بازنشتگان در لیست مالیاتی دارایی

نویسنده محسن جمالی, می 27, 2013, 12:11:40 بعد از ظهر

« میزان حق ماموریت در سال 92 | محاسبه حقوق و دستمزد بر اساس قرارداد ساعتی »

0 اعضا و 2 کاربران مهمان درحال دیدن موضوع.

محسن جمالی

باسلام و احترام

افراد بازنشته ای که یک شرکتی کار می کنند و اسم آنها برای دارایی رد میشه اما در لیست بیمه رد نمیشه مشکلی نداره نباید یه نامه ای یه چیزی از اداره بیمه بگیریم که بعدا مشکلی پیش نیاد؟

موفق و سلامت باشید

اکبرزاده

با سلام

بهترین کار این است که یک کپی از حکم بازنشستگی فرد در پرونده استخدامی ایشان داشته باشید

که هم مطمئن باشید که شخص بازنشسته است و هم در صورت درخواست مامور بیمه مدرک در دسترس باشد


با احترام

آیلان

درود بر شما

با ایشان قرارداد مشاوره ای تنظیم بفرمایید که در این صورت برای شرکت مشکلی از لحاظ بیمه بوجود نمی آید اما برای خود بازنشسته تامین اجتماعی مشکل ساز میشود ممکن است مقرری ایشان قطع شود البته لینکهای بسیار خوبی در این مورد داریم.ضمنا نفرمودید بازنشسته مزبور بازنشسته تامین اجتماعی است یا کشوری یا لشگری؟
http://www.meta4u.com/acc/index.php?topic=805.msg2560#msg2560
http://www.meta4u.com/acc/index.php?topic=1098.msg3495#msg3495
http://www.meta4u.com/acc/index.php?topic=682.msg2035#msg2035
با احترام

محسن جمالی

با تشکر

ایشان بازنشسته تامین اجتماعی هستند . برای اینکه برای این فرد مشکلی پیش نیاد چکار باید انجام بدهیم . البته این نکته را بگم که اسم ایشان برای لیست بیمه تامین اجتماعی رد نمی شود و فقط در لیست دارایی رد می شود آیا بیمه می تونه متوجه این امر بشه؟آیا اداره دارایی و اداره بیمه باهم لینک هستند؟

اکبرزاده

نقل قول از: آیلان در می 27, 2013, 01:38:19 بعد از ظهر
با ایشان قرارداد مشاوره ای تنظیم بفرمایید که در این صورت برای شرکت مشکلی از لحاظ بیمه بوجود نمی آید اما برای خود بازنشسته تامین اجتماعی مشکل ساز میشود ممکن است مقرری ایشان قطع شود ا


با سلام

سرکار خانم آیلان لطفا ماده  قانونی عدم اشتغال بازنشستگان تامین اجتماعی را بفرمائید


با تشکر

آیلان

نقل قول از: اکبرزاده در می 28, 2013, 10:19:15 قبل از ظهر

سرکار خانم آیلان لطفا ماده  قانونی عدم اشتغال بازنشستگان تامین اجتماعی را بفرمائید

درود بر استاد عزیزم جناب آقای اکبرزاده و دوستان

در مورد اشتغال مجدد افراد بازنشسته نظرات مختلفی وجود دارد اما در ابتدا ماده قانونی را ایراد میکنیم:

متن قانون‌ تامين‌ اجتماعي->فصل اول - تعاريف - كليات

ماده 2- تعاريف :
1 - بيمه شده شخصي اي است كه راسا" مشمول مقررات ت‌مين اجتماعي بوده و با پرداخت مبالغي بعنوان حق بيمه حق استفاده از مزاياي مقرر در اين قانون را دارد .
2 - خانواده بيمه شده شخص يا اشخاصي هستند كه به تبع بيمه شده از مزاياي موضوع اين قانون استفاده ميكنند .
3 - كارگاه محلي است كه بيمه شده بدستور كارفرما، يا نماينده او در آنجا كار ميكند .
4 - كارفرما شخص حقيقي يا حقوقي است كه بيمه شده بدستور يا بحساب او كار ميكند ، كليه كسانيكه بعنوان مدير يا مسئول عهده دار اداره كارگاه هستند نماينده كارفرما محسوب ميشوند و كارفرما مسئول انجام كليه تعهداتي است كه نمايندگان مزبور در قبال بيمه شده بعهده ميگيرند .
5 - مزد يا حقوق يا كارمزد در اين قانون شامل هر گونه وجوه و مزاياي نقدي يا غير نقدي مستمر است كه در مقابل كار به بيمه شده داده ميشود .
6 - حق بيمه عبارت از وجوهي است كه بحكم اين قانون و براي استفاده از مزاياي موضوع آن بسازمان پرداخت ميگردد .
7 - بيماري ، وضع غير عادي جسمي يا روحي است كه انجام خدمات درماني را ايجاب مي كند يا موجب عدم توانائي موقت اشتغال بكار مي شود يا اينكه موجب هر دو در آن واحد مي گردد .
8 - حادثه از لحاظ اين قانون اتفاقي است پيش بيني نشده كه تحت تاثير عامل يا عوامل خارجي در اثر عمل يا اتفاق ناگهاني رخ ميدهد و موجب صدماتي بر جسم يا روان بيمه شده ميگردد .
9 - غرامت دستمزد به وجوهي اطلاق ميشود كه در ايام بارداري ، بيماري و عدم توانائي موقت اشتغال بكار و عدم دريافت مزد يا حقوق بحكم اين قانون بجاي مزد يا حقوق به بيمه شده پرداخت ميشود .
10- وسائل كمكي پزشكي ( پروتز و ارتز ) وسائلي هستند كه بمنظور اعاده سلامت يا براي جبران نقص جسماني يا تقويت يكي از حواس بكار ميروند .
11- كمك ازدواج مبلغي است كه طبق شرايط خاصي براي جبران هزينه هاي ناشي از ازدواج به بيمه شده پرداخت ميگردد .
12- كمك عائله مندي مبلغي است كه طبق شرايط خاص در مقابل عائله مندي توسط كارفرما به بيمه شده پرداخت ميشود .
13- از كار افتادگي كلي عبارتست از كاهش قدرت كار بيمه شده بنحوي كه نتواند با اشتغال بكار سابق يا كار ديگري بيش از يك سوم از درآمد قبلي خود را بدست آورد .
14- از كار افتادگي جزئي عبارتست از كاهش قدرت كار بيمه شده بنحوي كه با اشتغال بكار سابق يا كار ديگر فقط قسمتي از درآمد خود را بدست آورد .
15- بازنشستگي عبارتست از عدم اشتغال بيمه شده بكار بسبب رسيدن بسن بازنشستگي مقرر در اين قانون . 16- مستمري عبارت از وجهي است كه طبق شرايط مقرر در اين قانون بمنظور جبران قطع تمام يا قسمتي از درآمد به بيمه شده و در صورت فوت او براي تا‌مين معيشت بازماندگان وي به آنان پرداخت ميشود .
17- غرامت مقطوع نقص عضو مبلغي است كه بطور يكجا براي جبران نقص عضو يا جبران تقليل درآمد بيمه شده به شخص او داده ميشود .
18- كمك كفن و دفن مبلغ مقطوعي است كه بمنظور ت‌مين هزينه هاي مربوط به كفن و دفن بيمه شده در مواردي كه خانواده او اين امر را بعهده مي گيرند پرداخت مي گردد .

پس طبق قانون تامین اجتماعی افرادی که مستمری بگیر این قانون هستند نمیتوانند در جایی دیگر اشتغال داشته باشند حتی اشتغال آنها به عنوان مشاور کار ساعتی و استاد کاری نیز ممنوع است که تنها دلیل آن این است که این افراد بازنشسته مانند یک جوان تازه نفس نمیتوانند کار کنند و جای این جوانان را در جامعه کاری اشغال خواهند کرد و بازهم عرض میکنم اگربازنشته شما کشوری یا لشگری باشند چنین مشکلی ندارید تنها بازنشستگان تامین اجتماعی هستند که به خاطر این قانون دچار مشکل قطع مستمری میشوند که بعد از ترک کاراز واحد، دوباره با دستمزد جدید مستمری بگیر خواهند شد...
حال ایرادمتن زیر خالی از لطفنیست:

سازمان تأمین اجتماعی دستورالعمل شماره ۲۱۱۰۶ مورخ ۶/۸/۸۸ را به شرح زیر اعلام نموده است:
باتوجه به جلسه مورخ ۶/۷/۱۳۸۸ کمیته فنی ایجاد وحدت رویه و موارد مطرح شده در جلسه مذکور که به تایید نمایندگان معاونت فنی و درآمد سازمان تأمین اجتماعی نیز رسیده است

بدینوسیله دستورالعمل شماره ۳ کمیته فنی ایجاد رویه شرح زیر جهت اجراء ابلاغ می‌گردد. در خصوص بازنشسته‌های مشمول تأمین اجتماعی مقرر گردید طبق رأی دیوان عدالت اداری به شماره ۱۸۳۱ مورخ ۲۲/۹/۱۳۷۸ که بشرح زیر می‌باشد عمل گردد و در صورتیکه شاغل بازنشسته به شغلی که قبل از بازنشستگی در آن محل به آن شغل اشتغال داشته، اشتغال یابد، مشمول حق بیمه و در سایر موارد غیرمشمول تلقی می‌گردد.

رأی دیوان: به استناد بند ۱۵ ماده ۲ قانون تأمین اجتماعی بازنشستگی عبارت است از عدم اشتغال بیمه شده به کار به سبب رسیدن به سن بازنشستگی مقرر در این قانون و با توجه به اینکه حق بازنشستگی برای کسی که بازنشسته می‌شود یک امر مسلم و محرز است و اشتغال به کار جدید برای تأمین هزینه‌های زندگی و یا بهره‌رسانی از تخصص منافاتی با آن ندارد و مفاد فوق در مقام نفی یا اثبات اشتغال پس از بازنشستگی در کاری دیگر به منظورهای یاد شده نیست، بلکه فقط تعریف بازنشستگی نسبت به کاری است که شاغل بازنشسته قبل از بازنشستگی به آن اشتغال داشت.
رأي هيأت عمومي
همانطور كه در دادنامه شماره 90 مورخ 27/5/1371 هيأت عمومي ديوان عدالت اداري تصريح شده مراد مقنن از قطع حقوق بازنشستگي شخص بيمه شده در صورت اشتغال بكار پس از بازنشستگي بشرح مقرر در قانون تأمين اجتماعي مصوب 1354 و قانون بازنشستگي پيش از موعد بيمه‌شدگان تأمين اجتماعي مصوب 1367، اشتغال در مشاغل ثابت و مستمر با دريافت حقوق بوده و منصرف از امور محدود و موقت و غيرمستمر است. بنابراين دادنامه‌هاي شماره 945 مورخ 21/9/1380 شعبه دوم تجديدنظر و 322 مورخ 30/2/1381 شعبه چهارم تجديدنظر در حدي كه مبين اين امر است صحيح و موافق قانون تشخيص داده مي‌شود. اين رأي به استناد قسمت اخير ماده 20 اصلاحي قانون ديوان عدالت اداري در موارد مشابه براي شعب ديوان و ساير مراجع ذيربط لازم‌الاتباع است.
هيأت عمومي ديوان عدالت اداري
معاون قضائي ديوان عدالت اداري ـ مقدسي فرد


اما طبق رای دیوان عدالت ادرای که در بالا آورده شده است اگر بازنشسته تامین اجتماعی در کارگاه های خصوصی به صورت مستمر به کار گمارده نشوند منعی ازاین نظر نخواهد داشت و کارفرما هم تکلیفی به پرداخت حق بیمه ندارد مگر اینکه بازنشسته در کاری مشابه کار قبل از بازنشستگی مجددا شروع به کار کند
در ضمن اینکه مد شده است که به کارگیری بازنشستگان تامین اجتماعی به صورت مشاوره ای باشد به این دلیل است :
مطابق ماده ۵۳ آیین نامه استخدامی سازمان تامین اجتماعی مصوب ۱۳۸۶ بکارگیری بازنشستگان در این سازمان صرفا برای خدمات مشاوره ای و حداکثر تا سقف ۱.۳ ساعات کار اداری مجاز است.
و
بر اساس ماده ۹۵ قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۵:( به‌کارگیری بازنشستگان متخصص(با مدرک تحصیلی کارشناسی و بالاتر) در موارد خاص به عنوان اعضاء کمیته ها، کمیسیون‌ها، شوراها، مجامع و خدمات مشاوره‌ای غیرمستمر، تدریس و مشاوره‌های حقوقی مشروط براین که مجموع ساعت اشتغال آنها در دستگاههای اجرائی از  ساعت اداری کارمندان موظف تجاوز نکند بلامانع می‌باشد. حق‌الزحمه این افراد متناسب با ساعات کار هفتگی معادل کارمندان شاغل مشابه تعیین و پرداخت می گردد).
شایان ذکر است که دستگاههای اجرایی در ماده ۵ همان قانون تعریف شده اند: بر این اساس: (دستگاه اجرائی، کلیه وزارتخانه‌ها، مؤسسات دولتی ، مؤسسات یا نهادهای عمومی غیردولتی ، شرکتهای دولتی و کلیه دستگاههایی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر و یا تصریح نام است از قبیل شرکت ملی نفت ایران ، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران،‌بانک مرکزی، بانکها و بیمه‌های دولتی، دستگاه اجرائی نامیده می‌شوند).

بکارگیری بازنشستگان در غیر از موارد مذکور با ضمانت اجرای حقوقی همراه است. ضمانت اجرای اولیه قطع مستمری بازنشستگی شخص می باشد. در عین حال ممکن است مقامات موسسه دولتی( به معنی عمومی) که از شخص بازنشسته برخلاف مقررات استفاده نموده است با ضمانت اجراهای اداری روبرو گردند.

در انتها دو پرسش و پاسخ تامینی را در اینجا میگذارم:

-بازنشستگان در صورت اشتغال به كار مشمول كسر حق بيمه هستند يا خير و در چه صورت مي‌توانند به عنوان بيمه شده مشغول به كار شوند؟
ج)درقانون تأمين اجتماعي به صراحت گفته نشده است كه بازنشسته نمي‌تواند مجدداً كار كند. اما در تعريف بازنشستگي در قانون تأمين اجتماعي عبارتي آمده كه ممنوعيت اشتغال به كار بازنشستگان از آن استنباط مي‌شود. البته اشتغال بازنشسته به دو شكل مي‌تواند صورت گيرد، زماني فردي براي خودش كار مي‌كند يا در فعاليتي كار مي‌كند كه در شمول قانون تأمين اجتماعي نيست. در اين صورت اگر هم مسئولان و بازرسان تأمين اجتماعي مطلع شوند، چون فرد در شغل غيرمشمول قانون تأمين اجتماعي كار مي‌كند از كار وي جلوگيري نمي‌كنند و اما بازنشستگاني كه در كارگاه‌هاي مشمول قانون تأمين‌اجتماعي به كار مجدد مشغول مي‌شوند، در اين صورت اگر بازرس و حسابرس تأمين اجتماعي از اشتغال مجدد آنها آگاهي پيدا كند بازنشستگي چنين افرادي منتفي تلقي مي‌شود.

- آيا افراد بازنشسته كه از سازمان تأمين اجتماعي مستمري دريافت مي دارند چنانچه مجدداً در واحدهاي كارگري مشمول قانون كار شاغل شوند بن كارگري شامل آنان خواهد شد؟

ج)شرط استحقاق دريافت بن كارگري صرفاً شمول مقررات قانون كار نسبت به اشخاص بوده و در اين زمينه كليه بازنشستگان از جمله كارگراني كه بازنشسته شده و از سازمان تأمين اجتماعي مستمري دريافت مي دارند چنانچه در بخش خصوصي شاغل شوند مشمول قانون كار قرار مي گيرند و در نتيجه از مزاياي بن كارگري نيز برخوردار خواهند بود و در اين زمينه چنانچه سازمان تأمين اجتماعي در خصوص ادامه پرداخت مستمري بازنشستگي به دليل اشتغال كارگر بازنشسته مقررات محدود كننده اي داشته باشد اين امر مانع از شمول قانون كار نسبت به بازنشستگان شاغل در واحدهاي مشمول قانون كار نمي شود.


با احترام

آیلان

نقل قول از: محسن جمالی در می 28, 2013, 09:47:39 قبل از ظهر
با تشکر

ایشان بازنشسته تامین اجتماعی هستند . برای اینکه برای این فرد مشکلی پیش نیاد چکار باید انجام بدهیم . البته این نکته را بگم که اسم ایشان برای لیست بیمه تامین اجتماعی رد نمی شود و فقط در لیست دارایی رد می شود آیا بیمه می تونه متوجه این امر بشه؟آیا اداره دارایی و اداره بیمه باهم لینک هستند؟

درود مجدد

طبق موردی که عرض کردم عمل نمایید و قرارداد مشاوره تنظیم کنید و نام ایشان را در لیست بیمه نیاورید مشکلی برای شرکت بوجود نمیاید اما انشاءالله که بازرس ندارید و حسابرسی هم نشوید تا مشکلی برای خود بازنشسته محترم شما نیز بوجود نیاید.اما در مورد لیست حقوق شما میتوانید طبق لینکی که قبلا با یکی از دوستان صحبت شده بود و آدرس آن را در دو پست قبل ارائه کردم عمل کنید و برای ایشان حقوق در نظر بگیرد و به دارایی اسم فرد مزبور را اعلام کرده و مانند سایر پرسنل به محاسبه مالیات حقوق ایشان پرداخته و از هزینه آن استفاده کنید...

با احترام


Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via reddit Share via telegram Share via twitter Share via whatsapp

https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
تاخیر در ارائه لیست حقوق و دستمزد به دارایی

نویسنده amjad در حقوق و دستمزد

4 ارسال
7821 مشاهده
آخرین ارسال: می 18, 2013, 10:36:16 بعد از ظهر
توسط
آیلان
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
مغایرت لسیت حقوق و دسمتزد ارائه شده به دارایی و بیمه با لیست حقوق پرداختی شرکت

نویسنده محسن جمالی در حقوق و دستمزد

3 ارسال
4742 مشاهده
آخرین ارسال: می 22, 2013, 06:41:29 بعد از ظهر
توسط
آیلان
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
تجدید ارزیابی دارایی‌ها و حسابرسی مالیاتی

نویسنده اکبرزاده در حسابداران رسمی

0 ارسال
2261 مشاهده
آخرین ارسال: نوامبر 13, 2012, 12:12:47 بعد از ظهر
توسط
اکبرزاده
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
آیین‌نامه اجرایی معافیت مالیاتی تجدید ارزیابی دارایی‌ها در سال ۱۳۹۱

نویسنده اکبرزاده در حسابداران رسمی

0 ارسال
1358 مشاهده
آخرین ارسال: نوامبر 17, 2012, 08:52:40 قبل از ظهر
توسط
اکبرزاده
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
نحوه محاسبه جریمه عدم ارسال لیست و جریمه تاخیر در ارسال لیست ‎بیمه تامین اجتماعی

نویسنده اکبرزاده در آنچه حسابداران لازم است بدانند

0 ارسال
507 مشاهده
آخرین ارسال: ژانویه 19, 2020, 06:36:27 بعد از ظهر
توسط
اکبرزاده
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
نحوه محاسبه جریمه عدم ارسال لیست و جریمه تاخیر در ارسال لیست ‎بیمه تامین اجتماعی

نویسنده اکبرزاده در قوانین و بخشنامه های بیمه تامین اجتماعی

0 ارسال
1862 مشاهده
آخرین ارسال: آپریل 06, 2017, 01:05:09 قبل از ظهر
توسط
اکبرزاده
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/clip.png
پذیرش هزینه استهلاک دارایی های استهلاک پذیر به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی

نویسنده اکبرزاده در قانون مالیاتهای مستقیم - باب چهارم - در مقررات مختلفه - ماده 132 الی 218

0 ارسال
1261 مشاهده
آخرین ارسال: فبریه 18, 2019, 06:37:11 بعد از ظهر
توسط
اکبرزاده

خدمات حسابداری

موسسه رستا تراز پارسه اصطلاحات حسابداری طراحی سایت و انجمن حسابداری

سایر پرتال ها

فروم متا انجمن بورس و اوراق بهادار ثبت آگهی رایگان