دانستنیهای مالیاتی-قسمت نوزدهم-وظایف و تکالیف قانونی مودیان مالیات برارزش افزوده

نویسنده اکبرزاده, جولای 23, 2012, 08:37:09 قبل از ظهر

« راهنماي تحرير و تنظيم دفتر مشاغل - موضوع بند ب ماده 95 | دانستنی های مالیاتی (قسمت هفدهم)تعاریف کلی در قانون مالیات بر ارزش افزوده »

0 اعضا و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

اکبرزاده

در مجموعه دانستنی های مالیاتی پیش در خصوص فعالان اقتصادی مشمول مالیات بر ارزش افزوده به تفصیل مطالبی را بازگو نمودیم ، اینک در مجموعه حاضر بر آن هستیم تا در خصوص وظایف و تکالیف قانونی مودیان مالیات بر ارزش افزوده به اختصار مطالبی را بیان نماییم که شرح این وظایف به قرار ذیل می باشد :

ثبت نام اشخاص حقیقی و یا حقوقی که به عرضه کالا یا ارائه خدمات و همچنین واردات یا صادرات کالا و یا خدمات می پردازند طبق ضوابط مندرج در فراخوان های سازمان امور مالیاتی مکلف به ثبت نام می باشند . صدور صورتحساب کلیه مشمولین نظام ارزش افزوده مکلفند که در قبال عرضه کالا و خدمات مشمول این قانون ، صورتحسابی با رعایت قانون نظام صنفی و حاوی مشخصات متعاملین و مورد معامله به ترتیبی که از طرف سازمان امور مالیاتی اعلام میگردد ، صادر و مالیات متعلق را در ستون مخصوص درج نمایند و در مواردی که از ماشینهای فروش استفاده می شود ، نوار ماشین جایگزین صورتحساب میگردد .

ضمناً کلیه کالاها و خدماتی که بدون صدور صورتحساب و رعایت دستورالعملها و سایر مقررات قانون مالیات بر ارزش افزوده عرضه گردند ، قاچاق محسوب خواهند شد. وصول مالیات کلیه مشمولین نظام ارزش افزوده که اقدام به ثبت نام نموده اند ، موظفند در زمان خرید یا واردات کالاها و خدمات ، علاوه بر بهای کالا وخدمات خریداری شده ، مالیات بر ارزش افزوده متعلق را نیز پرداخت نمایند. ولی از آنجا که این نظام مالیاتی یک نظام مالیاتی به منظور اخذ مالیات از فعالان اقتصادی نمی باشد ، این مالیات پرداختی طلب آنان از سازمان امور مالیاتی محسوب می گردد.

از طرف دیگر فعالان اقتصادی ثبت نام شده باید در زمان عرضه کالاها و خدمات علاوه بر بهای کالاها و خدمات، مالیات بر ارزش افزوده متعلق را نیز از خریداران محصولات خود اخذ و آنرا بعنوان طلب دولت نزد خود نگهداری نمایند. ثبت و نگهداری اسناد و مدارک یکی دیگر از وظایف مشمولین نظام ارزش افزوده که اقدام به ثبت نام نموده اند این است که باید برای ثبت و نگهداری اسناد و مدارک مالیات و عوارض موضوع این قانون ، از دفاتر ، صورتحسابها و سایر فرمهای مربوط ، ماشینهای صندوق و یا سایر وسایل و روشهای نگهداری حساب که از طرف سازمان امور مالیاتی تعیین می گردد ، استفاده و مدارک مورد نظر را به مدت ده سال بعد از سال مالی مربوطه نگهداری نمایند.

تسلیم اظهارنامه از دیگر تکالیف و وظایف مودیان مشمول و ثبت نام شده قانون مالیات بر ارزش افزوده ، انجام تسویه حساب مالیاتی از طریق ارائه اظهارنامه فصلی می باشد لذا در پایان دوره های مالیاتی سه ماهه ، هر یک از مودیان این نظام مالیاتی با تسلیم اظهارنامه ، حداکثر ظرف مدت پانزده روز از تاریخ انقضاء هر دوره مالیاتی سه ماهه ، پس از کسر طلب خود بابت مالیات ارزش افزوده های پرداختی از مالیاتهای وصولی به نیابت از دولت که نزد ایشان می باشد ، مانده را با سازمان امور مالیاتی تسویه می نماید. چنانچه میزان مالیات وصول شده توسط مودی بیشتر از میزان مالیات پرداخت شده باشد ، اظهارنامه این مودی بیانگر مانده مثبت و بدهی وی به دولت بوده و ما به التفاوت ، بعنوان مالیات قابل پرداخت ، باید به حساب سازمان امور مالیاتی پرداخت گردد ، ولی در صورتیکه طلب مودی از دولت بیش از طلب دولت از ایشان باشد ، می تواند مانده طلب خود را با ارائه درخواست مسترد نماید.

با توجه به قانون مالیات بر ارزش افزوده ، ۵ نوع اظهارنامه جهت انجام تکالیف قانونی مودیان طراحی و در نظر گرفته شده است که عبارتند از : اظهارنامه عادی ( موضوع صدر ماده ۱۶ و بند الف ماده ۳۸ قانون مالیات بر ارزش افزوده) ؛ اظهارنامه ویژه سوخت ؛ اظهارنامه ویژه دخانیات ؛ اظهارنامه عوارض آلایندگی و اظهارنامه شماره گذاری خودرو. (شایان ذکر است که نمونه فرم اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده جهت آشنایی هر چه بیشتر مودیان محترم در انتهای مجموعه حاضر ارائه شده است.) روشهای اخذ و تسلیم اظهارنامه مالیاتی بقرار ذیل می باشد :

۱- اظهارنامه چاپی نسخه چاپی اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده به یکی از طرق زیر در اختیار مودیان قرار گرفته تا نسبت به تکمیل آن اقدام نمایند.

۱-۱ دریافت پستی از سازمان امور مالیاتی ؛

۱-۲ مراجعه و اخذ از سامانه اینترنتی ؛

۱-۳ مراجعه و اخذ از واحد خدمات مودیان ادارات کل امور مالیاتی سراسر کشور.

۲- اظهارنامه الکترونیکی مودیان مالیاتی می توانند با مراجعه به بخش تسلیم اظهارنامه سامانه اینترنتی نظام مالیات بر ارزش افزوده بنشانی WWW.EVAT.COM ، پس از وارد نمودن شماره کاربری و رمز عبور که بصورت اختصاصی در زمان ثبت نام از طریق پست و توسط سازمان امور مالیاتی دریافت نموده اند اقدام به ثبت دقیق اطلاعات اظهارنامه خود در سامانه مذکور نموده که در این صورت اظهارنامه مودی تسلیم شده تلقی و شماره ثبت و تاریخ تسلیم به مودی ارائه گردیده و امکان چاپ آن نیز برای وی فراهم می باشد.

مودیان پس از تکمیل و تعیین بدهی با مراجعه به شعب بانک ملی ، اقدام به واریز مالیات و عوارض متعلقه در دو قبض جداگانه به همراه درج کد اقتصادی ۱۲ رقمی خود بعنوان شناسه پرداخت ، نموده و پس از آن موظف به ثبت اطلاعات قبوض پرداخت شده در بخش "واریز مالیات و عوارض" سامانه اینترنتی مذکور می باشند. اظهارنامه تکمیلی به روشهای فوق الذکر می بایستی توسط مودیان محترم مهر و امضاء (مجاز) گردیده و به همراه قبوض پرداختی ، بصورت حضوری و یا توسط پست پیشتاز به اداره مربوطه ارسال گردد. ضروری است آن دسته از مودیانی که اظهارنامه خود را از طریق پست ارسال می دارند ، نسبت به نگهداری رسید آن اقدام نمایند. لازم بذکر است که عدم دریافت اظهارنامه مالیاتی رافع مسولیت مودی در رابطه با تسلیم اظهارنامه و پرداخت مالیات و عوارض نمی باشد.


Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via reddit Share via telegram Share via twitter Share via whatsapp

https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/clip.png
دانستنی های مالیاتی(قسمت اول) مودیان مالیاتی از قانون چگونه استفاده کنند؟

نویسنده اکبرزاده در دانستنی های مالیاتی

0 ارسال
1694 مشاهده
آخرین ارسال: آپریل 03, 2012, 10:15:12 قبل از ظهر
توسط
اکبرزاده
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
دانستنی های مالیاتی (قسمت شانزدهم) تاریخچه و مفهوم مالیات بر ارزش افزوده

نویسنده اکبرزاده در دانستنی های مالیاتی

0 ارسال
1935 مشاهده
آخرین ارسال: آپریل 03, 2012, 09:47:40 قبل از ظهر
توسط
اکبرزاده
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
دانستنی های مالیاتی (قسمت هفدهم)تعاریف کلی در قانون مالیات بر ارزش افزوده

نویسنده اکبرزاده در دانستنی های مالیاتی

0 ارسال
2367 مشاهده
آخرین ارسال: جولای 23, 2012, 08:30:28 قبل از ظهر
توسط
اکبرزاده
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
دانستنی های مالیاتی (قسمت سیزدهم) اهم نکات در نگهداری و تحریر دفاتر قانونی

نویسنده اکبرزاده در دانستنی های مالیاتی

0 ارسال
2480 مشاهده
آخرین ارسال: آپریل 03, 2012, 09:53:55 قبل از ظهر
توسط
اکبرزاده
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
تکالیف مالیاتی صاحبان مشاغل

نویسنده اکبرزاده در قانون مالیاتهای مستقیم - باب سوم - مالیات بر درآمد - ماده 52 الی 131

0 ارسال
466 مشاهده
آخرین ارسال: دسامبر 17, 2019, 12:25:18 قبل از ظهر
توسط
اکبرزاده
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
شمول ماليات برارزش افزوده بر مکمل‌هاي غير دارويي

نویسنده اکبرزاده در ارزش افزوده

0 ارسال
1723 مشاهده
آخرین ارسال: اکتبر 28, 2014, 10:18:04 قبل از ظهر
توسط
اکبرزاده
https://www.meta4u.com/acc/Themes/NameX_v1.2.3/images/post/xx.png
دانستنی های مالیاتی (قسمت پانزدهم) فرآیند وصول مالیات

نویسنده اکبرزاده در دانستنی های مالیاتی

0 ارسال
1630 مشاهده
آخرین ارسال: آپریل 03, 2012, 09:50:45 قبل از ظهر
توسط
اکبرزاده

خدمات حسابداری

موسسه رستا تراز پارسه اصطلاحات حسابداری طراحی سایت و انجمن حسابداری

سایر پرتال ها

فروم متا انجمن بورس و اوراق بهادار ثبت آگهی رایگان