سایت حسابداری - تالار تخصصی حسابداری ایران Meta ACC

انجمن های تخصصی حسابداری => حسابداری مالیاتی => نويسنده: آزاده پرتو در سپتامبر 05, 2012, 08:47:17 قبل از ظهر

عنوان: فاکتورخرید
رسال شده توسط: آزاده پرتو در سپتامبر 05, 2012, 08:47:17 قبل از ظهر
با سلام
دوستان میتونید مشخصات یک فاکتورقابل قبول دارایی رو از تمام جهات ذکر کنید؟
عنوان: پاسخ : فاکتورخرید
رسال شده توسط: آیلان در سپتامبر 05, 2012, 08:56:58 قبل از ظهر
درود بر شما

یک نمونه را ضمیمه تاپیک کردم که نحوه محاسبه را بر اساس شماره ستون و ترتیبی که بایستی فاکتور اعمال شود نمایش داده شده است.
اگر سوالی بود در خدمتم
موفق و پیروز باشید
عنوان: پاسخ : فاکتورخرید
رسال شده توسط: آزاده پرتو در سپتامبر 05, 2012, 09:01:10 قبل از ظهر
فاکتورهایی رو از برخی سوپرمارکتها واسم آوردن که شماره سریال نداره قبولش کنم؟
همه مغازه ها باید کد اقتصادی داشته باشن؟
عنوان: پاسخ : فاکتورخرید
رسال شده توسط: آزاده پرتو در سپتامبر 05, 2012, 09:02:04 قبل از ظهر
سوالموبدمطرح کردم منظورم فاکتورهای خرید واسه شرکته
عنوان: پاسخ : فاکتورخرید
رسال شده توسط: آیلان در سپتامبر 05, 2012, 09:06:19 قبل از ظهر
فاکتور خرید برای شرکت هم باید مشخصات فوق را داشته باشد تا هزینه ان توسط ممیز قابل قبول باشد اما برخی اشخاص یا شرکتها هستند که هنوز فاکتورهایی بدون سربرگ شرکت ارائه میکنند اگر این اشخاص حقیقی با مهر فاکتور وجود خارجی داشته باشند و توسط اداره دارایی قابل پیگرد باشند هزینه شما قابل قبول است به شرطی که دارای کد ملی ارائه شده باشد اما اگر توسط دارایی اشخاص حقیقی یا حقوقی مجهول الهویه باشند قطعا هزینه رد خواهد شد
عنوان: پاسخ : فاکتورخرید
رسال شده توسط: آیلان در سپتامبر 05, 2012, 09:09:55 قبل از ظهر
نقل قول از: آزاده پرتو در سپتامبر 05, 2012, 09:01:10 قبل از ظهر
فاکتورهایی رو از برخی سوپرمارکتها واسم آوردن که شماره سریال نداره قبولش کنم؟
همه مغازه ها باید کد اقتصادی داشته باشن؟

چطور شماره سریال ندارد؟فاکتورای ابتدایی بازار هم شماره سریال دارند؟
بهترین کار این است که به تنخواه دار بفرمایید که اگر فاکتور با این مشخصات ارائه دهد مبلغ هزینه را باید از جیب بپردازد و او را مجبور به گرفتن فاکتور قابل قبول بفرمایید اما در برخی اوقات با مبالغ کم اشکالی ندارد چون معمولا ممیز دنبال هزینه های کم ارزش را نمیگیرد و در مبالغ بالا دنبال رد هزینه است
عنوان: پاسخ : فاکتورخرید
رسال شده توسط: آزاده پرتو در سپتامبر 05, 2012, 09:11:49 قبل از ظهر
فاکتورساده است فقط مهرش کردن واسه آخرسال میترسم ممیز گیر بده
عنوان: پاسخ : فاکتورخرید
رسال شده توسط: آیلان در سپتامبر 05, 2012, 09:17:09 قبل از ظهر
اگر مبلغ آن کم ارزش است ایرادی ندارد فقط آن را در تنخواه بگنجانید
عنوان: پاسخ : فاکتورخرید
رسال شده توسط: آزاده پرتو در سپتامبر 05, 2012, 09:23:17 قبل از ظهر
توشرکت ما بدلیل داشتن چندپروزه دوتنخواه گردان داریم که هزینه ها وخریداروانجام میدن وباتوجه به دریافت فاکتورها سند تنخواه رومیزنم تقریبا هر10روزیکبار سندمیزنم فاکتورها به تنهایی مبلغش زیاد نیست ولی سرجمع زیادمیشه
عنوان: پاسخ : فاکتورخرید
رسال شده توسط: آیلان در سپتامبر 05, 2012, 10:00:10 قبل از ظهر
مشکلی پیش نخواهد آمد قطره قطره جمع گردد وانگهی دریا شود اما ممیزین ما عادت ندارند پیگیر قطره ها شوند یک مرتبه میروند سراغ دریا...
در ضمن برای مواد غذایی که میخرید(هزینه پذیرایی تشریفات) و مالیات بر ارزش افزوده در ان لحاظ شده است شما بایستی کل مبلغ آنها را هزینه کنید چرا که مصرف کننده نهایی هستید در تمامی مواردی که مصرف کننده نهایی هستید این موضوع صدق میکند
موفق و پیروز باشید
عنوان: پاسخ : فاکتورخرید
رسال شده توسط: آزاده پرتو در سپتامبر 05, 2012, 10:01:56 قبل از ظهر
ممنون آیلان جان
عنوان: پاسخ : فاکتورخرید
رسال شده توسط: SAM در سپتامبر 06, 2012, 02:02:01 قبل از ظهر
نقل قول از: آیلان در سپتامبر 05, 2012, 10:00:10 قبل از ظهر
برای مواد غذایی که میخرید(هزینه پذیرایی تشریفات) و مالیات بر ارزش افزوده در ان لحاظ شده است شما بایستی کل مبلغ آنها را هزینه کنید چرا که مصرف کننده نهایی هستید

درود بر شما

معمولاً هزینه‌های پذیرایی و تشریفات در شرکت‌ها در جهت اهداف اقتصادی آن‌ها ایجاد می‌شود و عموماً برگزاری جلسات است که چنین هزینه‌هایی را ایجاد می‌کنند؛ و همچنین هزینه مواد غذایی نیز در حالت عادی برای پرسنل و کارکنان واحد تجاری به عنوان ناهار ایجاد می‌شود که دادن غذا به پرسنل نیز در جهت پیشبرد اهداف اقتصادی شرکت می‌باشد لذا با توجه به توضیحات فوق و انطباق آن با شروط مذکور در صدر ماده 17 قانون مالیات بر ارزش افزوده، این‌گونه هزینه‌ها می‌توانند قابلیت استرداد و یا تهاتر با مالیات‌های دریافتی را داشته باشند.

قانون مالیات بر ارزش افزوده
فصل سوم - مأخذ، نرخ و نحوه محاسبه مالیات

ماده 17- مالیات‌هایی که مؤدیان در موقع خرید کالا یا خدمت برای فعالیت‌های اقتصادی خود به استناد صورتحساب‌های صادره موضوع این قانون پرداخت نموده‌اند، حسب مورد از مالیات‌های وصول شده توسط آن‌ها کسر و یا به آن‌ها مسترد می‌گردد. ماشین‌آلات و تجهیزات خطوط تولید نیز از جمله کالای مورد استفاده برای فعالیت‌های اقتصادی مؤدی محسوب می‌گردد...

با احترام
عنوان: پاسخ : فاکتورخرید
رسال شده توسط: آیلان در سپتامبر 06, 2012, 11:12:22 قبل از ظهر
درود و سلام فراوان به جناب اقای مهدی نیا استاد عزیزم

بسیار عالی

معمولا هزینه حق غذا به پرسنل به صورت ماهانه در فیش حقوقی منظور میشود اگر در این صورت پرداخت شود چطور؟
آیا موردی که شما فرمودید برای رهایی از مبلغ بیمه است که هزینه آن جداگانه پرداخت شود؟
و یا اینکه ارزش افزوده این موارد رو تحت هر عنوان پرداخت شود(پذیرایی/حق غذا)می شود محاسبه و کسر کرد؟

سپاس از شما

عنوان: پاسخ : فاکتورخرید
رسال شده توسط: SAM در سپتامبر 06, 2012, 12:22:10 بعد از ظهر
با درود متقابل

پاسخ سه سؤال شما در سه پاراگراف مجزا ارائه می‌شود:

- زمانی که مبلغ غذای پرسنل در فیش حقوقی وی درج و به او پرداخت می‌شود پر واضح است که هیچ خریدی انجام نشده است که بابت آن مالیات بر ارزش افزوده‌ای پرداخت شده باشد لذا موضوع قابلیت استرداد یا تهاتر مالیات بر ارزش افزوده نیز به خودی خود منتفی است.

- خیر، بنده در این مبحث هیچ توجهی به موضوع بیمه ندارم چرا که در واقع موضوع بیمه محلی از اعراب ندارد. مؤدی برای پرسنل خود غذا خریده و مالیات بر ارزشی نیز از این بابت پرداخت کرده است، این مالیات پرداخت شده قابل استرداد یا تهاتر است یا خیر؟ پر واضح است که برای پاسخ به این سؤال نیازی نیست که بحث بیمه را دخالت دهیم.

- مالیات بر ارزش افزوده خرید غذا توسط مؤدی برای پرسنلش، چه به عنوان پذیرایی و چه حق غذا، با توجه به اینکه بابت فعالیت اقتصادی مؤدی پرداخت شده است قابل تهاتر و یا استرداد می‌باشد.

با احترام
عنوان: پاسخ : فاکتورخرید
رسال شده توسط: آیلان در سپتامبر 06, 2012, 12:33:17 بعد از ظهر
سپاس از شما

خوب موضوع بیمه را مطرح کردم به این خاطر که اگر حسابرسی بیمه شویم و مبلغ غذا در فیش حقوقی منظور میشد بیمه حق خود را طلب میکرد اما اگر جداگانه تحت هزینه پذیرایی و هر از چند گاه پرداخت میشود مشمول بیمه نبوده و حقی از طرف تامین اجتماعی طلب نمیشد.(گمان کردم قضیه یک تیر و دونشان است)
در ضمن فرمایش شما به این معنی است که هزینه کردن آن بی مورد است؟یا اگر هزینه شود جزو هزینه های قابل قبول میباشد؟(با توجه به اینکه مصرف کننده نهایی هستیم)
یا مورد مشابه در قبوض

نقل قول از: SAM در سپتامبر 06, 2012, 12:22:10 بعد از ظهر

- مالیات بر ارزش افزوده خرید غذا توسط مؤدی برای پرسنلش، چه به عنوان پذیرایی و چه حق غذا، با توجه به اینکه بابت فعالیت اقتصادی مؤدی پرداخت شده است قابل تهاتر و یا استرداد می‌باشد.

با احترام


سپاس از شما

عنوان: پاسخ : فاکتورخرید
رسال شده توسط: SAM در سپتامبر 06, 2012, 01:18:14 بعد از ظهر
بله دقیقاً، هزینه کردن آن کاملاً بی‌مورد است، وقتی می‌شود مبلغی را از کسی مطالبه و استرداد کرد چرا باید آن را هزینه کنیم حتی با این توجیه که این هزینه قابل قبول است؟ افزایش هزینه قابل قبول صرفاً منافعی معادل کاهش 25% مبلغ آن هزینه از مالیات عملکرد را برای شما به همراه دارد در حالی که شما 100% آن منافع را داده‌اید تا 25% کاهش مالیات داشته باشید!

تصور کنید مبلغ مالیات بر ارزش افزوده و عوارض مترتب بر خرید غذا 100 ریال بوده است، شما 100 ریالی که می‌توانید استرداد کنید را از خیرش می‌گذرید و آن را هزینه می‌کنید، نتیجه‌اش چه می‌شود؟ بله، صرفاً مالیات بر عملکرد شما به میزان 25 ریال کاهش می‌یابد اما برای این کاهش چه مبلغی را از دست داده‌اید!؟

ضمناً مورد مشابهی که مطرح کردید یعنی قبوض آب و برق و تلفن هم به همین صورت است، کلیه مبالغ مالیات بر ارزش افزوده و عوارض مندرج در این قبوض نیز قابل تهاتر و استرداد می‌باشند.
عنوان: پاسخ : فاکتورخرید
رسال شده توسط: آیلان در سپتامبر 06, 2012, 01:31:12 بعد از ظهر
درود مجدد

سپاس بیکران از شما
بله قربان کاملا منطقی است
اما نه که الان وضعیت شرکتها و مملکت بسیار عالی است بنده به خاطر اینکه مبلغ ارزش افزوده این مواد غذایی چندان بالا نبود کمی با دست و دل بازی پاسخ دادم :)
در ضمن فرمایش شما از هر نظر بهتر است زیرا که اگر شرکتی اصلا سیاست علی الراس شدن را در پیش گیرد دیگر قابل قبول بودن هزینه ها برایش معنی ندارد اما در مورد فرمایش شما کاملا به نفع میباشد
باز هم بی نهایت سپاسگزارم