستقیم - باب پنجم - سازمان تشخیص و مراجع مالیاتی - ماده 219 الی 282

0 ارسال
687 مشاهده
آخرین ارسال: فبریه 14, 2019, 01:10:18 بعد از ظهر
توسط
اکبرزاده
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
بخشنامه: ۲۰۰/۵۳۳۴۲/د-نکاتی در اجرای مفاد مقررات تبصره ۴ ماده ۱۸۷ قانون مالیات­های مستقیم و آیین­نامه اجرایی مربوط

نویسنده اکبرزاده در قانون مالیاتهای مستقیم - باب چهارم - در مقررات مختلفه - ماده 132 الی 218

0 ارسال
712 مشاهده
آخرین ارسال: فبریه 19, 2019, 10:24:59 قبل از ظهر
توسط
اکبرزاده
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
آموزش اکسل

نویسنده ARMAN در اکسل, Excel

0 ارسال
1734 مشاهده
آخرین ارسال: فبریه 24, 2013, 11:52:09 قبل از ظهر
توسط
ARMAN

خدمات حسابداری

موسسه رستا تراز پارسه اصطلاحات حسابداری طراحی سایت و انجمن حسابداری

سایر پرتال ها

فروم متا انجمن بورس و اوراق بهادار ثبت آگهی رایگان