آموزش حسابداری بهای تمام شده - 1 - کلیات و مفاهیم حسابداری بهای تمام شده

نویسنده اکبرزاده, می 12, 2017, 09:29:40 بعد از ظهر

« کدینگ حسابداری صنعتی در مورد مواد مصرفی | روشهای محاسبه بهای تمام شده - سایر روشهای ارزیابی »

0 اعضا و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

اکبرزاده

مفهوم هزینه سربار:
هزینه های غیر مستقیم عبارت از هزینه هایی است که بطور مستقیم در ساخت محصول به مصرف نمیرسند و نمیتوان آنها را به یک محصول ، یک مرحله از تولید و یا یک سفارش خاصي ارتباط داد و نیز بعضی از هزینه های مستقیم که سرشکن کردن آنها به محصولی معین، مرحلهای از تولید و یا سفارشی خاص مقرون به صرفه نباشد.

به عنوان مثال، بعضی ازهزینه هایی که با محصولات ارتباط مستقیم ندارند، عبارتنداز:

هزینه بیمه های اجتماعی سهم کارفرما، هزینه بیمه ساختمان و تأسیسات کارخانه ، هزینه بیمه بیکاری ، هزینه استهلاک ماشین آلات کارخانه ، هزینه استهلاک یا اجاره ساختمان کارخانه و هزینه برق مصرفی و برق صنعتی کارخانه نیز در گروه هزینه های سربار طبقه بندی میشوند. بعضی از هزینه های مستقیم هم ، به علت ناچیز بودن مبلغ و مقرون به صرفه نبودن تسهیم ، در گروه هزینه های سربار طبقه بندی میشوند ، که به عنوان مثال از چسب، میخ، نخ و پیچ و مهره میتوان نام برد.


سربار از هزینه های غیرمستقیم مختلف تشکیل میگردد، بنابراین ابتدا باید هزینه های سربار شناسایی شوند. این عمل به دوصورت انجام میپذیرد.

الف) شناسایی قبل از انجام هزینه: در اکثر مؤسسات تولیدی قبل از شروع هر دوره مالی، هزینه ها را پیشبینی یا برآورد مینمایند. این پیش بینی موجب میشود که قبل از اقدام به تولید، بهای تمام شده محصولاتی که درآینده ساخته میشوند، تاحدودی مشخص گردد.

ب) شناسایی بعد از انجام هزینه: این عمل در طول دوره و یا در پایان دوره مالی پس از اینکه هزینه به مصرف رسید انجام میشود ، که به آن شناسایی هزینه های واقعی میگویند.

پیش بینی هزینه های سربار:
در واحدهای تولیدی بزرگ و متوسط معمولاً در ابتدای دوره مالی، هزینه های سربار پیش بینی یا برآورد میشوند. این عمل با استفاده از تجربیات سال قبل و با در نظر گرفتن تغییرات احتمالی در نرخ عوامل هزینه و تغییر در برنامه تولید (افزایش یا کاهش میزان تولید) صورت میگیرد.
پیش بینی هزینه ها دارای اهداف مختلف است، ازجمله محاسبه نرخ جذب سربار ، که با بکارگیری یکی از روشهای متداول انجام میشود. این نرخ تا پایان دوره مالی جهت محاسبه سربار تمام محصولات ساخته شده طی دوره مورد استفاده قرار میگیرد.

پیش بینی هزینه های سربار:
دلایل و اهدف مهم پیش بینی هزینه های سربار :

1- نامعلوم بودن مبلغ بسیاری از هزینه های واقعی تا پایان دوره مالی :
بعضی از این هزینه ها عبارتنداز: هزینه برق مصرفی و برق صنعتی وهزینه سوخت ، زیرا این هزینه ها معمولاً به حجم تولید بستگی دارد.

2-تفاوت تعداد مقدار یا تولید واقعی با تعداد یا مقدار تولید برنامه ریزی شده در ابتدای دوره : در واحدهای تولیدی، پیش بینی مقدار یا تعداد تولید در ابتدای دوره مالی الزامی است.

3- بوجود آوردن انگیزه مقایسه در مدیران به این صورت که درپایان دوره مالی و یا در هر زمانکه لازم بدانند، میتوانند بین آنچه که باید انجام میشد، یا آنچه که به صورت واقعی انجام شده مقایسه به عمل آورند و یا بررسی نتایج بدست آمده از مقایسه و تجزیه وتحلیل آنها ، ازنقاط ضعف واحد تولیدی آگاه شده و برای دوره مالی آینده آنها را برطرف نمایند.



اکبرزاده

طبقه بندی هزینه های سربار:
طبقه بندی هزینه های سربار موجب میشود تا مدیران واحدهای تولیدی سریعتر و دقیقتر به اهداف مورد نظر دست یابند. هزینه های سربار به طرق مختلف طبقه بندی میشوند که متداولترین آنها به قرار زیر است:
1- طبقه بندی به مستقیم و غیرمستقیم
2- طبقه بندی براساس ثابت ، متغیر و نیمه متغیر
3- طبقه بندی براساس محل انجام هزینه

1- سربار مستقیم وسربار غیر مستقیم:
هزینه های سربار مستقیم ، به هزینه هایی گفته میشود که مستقیماً به یک دایره از تولید و یا به یک ماشین مشخص ارتباط داشته باشند.
هزینه های سربار مستقیم یک دایره معین از تولید شامل هزینه سرپرستی دایره، دستمزد غیرمستقیم کارگران غیر تولیدی دایره و فوق العاده اضافه کاری کارگران آن دایره میباشد.
هزینه های سربار مستقیم یک ماشین به خصوص نیز عبارتند از: هزینه استهلاک ماشین، هزینه تعمیر و نگهداری ماشین و...
یکی از اهداف مهم طبقه بندی هزینه های سربار به مستقیم وغیر مستقیم، تعیین سودآوری محصولات مختلف و نیز مشخص کردن سهم هر دایره در سود واحد تولیدی میباشد. از سوی دیگر این نوع طبقه بندی موجب کنترل هرچه بهتر هزینه های سربارخواهد شد.

2- سربار ثابت ، متغیر و نیمه متغیر:
یکی ازمفیدترین شیوه های طبقه بندی هزینه های سربار ، گروهبندی این هزینه ها به ثابت ، متغیر و نیمه متغیر است. زیرا تصمیم گیری مدیران در ارتباط با حجم تولید ، قیمتگذاری محصولات و کنترل  هزینه ها به منظور اهداف از پیش تعیین شده را ممکن میسازد البته، باید توجه داشت که این نحوۀ طبقه بندی مانع از طبقه بندی قبلی براساس (مستقیم و غیرمستقیم) نخواهد شد و در بسیاری از موارد این دو طریقه طبقه بندی با یکدیگر ترکیب میشوند.

3- طبقه بندی براساس محل انجام هزینه:
دراین طبقه بندی، هزینه های سربار به سه گروه شامل:
سربار ساخت ،
سربار اداری و تشکیلاتی
و سربار توزیع و فروش تقسیم میشوند.

دراین طبقه بندی امکان کنترل و تجزیه و تحلیل هزینه های هریک از قسمتهای یاد شده به سهولت فراهم میآید.
سربار ساخت که شامل، کلیه هزینه های تولید به جز مواد اولیه و دستمزد مستقیم است، به حساب کنترل کالای در جریان ساخت منظور میگردد . ولی سربار اداری وتشکیلاتی و سربار توزیع و فروش که تحت عنوان هزینه های عملیاتی دوره مالی محسوب میشوند، در پایان دوره به خلاصه حساب سود و زیان انتقال مییابند.

کلیه هزینه های غیرمستقیمی که درطول دوره مالی در واحد تولیدی یا در قسمتهای دیگر آن عملا به مصرف میرسند و بهای آنها نقداً پرداخت شده یا تعهد میگردد ، هزینه های واقعی سربار میباشند البته بایدتوجه داشت، که بسیاری از هزینه های واقعی سربار، معمولاً در پایان دوره مالی شناسایی و مبلغ واقعی آنها مشخص میگردد . به بیان دیگر ، این قبیل هزینه ها، زمانی شناسایی و مشخص میشوند که محصول تولید شده و هزینه ها اعم از هزینه های مستقیم و هزینه های غیر مستقیم، به مصرف رسیده اند.

شناسایی و جمع آوری اقلام مربوط به سربار:
هر هزینه پس از اینکه به وقوع پیوست، دارای اسناد و مدارکی خواهد بود که این اسناد و مدارک دلیل انجام آن هزینه میباشد . به عبارت دیگر ، بدون جمع آوری اسناد مربوط به هزینه ، نمیتوان از وقوع آن هزینه اطمینان حاصل نمود. در واقع میتوان گفت که حسابداری متکی به اسناد ومدارک است.

بعضی از اسناد ومدارک مربوط به هزینه های سربار عبارتند از: اسناد مربوط به خرید ، برگ درخواست مواد وملزومات از انبار، کارتهای ثبت اوقات کار، اسناد و مدارک مربوط به پرداخت هزینه های مختلف و یا تعهد پرداخت آنها از قبیل:
هزینه آب، برق، گاز و تلفن و سایر اسناد ومدارک وضمایم مربوط به آنها.

باید دانست که مهمترین هدف جمع آوری هزینه های سربار کارخانه ، به دست آوردن اطلاعات لازم جهت کنترل این هزینه ها میباشد. کنترل هزینه های سربار با انجام اقدامات زیر امکان پذیر خواهد بود.

الف) مقایسه هزینه ها های واقعی سربار با هزینه های برآورد شده در ابتدای دوره مالی، برای تعیین سطح فعالیت مورد نظر.

ب) گزارش اطلاعات مربوط به هزینه های هر دایره ، به سرپرستان همان دایره

ارتباط هزینه های سربار با مراکز هزینه :
مرکز هزینه : بخشی از یک واحد تولیدی که به ساخت محصول و یا به ارائه خدمات اشتغال داشته باشد، یک مرکز هزینه است . زیرا درآن بخش با صرف هزینه ، تولید انجام شده و یا خدمت ارائه میگردد. به عبارت دیگر هر دایره ای که در به وجود آوردن هزینه سهیم باشد ، یک مرکز هزینه محسوب میشود.





اکبرزاده

معمولاً هر دایره را میتوان یک مرکز هزینه دانست. اگرچه ممکن است یک دایره خود از چند مرکز هزینه تشکیل شده باشد. براین اساس یک مرحله از تولید ، یک سفارش و حتی یک ماشین را میتوان به عنوان یک مرکز هزینه قلمداد نمود . هرچه تعداد مراکز هزینه بیشتر باشد ، کنترل هزینه ها آسانتر و دقیقتر خواهد بود.
مراکز هزینه در یک واحد تولیدی شامل، مراکز یا دوایر تولیدی و مراکز یا دوایر پشتیبانی میباشد.

مراکز یا دوایر تولیدی : دوایری هستند ، که مستقیماً به تولید محصول اشتغال دارند . به عنوان مثال، ریسندگی، بافندگی ، رنگرزی ، یک مرکز هزینه دریک کارخانه پارچه بافی میباشند.

دوایر پشتیبانی : دوایری هستند ، که مستقیماً به تولید محصول اشتغال ندارند . ولی خدماتی براي دوایر تولیدی و دیگر دوایر پشتیبانی ، انجام میدهند. به عنوان مثال، میتوان از دوایری مانند ، دایره کارگزینی، دایره تعمیرات، رستوران و حسابداری نام برد.

تفکیک مراکز هزینه به دوایرتولیدی و دوایر پشتیبانی ، به منظور کنترل هرچه بیشتر هزینه های سربار و محاسبه هزینه های انجام شده ، در هر مرکز هزینه میباشد.
پس از شناسایی هزینه های سربار و شناسایی مراکز هزینه، لازم است ارتباط هر هزینه با مراکز هزینه تعیین شود در ضمن، سهم هر مرکز هزینه از هر هزینه انجام شده محاسبه شود ، که این عمل با انجام تسهیم اولیه با درنظر گرفتن مبناهای مناسب امکان پذیرخواهد بود.



اکبرزاده

هزینه های غیر مستقیم کارخانه ، ممکن است مربوط به یک دایره معین بوده و یا به تمام دوایر ارتباط داشته باشد.
از آنجاکه تولید محصول در دوایر تولیدی انجام میشود ، با منظور نمودن هزینه های سربار به حساب دوایر تولیدی محاسبه بهای تمام شده محصولات ساخته شده امکان پذیر خواهد شد.
هزینه های سربار ساخت به دو صورت به دوایر سرشکن میگردد، که عبارتند از:
تسهیم مستقیم
تسهیم براساس مبناهای مناسب

الف) تسهیم مستقیم : منظور از تسهیم مستقیم هزینه های سربار، سرشکن کردن هزینه هایی است که منحصراً به یک مرکز هزینه، اعم از دایره تولیدی یا دایره پشتیبانی مربوط میشود و در آن دایره به مصرف میرسند . بعضی از این هزینه ها عبارتند از : هزینه دستمزد کارگران غیر تولیدی دایره بافندگی ، هزینه سوخت و روشنایی رستوران و یا دایره تعمیرات کارخانه که هر دو دایره پشتیبانی هستند.

ب) تسهیم براساس مبناهای مناسب:
تسهیم هزینه با استفاده از مبنا، شامل کلیه هزینه هایی است که در دوایر مختلف کارخانه اعم از دوایر تولیدی و دوایر پشتیبانی به صورت مشترک به مصرف میرسند. این قبیل هزینه ها را ، اصطلاحاً هزینه های عمومی کارخانه میگویند . در این صورت، هزینه های عمومی میباید براساس مبناهای مناسب بین دوایری که در به وجود آمدن آنها نقش داشته تسهیم گردد . بعضی از این هزینه ها عبارتند از : هزینه استهلاک ساختمان و تأسیسات کارخانه ، هزینه عوارض نوسازی کارخانه و هزینه برق مصرفی وحرارت مرکزی کارخانه.

قبل از تسهیم هزینه های عمومی کارخانه به دوایر تولیدی و دوایر پشتیبانی ، باید مبنای مناسب شناسایی و انتخاب گردد.
انتخاب مبنایی مناسب، برای تسهیم هزینه های عمومی کارخانه به دوایر استفاده کننده از این هزینه ها ، کار آسانی نیست و تا حدودی به شرایط واحد تولیدی و نیز به سیستم حسابداری بهای تمام شده بستگی دارد به عبارت دیگر ، برای هر هزینه مبنایی انتخاب شود که، مستقیما با آن هزینه در ارتباط بوده و نشان دهنده دلیل بوجود آمدن آن هزینه باشد.


اکبرزاده

تسهیم اولیه :
پس از شناسایی هزینه های عمومی و مشخص شدن دوایر یا مراکز هزینه، باید هزینه های سربار ، به مراکز هزینه سرشکن گردد . که این عمل با استفاده از مبناهای مناسب انجام میشود ، این عمل را تسهیم اولیه گویند تسهیم اولیه عبارت است از: سرشکن کردن هزینه های غیر مستقیم به مراکز هزینه، اعم از دوایر تولیدی و دوایر پشتیبانی، براساس مبناهای مناسب.
برای انجام تسهیم اولیه ، معمولاً از جدولی با سه ستون اصلی شامل : عنوان هزینه ، مبلغ هزینه و مبنای تسهیم استفاده میشود.

برای هر دایره تولیدی و هر دایره پشتیبانی ، ستونی در نظر گرفته میشود . و پس از تسهیم تمام هزینه های غیر مستقیم به دوایر تولیدی و دوایر پشتیبانی ، جمع هر یک از ستونها بطور جداگانه بدست میآید ، که نشان دهنده سهم هر دایره تولیدی و پشتیبانی ازهزینه های غیر مستقیم خواهد بود.

هزینه های عمومی(سربار) را میتوان در ابتدای دوره مالی با توجه به تجربیات سال قبل ، تغییر در نرخ عوامل هزینه و تغییر دربرنامه تولید برآورد نمود. دراین صورت هزینه های پیش بینی شده سربار ، به جدول تسهیم اولیه درقسمت عنوان هزینه ومبلغ هر هزینه به ستون مبلغ انتقال مییابد ، و براساس مبناهای مناسب ، بین مراکز هزینه سرشکن میگردد . در این صورت ، نتایج حاصل از تسهیم اولیه که عبارت از ، جمع هر ستون درجدول است، هزینه های سربار هر دایره تولیدی و هر دایره پشتیبانی را، بطور جداگانه نشان میدهد ، که این نتایج ، تماماً برآوردی پیشبینی شده است.

بامقایسه جداول تسهیم اولیه ( به صورت پیش بینی و به صورت واقعی) میتوان ، اختلاف هزینه های پیش بینی شده و هزینه های واقعی سربار هر دایره را بصورت جداگانه ، محاسبه نمود و مورد تجزیه و تحلیل قرار داد . بنابراین تسهیم اولیه درابتدای دوره مالی یا هزینه های پیش بینی شده و در پایان دوره مالی با استفاده از هزینه های واقعی سربار ، انجام میشود . و در پایان دوره هزینه واقعی سربار هر دایره را، ميتوان به حساب همان دایره منظور نمود.



اکبرزاده

تسهیم ثانویه:
تسهیم ثانویه عبارت از، سرشکن کردن هزینه های دوایر پشتیبانی به دوایر تولیدی با انتخاب مبنایی مناسب میباشد براساس تعریف تسهیم ثانویه، باید هزینه های مصرف شده در دوایر پشتیبانی به نحوی به واحدهای تولیدی سرشکن گردد ، که هزینه های این دوایر به صفر برسد . تا از طریق دوایر تولیدی، با اضافه شدن به بهای تمام شده و یا فروش محصولات ساخته شده ، بازیافت گردد.



درمؤسسات تولیدی ، دوایر پشتیبانی علاوه بر ارائه خدمت به واحدهای تولیدی ، معمولاً به یکدیگر نیز سرویس میدهند . بنابراین هنگام انجام تسهیم ثانویه ابتدا باید ارتباط هر یک از دوایر پشتیبانی با دوایر تولیدی و سایر دوایر پشتیبانی مشخص شود.
وحتی المقدور مبنایی انتخاب شود که نشان دهنده این ارتباط باشد.


روشهای تسهیم ثانویه;
تسهیم ثانویه به روشهای مختلف صورت میگیرد .علت استفاده از روشهای مختلف تسهیم ، مبادله سرویس بین واحدهای پشتیبانی با یکدیگر میباشد. این روشها عبارتنداز:
1- روش مستقیم
2- روش یکطرفه
3- روش دوطرفه

1- روش مستقیم: دراین روش، فرض بر این است که ، دوایر پشتیبانی به یکدیگر سرویس نمیدهند و یا اگر مبادله سرویس هم صورت گیرد، آنقدر ناچیز است که میتوان از آن صرف نظر نموده ، دراین صورت هزینه هریک از دوایر پشتیبانی در تسهیم ثانویه مستقیماً و با استفاده از مبنایی مناسب فقط به دوایر تولیدی سرشکن میگردد.
دراین روش چون اثر خدمات متقابل دوایر پشتیبانی در نظر گرفته نمی شود، نتایج حاصل از روش تسهیم مستقیم چندان دقیق و معقول نیست.

2- روش یکطرفه : در این روش، از خدمات بعضی از دوایر پشتیبانی به دیگر دوایر پشتیبانی به علت کم اهمیت بودن آن، صرف نظر میشود و هزینه آن دایره پشتیبانی ، به صورت یکطرفه به دوایر تولیدی و سایر دوایر پشتیبانی سرشکن میگردد.


3- روش دوطرفه (متقابل): در این روش، خدماتی را که دوایر پشتیبانی برای یکدیگر انجام میدهند به طور دقیق در نظر گرفته شده و درمحاسبات منظورمیگردد.
نحوه عمل به این صورت است که، هزینه هر دایره پشتیبانی به دوایر تولیدی و سایر دوایر پشتیبانی سرشکن میگردد. به همین دلیل، استفاده از تسهیم ثانویه به روش دوطرفه اگرچه نتایج دقیق وقابل قبولی به دست میدهد ، ولی مستلزم محاسبات پیچیده و طولانی خواهد بود.


چنانچه روشهای مختلف تسهیم ثانویه با یکدیگر مقایسه شود ، معلوم میشود که روش یکطرفه دارای نتایجی دقیقتر از روش مستقیم است و از نظر انجام محاسبات ، بسیار ساده تر از روش دوطرفه میباشد . به همین علت، بسیاری از حسابداران روش یکطرفه را بیشتر از روش مستقیم و روش دوطرفه مورد استفاده قرار میدهند. البته، باید توجه داشت که نتایج حاصل از تسهیم ثانویه به روش یکطرفه، معمولاً رقمی بین نتایج بدست آمده از روشهای مستقیم و دوطرفه خواهد بود.


تسهیم ثانویه به روش یکطرفه:
بکارگیری روش یکطرفه به این شرط است که ، بعضی از دوایر پشتیبانی به طور یکطرفه به دیگر دوایر پشتیبانی سرویس بدهند ولی از آن دوایر سرویس نگیرند و یا چنانچه سرویس هم دریافت می نمایند، به لحاظ مبلغ آنقدر ناچیز باشد که بتوان آن را نادیده گرفت. زیرا در یک مؤسسه تولیدی به ندرت میتوان دایره پشتیبانی را شناسایی کرد که از سرویس متقابل دوایر پشتیبانی دیگر بی نیاز باشد. دایره پشتیبانی را که از سرویس متقابل دیگر دوایر بی نیازاست، دایره پشتیبانی مستقل میگوییم.


چنانچه دایره خدماتی مستقل مشخص نباشد ، دایره ای که از هزینه های تسهیم اولیه سهم بیشتری دارد ، به عنوان دایره پشتیبانی مستقل فرض میشود. زیرا هرچه یک دایره سرویس بیشتری ارائه دهد هزینه هایش نیز بیشتر خواهد شد.


تسهیم نهایی سربار:
آخرین مرحله از مراحل تسهیم هزینه های سربار ساخت، تخصیص هزینه سربار دوایر تولیدی به محصولات یا خدمات میباشد که تسهیم نهایی سربار نامیده میشود به این منظور جمع هزینه های سربار هر یک از دوایر تولیدی بر مبنای جذب سربار آن دایره تقسیم میشود تا نرخ جذب سربار به دست میآید ، نرخ جذب سربار به دست آمده ملاک تسهیم نهایی هزینه های سربار هر دایره به تولیدات آن دایره خواهد بود.

اکبرزاده

در مؤسسات تولیدی که در ابتدای دوره مالی و حتی قبل از شروع دوره ، هزینه های سربار را برآورد مینمایند ، تسهیم اولیه و تسهیم ثانویه با توجه به هزینه های پیش بینی شده در ابتدای دوره مالی ، به منظور رسیدن به چهار هدف، به شرح زیر انجام میشود:

الف) محاسبه نرخ جذب سربار هر یک از دوایر تولیدی
ب) محاسبه سربارجذب شده هر دایره تولیدی و یا سربار جذب شده بوسیله هر محصول
ج) مقایسه سربار جذب شده و سربار واقعی در پایان دوره مالی
د) محاسبه اضافه یا کسر سربار در پایان دوره مالی

را هزینه های سربار در ابتدای دوره مالی برآورد میشوند:
هزینه های واقعی سربار در طول دوره مالی همزمان بامصرف آنها در دفاتر ثبت میگردد . در پایان دوره مالی پس از شناسایی و ثبت تمام هزینه های واقعی سربار ، تسهیم اولیه و تسهیم ثانویه با استفاده از هزینه های واقعی انجام میشود . نتایج به دست آمده از تسهیم اولیه و به خصوص از تسهیم ثانویه نشان دهنده سهم سربار واقعی هر یک از دوایر تولیدی خواهد بود. این نتایج ، ضمن ثبت در دفتر روزنامه، با سربار ساخت جذب شده بوسیله هر یک از دوایر تولیدی، مقایسه میگردد.





Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via reddit Share via telegram Share via twitter Share via whatsapp

https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
صنعتی - مفاهیم حسابداری بهای تمام شده

نویسنده اکبرزاده در حسابداری صنعتی

0 ارسال
3592 مشاهده
آخرین ارسال: می 10, 2012, 10:31:41 قبل از ظهر
توسط
اکبرزاده
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
پاسخ : آموزش حسابداری بهای تمام شده | آموزش حسابداری صنعتی

نویسنده ساناز در حسابداری بهای تمام شده

1 ارسال
2612 مشاهده
آخرین ارسال: می 09, 2015, 03:45:02 بعد از ظهر
توسط
دایی رضا!
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
آموزش حسابداری بهای تمام شده | آموزش حسابداری صنعتی

نویسنده قنبری1 در حسابداری بهای تمام شده

114 ارسال
65848 مشاهده
آخرین ارسال: نوامبر 22, 2018, 10:20:22 قبل از ظهر
توسط
دایی رضا!
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
روشهای محاسبه بهای تمام شده - روش اقل بهای تمام شده و خالص ارزش فروش

نویسنده اکبرزاده در استاندارد 8 - موجودی مواد و کالا

0 ارسال
16527 مشاهده
آخرین ارسال: آگوست 05, 2013, 10:53:07 قبل از ظهر
توسط
اکبرزاده
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
صنعتی- روش های طبقه بندی مفاهیم بهای تمام شده

نویسنده اکبرزاده در حسابداری صنعتی

0 ارسال
5237 مشاهده
آخرین ارسال: می 23, 2012, 08:40:07 قبل از ظهر
توسط
اکبرزاده
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
بهای تمام شده

نویسنده z.f در حسابداری بهای تمام شده

1 ارسال
1191 مشاهده
آخرین ارسال: آگوست 27, 2019, 07:10:22 بعد از ظهر
توسط
اکبرزاده
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
تست- بهای تمام شده - 8

نویسنده ساناز در حسابداری بهای تمام شده

1 ارسال
1480 مشاهده
آخرین ارسال: مارس 03, 2013, 02:04:59 بعد از ظهر
توسط
دایی رضا!

خدمات حسابداری

موسسه رستا تراز پارسه اصطلاحات حسابداری طراحی سایت و انجمن حسابداری

سایر پرتال ها

فروم متا انجمن بورس و اوراق بهادار ثبت آگهی رایگان