سایت حسابداری - تالار تخصصی حسابداری ایران Meta ACC

حسابرسی => حسابداران رسمی => سئوالی از حسابرسان => نويسنده: اکبرزاده در مارس 02, 2013, 10:55:19 قبل از ظهر

عنوان: شماره 16
رسال شده توسط: اکبرزاده در مارس 02, 2013, 10:55:19 قبل از ظهر
مخاطبین این سوال افرادی هستند که در سمت حسابرس و حسابرس ارشد در موسسات حسابرسی معتبر مشغول به کار هستند.شرکت آلفا که شرکت فرعی یک شرکت اصلی است، ماشین آلات تولیدی را به مبلغ ۵۰۰ میلیون ریال از فروشنده‌ای خریداری کرده است.


نظر به اینکه شرکت آلفا توان مالی برای پرداخت این وجه را به فروشنده ندارد، شرکت اصلی وجه آن را به صورت وام قرض‌الحسنه به شرکت آلفا، مستقیما به فروشنده ماشین‌آلات پرداخت کرده است.شرکت آلفا این فعالیت مالی را می‌تواند در صورت جریان وجوه نقد خود به دو صورت نشان دهد:


۱- در قسمت «فعالیت‌های سرمایه‌گذاری»، خرید ماشین‌آلات را تحت عنوان تحصیل دارایی‌های ثابت مشهود نشان دهد و از طرفی هم مبلغ ۵۰۰ میلیون ریال را به عنوان اخذ تسهیلات مالی در قسمت «فعالیت‌های تامین مالی» منعکس سازد.


۲- فعالیت‌های مالی فوق را در صورت جریان وجوه نقد نشان ندهد، بلکه در یادداشت‌های توضیحی پیوست صورت‌های مالی،آن را به عنوان یک فعالیت غیر‌نقدی بعد از یادداشت «صورت تطبیق سود (زیان)عملیاتی با جریان خالص ورود /خروج وجه نقد ناشی از فعالیت‌های عملیاتی» افشا کند.


به نظر شما کدام‌یک از روش‌های بالا صحیح و مناسب است؟


گارو هوانسیان‌فر
عضو پیوسته انجمن حسابداران خبره حسابداری مدیریت انگلستان، حسابدار خبره حسابداری مدیریت جهانی

دنیای اقتصاد

عنوان: پاسخ : شماره 16
رسال شده توسط: soheilvadarya در آپریل 18, 2013, 12:15:11 قبل از ظهر
با درود
بنده حسابرس نیستم . بلکه حسابدار شرکت ملی نفت ایران با 7 سال سابقه کار می باشم . از انچایی که هیچ یک از دوستان حسابرس به سوال مذکور پاسخ نداده اند بنده جسارت به خرج داده و در حد توان خود نسبت به تحلبل موضوع می پردام.

اول اینکه بین هر شرکت اصلی و فرعی یک نظام نامه مالی بایستی وجود داشته باشد . معمولا این نظام نامه که از سوی شرکت اصلی برای شرکت فرعی تعیین و مصوب می شود ، مشخص می کند که مالکیت دارایی های خریداری شده متعلق به کیست ، از طرف و با منابع مالی کدام شرکت خریداری شود و در دفاتر مالی شرکت فرعی چگونه ثبت شود. معمولا کلیه دارایی های سرمایه ای با درخواست شرکت فرعی و با موافقت شرکت اصلی و از محل منابع مالی شرکت اصلی خریداری می شود . دارایی مذکور می تواند در دفاتر مالی شرکت اصلی و یا فرعی  ثبت شده و ارزش دفتری و هزینه استهلاک و انباشته استهلاک ان در پایان سال به حساب  شرکت اصلی منتقل شود و نحوه برخورد کاملا به نظام نامه مالی فی مابین بر می گردد .
به نظر من از انجایی که شرکت اصلی بهای ماشین الات مربوطه را پرداخت کرده در صورت جریان وجوه نقد شرکت فرعی نیازی به گزارش نبوده و تنها در یادداشتهای توضیحی به عنوان یک فعالیت غیر نقدی افشا نماید . ولی اگر منابع مالی پرداختی به شرکت اصلی به عنوان تسهیلات مالی لحاظ شده باشد در دفاتر مالی به عنوان یک فعالیت سرمایه گذاری و سهم سود و یا اصل قسط پرداختی به شرکت اصلی به عنوان فعالیتهای تامین مالی و سود پرداختی ثبت می شود .
عنوان: پاسخ : شماره 16
رسال شده توسط: kiani در اکتبر 21, 2013, 04:02:05 بعد از ظهر
سلام

اين موضوع از جمله موارد معاملات غير نقدي است ،چراكه طبق نثر استاندارد صورت جريان وجوه نقد تنها منعكس كننده اثرات نقدي معاملات و ساير رويدادهاست .اين گونه معاملات ، به استثناي معاملات مربوط به فعاليتهاي عملياتي ، در صورت با اهميت بودن بايددر يادداشتهاي توضيحي به نحو ي مناسب افشا شود.
درنتيجه روش دوم صحيح است .


شادباشيد
عنوان: پاسخ : شماره 16
رسال شده توسط: آیلان در اکتبر 24, 2013, 09:55:21 قبل از ظهر
درود بر شما


با توجه به اینکه فعالیتهای مذکور نقدی نیستند پس در صورت جریان وجوه نقد جایی ندارند با نظر جناب آقای کیانی موافقم

نقل قول از: soheilvadarya در آپریل 18, 2013, 12:15:11 قبل از ظهر
ولی اگر منابع مالی پرداختی به شرکت اصلی به عنوان تسهیلات مالی لحاظ شده باشد در دفاتر مالی به عنوان یک فعالیت سرمایه گذاری و سهم سود و یا اصل قسط پرداختی به شرکت اصلی به عنوان فعالیتهای تامین مالی و سود پرداختی ثبت می شود .

مورد فرمایش شما در صورت جریان وجوه نقد افشا خواهد شد اما در دوره مالی بعد که بازپرداخت تسهیلات شروع میشود.


با احترام